Yorumları: 20
Konuları: 4
Arkadaşlar merhaba
satın alabileceğimiz bir tekne arayışındayız,bir kaç haftadan beri bakmaktayız,işin acemisi olduğumuzdan hem nasıl bir şey alacağımızı bilmediğimizden,hem ya kötü bir şey kaptırırlarsa hemde maddi olarak tam aradığımızı bulamadığımız için ihtiyacı karşılayamadık,aşağıda beliritğim özeliklere göre yardım edebilirmisiniz rica etsem.
7 mt civarı
kamaralı hem balık hem gezi için
6.000 7.000 tl civarında bir tekne arıyoruz
bu arada ahşap mı alsak fibermi daha onuda bilmiyoruz.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ben hem ahşap hemde fiber tekne kullanmış biri olarak kesinlikle fiber alın derim,ahşapın bakımı çok zordur ahşapı açtı su aldı macun lazım,bakım için karaya almak lazım vs sıkıntısı çoktur ve dertlidir.fiber fazla bakım istemez,zehirli boyasını sür tamam.
2. el teknede evraklı olmasına dikkat edin,faturasız veya liman kayıtsız tekne almayın.ayrıca 450 üstü tekne alacağınız için kullanıcı belgenizin de olması gerekiyor.yani kaptanlık ehliyeti almanız gerekiyor,tekneyi bulundugunuz liman başkanlığına kaydettirip her sene vizesini yaptırmanızda gerekiyor.
alacağınız teknenin resimlerini eklerseniz düşüncelerimizi nacizane paylaşırız.şimdiden hayırlı olsun.
teşekürler nihat abi,
fiber tekne de denizde sıkıntı yaratıyor diyorlar,fiberede o yüzden biraz sıcak bakmıyorduk..
metin eğer haftanın 5 günü balığa çıkacaksan ve 12 ay tekne denizde kalabilecekse ahşap olabilir,aşapı karaya alınca tahtaları açıyor ve her sene boyasının komple kazıtılıp macunlanıp boyanması gerekiyor,fiberin denizde kötü tarafı eğer tekne hafifse rüzgarda sıkıntı olur,eğer çok sık çıkmayacaksan ve rüzgarlı havalarda çıkmasamda olur diyorsan kesinlikle fiber al.
ahşapın iyiliği tartışılmaz denizde çok iyidir ama diğer olayları kıyaslayınca fiber çok çok daha kullanışlı olacaktır.
Abi sitede izmir urlada acil satılık ilanı var o tekne aslında tam bizim aradığımız tipte vede parasıda uygun geldi,izmirden istanbula onuda getirmek sorun olur sanırım..
karadan nakliyeyle baya bi maliyetli olur,denizdende sıkıntılı bu zamanda.
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
gfbmet yazdı:Abi sitede izmir urlada acil satılık ilanı var o tekne aslında tam bizim aradığımız tipte vede parasıda uygun geldi,izmirden istanbula onuda getirmek sorun olur sanırım..
Aslına bakarsanız bence istanbuldan izmire nakliye yapan bir kamyon bulursanız boş gelmek yerine uygun fiyatlı getirebilir diye düşünüyorum.
[COLOR="RoyalBlue"][SIZE="1"]TEKNE[/SIZE] [SIZE="1"]7,40 Kamaralı[/SIZE]
[SIZE="1"]RUHSAT[/SIZE] [SIZE="1"]Yeşil Kağıt (Balıkçı Ruhsatlı)[/SIZE]
[SIZE="1"]BELGE[/SIZE] [SIZE="1"]Sarı Kağıt[/SIZE][/COLOR]
[SIZE="1"]EHLİYET[/SIZE] [SIZE="1"]Gemi Adamı Cüzdanı + Amatör Denizci Belgesi[/SIZE]
Yorumları: 5,885
Konuları: 137
Inşallah en kısa zamanda aradıgınız özelliklerde tekne sahibi olursunuz...
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
metin arkadaşım gerekli bilgileri nihat abi vermiş,bana sorarsan bende bir fiber tekne kullanıcısı olarak fiber derim.römork ve bir arazi aracıyla römorku suya yaklaştığın heryerden tekneni indirebilirsin.bu bence bir avantaj.fiberin ve motorun evrakları önemli gerçekten,liman kayıtlı tekne alman taraftarıyım.saygılar.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
Yorumları: 368
Konuları: 22
[quote=gfbmet]Arkadaşlar merhaba
satın alabileceğimiz bir tekne arayışındayız.?
Tersanede yıllarca çalıştım ahşap tekneyi çok iyi bilirim.yıllarcada denize çıktım hayatım boyunca 2 polyester ve 4 ahşap tekne sahibi oldum Bakımlarını yaptırdığın sürece kesinlikle ahşap tekne derim polyester kadar sarsılmaz sallanmaz kolay kolay ve volta için en uygunu kesinlikle ahşap balıkçılara dikkat ederseniz kesinlikle polyester göremezsiniz çevrenizde bulabilrseniz ahşap tekne şahane olur.pancar motoru öneririm çnki pancar motoru bildiğiniz sürece sizi asla denizde bırakmaz öğrenilmesi zordur ama zamanla öğrenilebilir.kıçtan takma sizi yolda bırakabilir.ilerki günlerdede lotus sahibi olabilirseniz tabikide çok daha güzel ama fiyatları çok pahalı tabikide hayırlı alısverisler dilerim.illaki polyester istersende kesinlikle rota(martı)yelkensiz ve honda kıçtan takma tavsiye ederim.imkan el vermezse okadarına ahşap al bence iyi günler.
[SIZE="5"]Sportif balıkçılık, canlı topla tenis oynamaya benzer.[/SIZE]