Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kıyıdan Gece Balık Avcılığı Hakkında Yardım
Arkadaşlar merhaba

Çeşme ovacık mevkiinde son 1 aydır geceleri kıyıdan avlanıyorum.

Avlak mekan kum ama fazla derin değil hatta sığ sayılabilir. Klasik üç köstekli dip oltası ile yem olarak boru kurdu ve yengeç kullanıyorum.

Genellikle 13-14 saatlik av sonrası 1 yada 2 balık ancak tutabiliyorum ve buda harcanılan vakte bakıldığın tatmin etmiyor. Aldığım balıklar mırmır , lidaki , ve yılan balığı.

Acaba kıyıdan en fazla bu miktarladamı balık alınabiiliyor yoksa ben bazı şeyleri yanlış ya da eksik mi yapıyorum.

Avlak mekanı değiştirip kayalık yerlerden mi şansımı denesem ama bu seferde olta takılmasından av ızdırap olacak.

Suyun sığ olması mı sorun ?

Başka yöntemler önerebilirmisiniz ? mesela at çek ya da canlı bırakma vs gibi yöntemlerle balık alabilirmiyim ?

Kısacası her türlü görüş ve tecrübenize ihtiyacım var nolur yardım edin çünkü bu hafta sonu tekrar gideceğim.

Saygılarımla
Bul
Bazen 3 bazen 13 olabiliyor balık sayısı.Fakat önemli olan balığın ne zaman nerede olacağını bilmek.Bunun için de tecrübe etmek gerek.Özellikle kuzeye bakan kıyılarda karşıdan rüzgar eserken ve akşamın ilk saatleriyle.sabahın ilk saatlerinde balık daha verimli olur.Yem olaak mamunu denemeni tavsiye ederim.Yoksa boru kurdu ikinci olarak kullanıla bilir.Sığ yerde avlanıyorsan kumlukların taşlıkla birleştiği bölgeleri denemelisin.Işığıda suya doğru tutmamalısın. Rastgele..
Bul
Abi bilgiler için teşekkür ederim.

At çek ya da canlı balık la bırakma yapsam bişeyler olurmu dersin ?
Bul
abraxsaz yazdı:Abi bilgiler için teşekkür ederim.

At çek ya da canlı balık la bırakma yapsam bişeyler olurmu dersin ?

Levreğe isparoz bırakması işe yarar.Ama isparozlar ufak olsun.
Bul
eywalla abii sağolasınn
Bul
başka öneriler tavsiyler yokmu ?

Mesala rüzgar şiddeti ve yönü ?

Balığa çıkmayı planladığım gece 10-12 arası kuzey batı yönü gösteriyor ne dersiniz ?
Bul
Ustalardan yorum ve öneriler yokmu ?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Gece kefal avi balıkçı_mahmut 21 9,129 30-10-2009, 23:16
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi