Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hamsi turşusu
#1
Malzemeler:
500 gr. hamsi, 4-5 limon, zeytinyağı, maydanoz, tuz, tane karabiber

Hamsiler kılçıkları dahil temizlenir. Limonlar sıkılıp tuzla karıştırılır. Temizlenmiş balıklar mümkünse emaye, yoksa plastik bir kaba (yayvan kap tercih etmeyin, limon suyunuz yetmez!)sırt sırta dizilir. Aralara tane karabiber atılabilir.Dizme işlemi bittikten sonra üzerini tümüyle kaplayacak şekilde limon suyu dökülür. Ağzı kapatılan kap, buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Servis öncesinde ince kıyılan maydanoz zeytinyağı eşliğinde limonlu suyu süzülmüş hamsilerin üzerine dökülür. Özellikle rakıyla tavsiye olunur.

varmış ibrahim abi buda varmış Smile)
Bul
Cevapla
#2
vallaha pes yani bu ne iştah maşallah yawwwwwwwwww
Bul
Cevapla
#3
çok lezzetli olacağına eminim. bu tarifi bi de yaprak yapılıp dilimlenmiş izmarit ile deneyin. Smile
Bul
Cevapla
#4
ben diyorum milletin iştahı açıldı diye hep yemek hani balıklar nerede
Bul
Cevapla
#5
ustam 35 lik mi yoksa 70 lik mi olacak yanında. ellerine sağlık afiyet olsun.sevgiler
Bul
Cevapla
#6
eskiden hamsi turşusu denince hadi canım sende derdim.Baktım ki hakkaten var.Ama tadına bakmış değilim.
Bul
Cevapla
#7
Vay be ! Turşusuda varmış demek. Gerçekten bilmiyordum.
Bul
Cevapla
#8
ibrahim abi nereden çıktı bu tursu diyecek herkes sen bi konuda yazdınya bi tuırsusunu duymadım oda vardır ona istinaden bunu bulup hemen peşine yazdım tabii sen görmemişsin olay karıstı milletde diyecek ne bu hamsi tursusu Smile9
Bul
Cevapla
#9
Ben okuyunca anladım zaten Nihat. Smile)
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hamsi Tuzlama Lapsetur 1 4,896 05-10-2007, 10:58
Son Yorum: maceratorr

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi