27-11-2006, 18:43
Malzemeler:
500 gr. hamsi, 4-5 limon, zeytinyağı, maydanoz, tuz, tane karabiber
Hamsiler kılçıkları dahil temizlenir. Limonlar sıkılıp tuzla karıştırılır. Temizlenmiş balıklar mümkünse emaye, yoksa plastik bir kaba (yayvan kap tercih etmeyin, limon suyunuz yetmez!)sırt sırta dizilir. Aralara tane karabiber atılabilir.Dizme işlemi bittikten sonra üzerini tümüyle kaplayacak şekilde limon suyu dökülür. Ağzı kapatılan kap, buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Servis öncesinde ince kıyılan maydanoz zeytinyağı eşliğinde limonlu suyu süzülmüş hamsilerin üzerine dökülür. Özellikle rakıyla tavsiye olunur.
varmış ibrahim abi buda varmış
)
500 gr. hamsi, 4-5 limon, zeytinyağı, maydanoz, tuz, tane karabiber
Hamsiler kılçıkları dahil temizlenir. Limonlar sıkılıp tuzla karıştırılır. Temizlenmiş balıklar mümkünse emaye, yoksa plastik bir kaba (yayvan kap tercih etmeyin, limon suyunuz yetmez!)sırt sırta dizilir. Aralara tane karabiber atılabilir.Dizme işlemi bittikten sonra üzerini tümüyle kaplayacak şekilde limon suyu dökülür. Ağzı kapatılan kap, buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Servis öncesinde ince kıyılan maydanoz zeytinyağı eşliğinde limonlu suyu süzülmüş hamsilerin üzerine dökülür. Özellikle rakıyla tavsiye olunur.
varmış ibrahim abi buda varmış
