21-12-2005, 14:25
Malzeme..... :Bütün Malzeme Miktarı Sizlere Bırakılmıştır...
Tarif............ :Hamsiler kafaları koparılarak ve boydan boya kılçıkları alınarak ortadan ikiye açılır, iyice yıkanır kan ve siyah bağırsak parçaları bırakılmaz, bir yere serilerek bir süre suyunun süzülmesi beklenir. İyice süzülüp kuruyunca bir kabın altına önce 2-3 kat temiz kağıt, sonra 1 cm kalınlığında kalın/iri tuz serilir, bu tuzun üzerine hamsiler iki sıra halinde yerleştirilir ve üzerlerine tekrar örtecek kadar tuz, sonra tekrar hamsi ve tekrar tuz olmak üzere balık bitene veya kap dolana kadar devam edilir, en üstte tuz olmalıdır, ince rafine tuz kullanılmaz,kap sıkıca kapatılır ya serin ışık ve güneş görmeyecek bir yerde veya (Tercihen) buz dolabının el alt katında 30 gün muhafaza edilir. 30 Günden sonra balıklar hazırdır, yenilecek kadarı kaptan çıkarılır, soğuk suda yıkanarak tuzu alınır, tabağa yerleştirilir, sızma zeytinyağı ve limon ile soslanır, kenarları domates ile süslenerek ve üzerine bir tutam dere otu serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun, yarasın.
Tarifi Gönderen : Kaya Keten
Tarif............ :Hamsiler kafaları koparılarak ve boydan boya kılçıkları alınarak ortadan ikiye açılır, iyice yıkanır kan ve siyah bağırsak parçaları bırakılmaz, bir yere serilerek bir süre suyunun süzülmesi beklenir. İyice süzülüp kuruyunca bir kabın altına önce 2-3 kat temiz kağıt, sonra 1 cm kalınlığında kalın/iri tuz serilir, bu tuzun üzerine hamsiler iki sıra halinde yerleştirilir ve üzerlerine tekrar örtecek kadar tuz, sonra tekrar hamsi ve tekrar tuz olmak üzere balık bitene veya kap dolana kadar devam edilir, en üstte tuz olmalıdır, ince rafine tuz kullanılmaz,kap sıkıca kapatılır ya serin ışık ve güneş görmeyecek bir yerde veya (Tercihen) buz dolabının el alt katında 30 gün muhafaza edilir. 30 Günden sonra balıklar hazırdır, yenilecek kadarı kaptan çıkarılır, soğuk suda yıkanarak tuzu alınır, tabağa yerleştirilir, sızma zeytinyağı ve limon ile soslanır, kenarları domates ile süslenerek ve üzerine bir tutam dere otu serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun, yarasın.
Tarifi Gönderen : Kaya Keten