26-10-2012, 14:40
dün akşam erol abiyle hiç hesapta yokken malum bayramın 1.günü,ani bir kararla balığa gittik.1 gece önce erol abi tek başına balığa gitmiş ayrıca canlı yem yakalayarak avı gerçekleştirmiş.adeta at çek yapmış.bununda verdiği gazla benimle de balığa çıkmak istedi.neyse av için yem gerekiyor du ama hava karadığı için taze istavrit yakalayamadık.dedik açık bir balıkçı bulursak bayat yem dahi olsa alıp onunla avkanacaktık.gez dolaş her yer kapalı moral sıfır bayramda neden balıkçılar açık olsun ki.?tam vazgeçiyordukki yolun kenarında bir balıkçı açık ve gittiğimde elinde sadece 1 kg yakın istavrit kalmış balıklar leş.çaresizce hepsini aldım.....şükür dedik ve avlağa gittik.saat 22.00.avlak bayramın birinci günü olmasına rağmen ana baba günü..baktık herkes atçek sarıkanatları kovasına koyuyor.bir araya zor bela girdik yandakilerin girmeyin dercesine bakışlarına rağmen.tabi bizdeki surat şekli biraz sertti o an bişey diyen olursa saldıracak gibiydik
.çünki balık tutmak istiyorduk..neyse attık yumaşaçık yemlerle zar zor balık aldık..balıklar tam boy sarınat geliyor ..yan tarafımdaki balıkçı bir balık çekti gözlerim fal taşı gibi açıldı
yemin ediyorum kofana 40cm balık odun gibi tabiri caizse.gittim balığa baktım elimi sürdüm.balığı çeken takıma baktım.4 no iğne balık kıyıya alındığında koprdı iğneler yamulmuş.şanslıydı adam valla helal olsun dedim..diğer tarafımdaki balıkçı ağabeyiminde lüferi düştü klipkurşun balık suya düştü gitti,anlayacağınız boğazda katiller dolaşıyor..biraz iğne,beden ve mantarı büyük tutmak iyi olur..büyük yem birde.taze yem şart şart.balık anında üstünde.bayat yemle bu kadar oldu..gece 2ye kadar avlandık sonra hava baya bir serinledi.deniz suyu sıcak ve bulanık.tutulan balıklar sıcacıktı.erol abide yaklaşık bu kadar balık tuttu.en kısa zamanda yine avlanmak ümidiyle geceye veda ettik.herkese saygılar.rastgele.bu arada geçen fırında levrek yaptım yeşillik olsun diye 2 resimde ondan koydum