Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nihayet istediğim turna
Hepinize merhabalar
Öncelikle ilk konum sürç-i lisan edersem affola,
15.08.2012 tarihinde yani dün sabah arkadaşım Halil ile birlikte Ankara-Kızılcahamam-Eğrekkaya barajına doğru yola çıktık. Hava 3 gün öncesi yağmurlu ve dengesiz halini bırakıp klasik bir ağustos gününe dönmüştü güneşli ve sıcaktı. İlk defa burada avlanacaktık Eğrekkaya barajının neresinden su kenarına arabayı indirebileceğimizi ve botu nerden baraja sokabileceğimizi googleearth den aldığımız cıktılar sayesinde çok kolay bir şekilde bulduk, burasının nasıl av verdiği, barajın hangi tarafı turna için ideal vb konuları araştırıp bilgi sahibi olmuştum.
Barajın iyi perch yaptığını ama son yıllarda turna konusunda iyi av verdiğini internet sayesinde öğrendim. Ankarada turna için herkesin gittiği yerlerin haricinde yeni bir yer görmek istedim ve sabah ordaydık.

Saat 10.30 da botumuzu indirip baraja girdik, su durgun ve rüzgar yoktu, 50 faktör güneş kremlerimizi sürünüp başladık at çek yapmaya, bu şekilde öğleyi buldu ve bir kere bile oltaya vuran yoktu, bizde burda turnanın varlığından şüphe etmeye başladık, Halil dedim birazda sırtı çekelim dinlenmiş oluruz ve başladık sırtıya, 5 dk sonra kamış bir anda yatıverdi hemen elektirikli motoru kapattım ve çapayı atıverdim ve oltama yapıştım. Sırtı cekerken botun arkasından gelen mavi gümüş rengi suya dalan gagalı rapalanın misinasını uzun bıraktıgım için bu çekme süresi uzadıkça uzadı bir ara bayağı bir geriden su üzerinde bir çalkantı oldu eyvah dedim mesafe bayağı var birazda kaçırma korkusuyla hızlandım, öncelikle büyük balıkta acele etmemem gerektiğini duymustum ama sevinç ve heyacan birlikte insan kendini kaybediyor, derken turnam bota yaklaştı kepçeci arkadaşım Halil kepçeyi daldırdı suya aman dedim (kepçeci hatası yüzünden çok balık kaçıran bir insan olduğum için) sonra tekrar aman Halilciğim dedim kurban olurum sana Balık uzak mesafeden ve yavas yora yora geldiği için üzmedi bizi Halil amcası alıverdi ilk hamlede, işte bu dedim mutluluk uzun zamandır beklediğim ve aradığım balığı bulmuştum, o anki mutluluğumu anlatamam inanın, livara yerlestirdik tosunu ve ava devam ettik,

saat 16.00 doğru bir mola vermek için karaya çıktık, hazır karadayken aküyü arabaya bağlayıp şarj etmeye koyulduk e malum sırtı güzel rahat keyifli ama aküden yiyor, turnamızla fotolarımızı çekip 45 dk sonra tekrar sudaydık ama rüzgar başladı ve bu da dalgaya sebeb oldu buna rağmen barajın gitmediğimiz akşam suyunda gideriz diye konuştuğumuz yerler devam ettik amma velakin tık yoktu. güneş batıyordu, rüzgar ve dalgalarda iyice şiddetlendi bizde dönüş yoluna geçtik arabaya doğru, dalgalarla mücadeleden sonra üşüyerek karaya çıktık ve iftarımızı açıp ankaraya yola çıktık. evde 30cm lik cetvel ölçtüğümde turnayı(hanımla atıştık metreyi kaybetmiş yahu) 64 cm ve 2,9kilo geldi,

size ekipmanlarımızdan bahsetmek istiyorum, kamışlarımız 2 parça 1.80 lik yerli kamışlardan, aynı şekilden makinelerde yerli ve 9 bilyalı,değişik renklerde ucuz yollu sasi,rapala ve kaşıklar kullandık

bu ilk konumda eksik veya yanlış bir şeyler yazdıysam yönetici abilerimin ve arkadaşların düzeltmesini rica ederim.mutluluğumu paylaştıgınız için teşekkür ederim..Smile

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Barış Ç.
İzmir-Ankara
1977
Bul
İyi bir av olmuş.AlkisTebrikler.Diğer avlarınıza RastgeleGulumse
Kaçan balık büyük olur.
Kaçamayan ızgara.GulumseSmile
Bul
baris emegine saglik cok guzel bir anlatim olmus balikta fotolarda cok guzel insalalh bu keyifler devam ederAlkisAlkis
Ali KILIÇ
15.08.1980
zeytınburnu/istanbul
Bul
BARIŞ ÇOK GÜZEL SÜRÜKLEYİCİ BİR RAPOR YAZMIŞSIN.resimlerlede konu perçinlenmiş.Turna nın daha büyüklerini yakalaman dileklerimleAlkisAlkis Rose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
çok sağolun inşallah başka avlarda görüsmek üzere
Barış Ç.
İzmir-Ankara
1977
Bul
ali bey hüseyin bey sizlerede teşekkür ederim beğenmenize sevindim,iş icabı az gidebiliyorum balığa ama daha büyüklerini bende sizlere diliyorumAlkis
Barış Ç.
İzmir-Ankara
1977
Bul
Tatlı su avcılığına baya ısınmışsın BarışAlkisgelen turnanında maşallahı varmış günün yorgunluğunu almışdırGulumsebir sorum olacak bu elk.motorla(kullandığın akü kaç amp) ne kadar süre sırtı yapma şansı oluyor.bundan sonraki avının daha bereketli geçmesi dileğimle,afiyet olsun.
Bornova - izmir
Bul
sağolasın orhan abi yavaş yavaş turna boylarını büyütüyorumSmileabi şöyle anlatmaya çalışayım ben bu aküyü 5 yıldır kullanıyorum senede 4 yada 5 kere çalışıyo suda ama kullansamda kullanmasamda ayda 1 gün şarj ediyorum ömrü uzun olsun diye herhalde işe yarıyor.

bende ki megane 2 nin orjinal aküsü 47 amper, bottaki akü daha geniş ve ağır tabiki 90 amper,5 ileri 2 geri motor 44 lük abi sonucta tam gaz gitmiyorum sırtıda, 2. yada 3üncü viteste arada bazı balığın olması muhtemel yerlerde duruyoruz at çek yapıp devam ediyoruz bu şekilde 8 saat gidiyor,son gittiğimde bi abiyle tanıstık mesela onlarda bizden 10 dk önce suya girmişler küçük bot 60 amper aküyle 5 saat takribi 1 yada 2.viteste gitmişler ve akü bitmiş.onlarda aküyü sordular büyüteceklermiş konustuk.

BU HESAPLAMA YÖNTEMİNE GÖRE LBS-HP ÇEVRİM MOTOR GÜÇLERİ

34LBS = 1,72HP
40LBS = 2.02HP
44LBS = 2.22HP
50LBS = 2.52HP
55LBS = 2.78HP
66LBS = 3,28HP

Umarım yardımcı olmuşumdur orhan abiGulumse
Barış Ç.
İzmir-Ankara
1977
Bul
egenindibi yazdı:bottaki akü daha geniş ve ağır tabiki 90 amper,5 ileri 2 geri motor 44 lük abi sonucta tam gaz gitmiyorum sırtıda, 2. yada 3üncü viteste arada bazı balığın olması muhtemel yerlerde duruyoruz at çek yapıp devam ediyoruz bu şekilde 8 saat gidiyor,son gittiğimde bi abiyle tanıstık mesela onlarda bizden 10 dk önce suya girmişler küçük bot 60 amper aküyle 5 saat takribi 1 yada 2.viteste gitmişler ve akü bitmiş.onlarda aküyü sordular büyüteceklermiş konustuk.

BU HESAPLAMA YÖNTEMİNE GÖRE LBS-HP ÇEVRİM MOTOR GÜÇLERİ

34LBS = 1,72HP
40LBS = 2.02HP
44LBS = 2.22HP
50LBS = 2.52HP
55LBS = 2.78HP
66LBS = 3,28HP

Umarım yardımcı olmuşumdur orhan abiGulumse
Teşekkür ederimAlkis
Bornova - izmir
Bul
turna fevkalade güzel.bundan sonra o barajda daha verimli avlar yapacağınıza eminim.büyük turnalar olduğuna göre yemli de deneseydiniz.
paylaşım için teşekkürler.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19 Mayıs kısa turna avı kovboy 6 1,851 24-05-2014, 08:38
Son Yorum: orhanekmekci
  Yakın avlakta turna avı: muratcoskun 4 1,412 24-07-2013, 07:41
Son Yorum: bucalıfikret
  KILIÇ Avım Nihayet oldu ALTAYLI 61 10,390 17-10-2012, 12:12
Son Yorum: tepeli35
  Maydanoz'da Sırtı ile Turna ALTAYLI 37 5,658 16-05-2012, 08:45
Son Yorum: yycolak
  Turna avi(13.10.2011) kovboy 32 4,933 20-10-2011, 20:29
Son Yorum: turna
  13 eylül turna avı kovboy 5 1,654 15-09-2011, 13:52
Son Yorum: LeVrEkCi
  arkadaşlar geç olsada sonunda istediğim gibi bir site buldum akif 19 2,642 07-09-2011, 13:08
Son Yorum: ufuktan26
  Nihayet sirtide balik basladi yakamoz.gr 70 8,172 19-06-2011, 01:38
Son Yorum: Can ARSLAN
  Hem Yayın Hem Turna aygroup 32 4,684 19-08-2010, 06:18
Son Yorum: yycolak
  Nihayet bir raporda benden HAŞİM77 45 5,726 27-12-2009, 15:24
Son Yorum: Can ARSLAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi