21-12-2005, 14:32
I. TARİF
Malzeme..... : 10 adet midye 2 kg soğan 250 gr pirinç 1 litre zeytinyağı 50 gr fıstık 25 gr üzüm 25 gr tarçın 25 gr bahar (yeni) 25 gr karabiber 2 demet maydanoz 2 demet dereotu 1 limon 25 gr şeker 250 gr beyaz şarap
Tarif............ :İyice temizlenen midyelerin üst tarafından kabukları açılır, tepsiye hazırlanır, soğan pembe kavrulur, ılık ve tuzlu suda 20-30 dakika durdurulan pirinç kavrulan soğana ilave edilir, 10 dakika kadar kavrulur. 1 litre 750 gr sıcak su konur, pilav gibi pişirilir, bir tepsiye boşaltılır. Şekeri, baharatı, dereotu, maydanoz, fıstık, üzümü, tuzu hepsi konur, midyeler doldurulur. Pişeceği tencerenin içine ufak bir kapak veya tabak konur, üzerine dizilir, biraz daha tuz serpilir. 1 litre sıcak su ilave edilir, yağ kağıdı kapatılır ve bunun üstüne ağır bir şey konur, tencere kapağı da kapatılır. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Ineceğine yakın şarap dökülür. 10 dakika kadar daha ateşte tutulur ve indirilir, tencere içinde soğutulur.
II. TARİF
Malzeme..... :6 adet soğan, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, ½ kg midye, 1 su bardağı pirinç, 2 bardak su, 1 miktar kuş üzümü, 1 miktar yer fısıtığı, 1 tatlı kaşığı şeker, Karabiber, yenibahar ve tarçın
Tarif............ :Büyükçe bir tencereye doğranmış soğanları, zeytinyağında, tuz ve yer fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Ayıklanmış midyeler içine atılır. Midyeler, suyu çekmeye yakın, bir bardak pirinçle 15 dakika daha kavrulur. Bundan sonra iki bardak su, biraz kuşüzümü, biraz şeker ilave edilip, kısık ateşte, suyu çekinceye kadarpişmeye bırakılır. Üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçın serpilir. Soğumasını bekledikten sonra temizlenmiş midye kabuklarının içine doldurularak servis yapılır.
Malzeme..... : 10 adet midye 2 kg soğan 250 gr pirinç 1 litre zeytinyağı 50 gr fıstık 25 gr üzüm 25 gr tarçın 25 gr bahar (yeni) 25 gr karabiber 2 demet maydanoz 2 demet dereotu 1 limon 25 gr şeker 250 gr beyaz şarap
Tarif............ :İyice temizlenen midyelerin üst tarafından kabukları açılır, tepsiye hazırlanır, soğan pembe kavrulur, ılık ve tuzlu suda 20-30 dakika durdurulan pirinç kavrulan soğana ilave edilir, 10 dakika kadar kavrulur. 1 litre 750 gr sıcak su konur, pilav gibi pişirilir, bir tepsiye boşaltılır. Şekeri, baharatı, dereotu, maydanoz, fıstık, üzümü, tuzu hepsi konur, midyeler doldurulur. Pişeceği tencerenin içine ufak bir kapak veya tabak konur, üzerine dizilir, biraz daha tuz serpilir. 1 litre sıcak su ilave edilir, yağ kağıdı kapatılır ve bunun üstüne ağır bir şey konur, tencere kapağı da kapatılır. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Ineceğine yakın şarap dökülür. 10 dakika kadar daha ateşte tutulur ve indirilir, tencere içinde soğutulur.
II. TARİF
Malzeme..... :6 adet soğan, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, ½ kg midye, 1 su bardağı pirinç, 2 bardak su, 1 miktar kuş üzümü, 1 miktar yer fısıtığı, 1 tatlı kaşığı şeker, Karabiber, yenibahar ve tarçın
Tarif............ :Büyükçe bir tencereye doğranmış soğanları, zeytinyağında, tuz ve yer fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Ayıklanmış midyeler içine atılır. Midyeler, suyu çekmeye yakın, bir bardak pirinçle 15 dakika daha kavrulur. Bundan sonra iki bardak su, biraz kuşüzümü, biraz şeker ilave edilip, kısık ateşte, suyu çekinceye kadarpişmeye bırakılır. Üzerine karabiber, yeni bahar ve tarçın serpilir. Soğumasını bekledikten sonra temizlenmiş midye kabuklarının içine doldurularak servis yapılır.