Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
teneke tavuk fotoğraflı
arkadaşlar Erdekli Yücel arkadaşımız da paylaşmış ama ben geçen haftasonu değerli bir abimizin kır evinde ilk defa yediğim bu yemeğin tadına doyamayarak sırf sizlerle paylaşmak için fotoğrafladım.tavuk o kadar lezzetli oluyor ki anlatmak mümkün değil.bu yüzden herkesin yapabileceği bir şey olduğu için buraya yazıyorum. gerekenler:
1-paslanmazdan 20x20 boyutunda 5 cm yüksekliğinde 2-3 mm kalınlığında bir kap.bu kabın ortasında yaklaşık 30 cm(fazla uzun olmasın yoksa üstüne tenekeyi kapatamayız) yüksekliğinde kabın tam ortasından yukarıya doğru kaynatılmış yine paslanmazdan bir çatal (buna tavuğu oturtacağız)
2-iki kiloya yakın bir tavuk (tavuğu tuzluyoruz)
3-iki adet patates
4-iki-üç adet soyulmuş paça soğan
5- üç-dört adet paça taze sarımsak
6-iki-üç adet domates biraz biber
7-yarım su bardağı yıkanmış pirinç
8- büyük bir çelik yada alüminyum tava
9-lavaş ekmeği
YAPILIŞI:
Tavuğu tuzlayıp çatala oturtuyoruz.içine biberleri sokuşturuyoruz.
tavuğun altına tepsi kısmına önce pirinci,üstüne soğan,sarımsak ve patatesleri ikiye keserek koyuyoruz.
toprakta hafifce bir çukur açıyoruz.tavuğu yerleştiriyoruz,üstüne peynir tenekesini kapatıyoruz.bütün tenekenin etrafında çok harlı olmayan bir ateş yakıyoruz (alevden ziyade köz ağırlıklı pişiriyoruz)
45 dakika sonra ateşten alıyoruz.
lavaş ekmeklerini kesip dışardaki büyük tepsinin altına yerleştiriyoruz.nar gibi kızaran tavuğumuzun etlerini ve bütün sebzeleri lavaşın üstüne boca ediyoruz.oluşan pilavı ayrı bir tabağa alıyoruz.dipte biriken yağı da tavuğun ve lavaşın üstünde gezdiriyoruz.
sonra aman parmaklara dikkat!!!
ha bir de semaver çayını bol demleyin,yoksa yetişmiyor Smile
şimdi meraklılar bu yazdıklarımı print edip alsınlar ve harfiyen aynısını uygulasınlar,bakalım nasıl oluyormuş Smile
NOT:bu tavuk yaklaşık 4-5 kişilik.eğer 8-10 kişi gibi kalabalık bir ortamsa 2 adet tavuk da dikey değil de yatay biçimde üst üste oturtularak pişirilebiliyormuş.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
fotoların devamı

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
hayırdır rıfat sabah sabah.olacak işmi şimdi.nasıl bir görüntü böyle.bademciklerim şişti.ekipmanı çok beğendim.el işimi yoksa böylecemi temin ediliyor.
eline sağlık kardeşim.teşekkürler.afiyet olsun.
Bul
yycolak yazdı:hayırdır rıfat sabah sabah.olacak işmi şimdi.nasıl bir görüntü böyle.bademciklerim şişti.ekipmanı çok beğendim.el işimi yoksa böylecemi temin ediliyor.

Yalçın abi hazır satılıyor 10 tl tava ortası vidalı söküp çıkarabiliyorsun istersen burdan alıp sana göndereyim.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
Eline sağlık rıfat kardeş güzel nefis görünüyor.Her zaman yapmak istemişimdir.Alkis
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul
yycolak yazdı:hayırdır rıfat sabah sabah.olacak işmi şimdi.nasıl bir görüntü böyle.bademciklerim şişti.ekipmanı çok beğendim.el işimi yoksa böylecemi temin ediliyor.

Yalçın Abi bu malzemeyi bildik tanıdık bir ustaya yaptırmak gerek.paslanmaz için argon kaynak gerekli,malzemesi de pahalıdır.ama evladiyelik bişey olacak sonuçta değer yani.
aslında sadece herhangi bir ağaç kazığı alın toprağa sokun,üstüne de tavuğu oturtun,bu şekilde de olur.ama benim tarifim üzere yapılırsa on numara oluyor.
Bul
Köksal yazdı:Yalçın abi hazır satılıyor 10 tl tava ortası vidalı söküp çıkarabiliyorsun istersen burdan alıp sana göndereyim.

valla hazır satıldığını bilmiyordum köksal.demkki sizin orda daha revaçta Smile
Bul
ne zamandır niyetliydim bunu yapmaya kemeraltında aparatını bulurum diye düşünüyordum , erdekten beri yememiştim şimdi iyice depreşti yaw sabah sabah alacağın olsun rıfat Siyirdim

paylaşım çok güzel eline sağlık Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
rıfat aparat çok güzelmiş,sabah sabah iyi gitti Gulumse
Bul
maceratorr yazdı:valla hazır satıldığını bilmiyordum köksal.demkki sizin orda daha revaçta Smile

Semaver aldımda orda gördüm sordum.İnternetden dolayı bence revaçta kimse bilmiyordu.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  teneke tavuk erdekli yücel 33 8,447 30-05-2012, 11:28
Son Yorum: LeVrEkCi
  Teneke Kebabı ilerya 20 6,834 28-12-2007, 22:06
Son Yorum: mudanya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi