Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yardım ricası
Aranızda ziraatçi , veya aşagıdaki konu hakkında bilgisi olan ?

1- evde su içinde süs bitkisi olarak yetiştirilen kısa boydaki bambu bitkisi için uzun vadede kompoze sıvı vs gübre gerekirm ? gerekirse ne veriyorsunuz yoksa sedece su ile mi yaşamını devam ettiriyor

[Resim: bambu-orta-2571.jpg]

2-malumunuzdur rahmetli büyüklerimizin mezarına ektiğimiz bitkiler için sıklıkla gidip sulama imkanı olmuyor , bu durumda yüzeyin bir miktar altına su jeli - perlit - veya volkanik su tutcu taş vs malzeme koysak , bu işlemi nasıl yaparız ne miktarda nerden temin ederiz.. kaç paradır .. detaylı bilgi...

teşekkürlerimle..
Bul
muvaffak abi haşim abi çiçeklerle çok haşır neşirdir serada çiçek yetiştirir o konuyu görünce cevap gelecektir.Gulumse
Bul
abi ben yetiştirdim sadece su içinde üç dört günde suyunu değiştiriyordum.
Bul
Tamda HAŞİM abilik bir konu...Gulumse
Bul
1- Mutlaka ve mutlaka sıvı gübre takviyesi yapmak gerekir sadece su tüketimiyle bitki belli bir zaman sonra sararmaya başlar.Bu sıvı gübreler büyük marketler veya peysajcılardan temin edebilirsiniz. 18.18.18 veya 20.20.20 gübreleri olabilir üzerinde yazan dozaj kadar uygulayalım.

2-Mezarlık içinde metrekareye 50 gr gelecek şekilde hidrojel uygulayabilirsiniz böylelikle 10 ila 15 gün sulama sorunu olmaz.Bunu istanbulda ithal eden stocoforb diye bir firma var muhakkak izmirdede bulabilirsiniz.76
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
HAŞİM77 yazdı:1- Mutlaka ve mutlaka sıvı gübre takviyesi yapmak gerekir sadece su tüketimiyle bitki belli bir zaman sonra sararmaya başlar.Bu sıvı gübreler büyük marketler veya peysajcılardan temin edebilirsiniz. 18.18.18 veya 20.20.20 gübreleri olabilir üzerinde yazan dozaj kadar uygulayalım.

2-Mezarlık içinde metrekareye 50 gr gelecek şekilde hidrojel uygulayabilirsiniz böylelikle 10 ila 15 gün sulama sorunu olmaz.Bunu istanbulda ithal eden stocoforb diye bir firma var muhakkaa izmirdede bulabilirsiniz.76

eyvallah usta harikasın ..

bu üçlü kombinasyon hangi elementler di nitrat -potas- fosfor muydu ? azot olmazmı? arasında ?
Bul
Azot+fosfor+potasyum bunlara ilaveten demir,çinko gibi vs. izelementler içerir. Aynı zamanda bu tür besin takviyelerini salon çiçeklerindede kullanabilirsiniz.Hediye
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
Ayrıntılı bilgi için teşekkürler Haşim beyGulumse
Bul
Sagolasın kardeşim tekrar teşekkür ederim Gulumse
Bul
Bende kalsiyum ve magnezyum içeren jel gübreyi salon çiçeklerimde kullanıyorumGulumseHaşim,sıvı gübreyi bu durumda yine kullanmamı önerirmisin.
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kamera yardım buraya taşındı LeVrEkCi 31 7,363 09-11-2006, 01:51
Son Yorum: GÖKSEN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi