Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapala klipsi ve iğnesi(Yardım)
Merhaba,

İki konuda siz saygıdeğer abilerimden ve kardeşlerimden yardım isteyeceğim.

1- Rapala'nın ortasındaki üçlü kanca iğneyi kıyıdan çinekop avlarında genellikle çıkarıyoruz. Bu kural kıyıdan spin ile levrek avında kullanılan rapalalar içinde geçerli midir? Ya da "Şu Rapala'da çıkarılır bu Rapala'da çıkartılmaz" diye bir genelleme mi vardır)

[Resim: adsz2.jpg]

2- Diğer yardım ricam ise rapala klipsi ile alakalı. Sorumu daha da netleştirmek için önce aşağıdaki resimleri paylaşmak isterim:

[Resim: rapalaklips.jpg]

Rapala değişimlerinde düğümlerle uğraşmamak adına bu klipsleri düşünen birisi olarak internette bir araştırma yaptım ama tam bilgiye ulaşamadım.

- Klipsi rapalaya sadece 1 nolu resimdeki haliyle mi takmak gerekli, yoksa 2 nolu resimdeki gibi fırdöndü ile mi kullanmak lazımdır?

[Resim: images.jpg]

- Burada 1 ya da 2 hangisi kullanılırsa kullanılsın fırdöndüyü ya da klipsi misinaya bağlamada hangi düğüm kullanılmalı? (Klasik fırdöndü düğümü mü yoksa yine aksiyon için rapala düğümü mü?)

[Resim: images5.jpg]

- Klipsi rapalanın halkasına mı takmak gerekli yoksa rapalayı yine halkasız mı kullanmamız lazım?

[Resim: adsz3.jpg]

Bu bilgilerin gerçekten önemli olduğuna inanıyor ve yardımlarınız için şimdiden binlerce şükranımı sunuyorum.
NEREDE İSENİZ RASTGELE ! msn&mail: metinavda@hotmail.com
Bul
1- o iğneyi çıkarmaktaki amaç misinaya dolaşmasını önlemek ister çıkar ister çıkarma sana kalmış
2-rapalaya hiç bir zaman o biçimde klips yada fırdöndü takılmaz rapala düğümü diye aratırsan sitede anlatım vardı sanırım bulursun.resimlerdeki tarz kullanımı belki turnada yaparsan olur.onada kaşık yada meps kullanırsın zaten tuzlu suda iş yapmaz illaki rapala düğümü
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
valla metincim,biz dümdüz bağlıyoruz ercan abimin nezaretinde.hiç klips veya fırdöndü takmadık.gerekmiyor herhalde.bazen misine çok dönüyor o zamanda boş olarah denize salıp açılmasını sağlıyoruz.
Bul
metin rapalanın o kancayı arapında dediği gibi atarken misinaya takılmasın diye çıkartılır sen bilirsin atarken takılmıyorsa çıkartma.
rapalaya klips takmanı bende önermem rapala düğümü en iyisidir videoda mehmet abinin paylaşımını görmeni tavsiye ederim.
Rapala Düğümü - Video - Amatör Balıkçı
Bul
Rapala düğümü ile bağlayınca misinanın dönüyor. Bu sorunu rapaladan 1-2 kulaç önce fırdöndü takarak çözebilir miyiz? Bedenin ucundaki klipse de kolayca tak-çıkar yapılabilir. Bu şekilde deneyen var mı?
Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Bul
mapaydin yazdı:Rapala düğümü ile bağlayınca misinanın dönüyor. Bu sorunu rapaladan 1-2 kulaç önce fırdöndü takarak çözebilir miyiz? Bedenin ucundaki klipse de kolayca tak-çıkar yapılabilir. Bu şekilde deneyen var mı?

rapala düğümünü atıp 1 cm kadar boşluk bırakınca kesinlikle dönmez önemli olan doğru düğümü atmak.
Bul
mapaydin yazdı:Rapala düğümü ile bağlayınca misinanın dönüyor. Bu sorunu rapaladan 1-2 kulaç önce fırdöndü takarak çözebilir miyiz? Bedenin ucundaki klipse de kolayca tak-çıkar yapılabilir. Bu şekilde deneyen var mı?

mehmet bence kamış boyuna yakın boşluk versikten sonra fırdöndü takabilirsin faydası olur inancındayım..Wink
bu arada maxtar kardeşimiz cevapları beğenmedi herhalde yorum bile yazmadıWink
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Öncelikle rapala ile avlarda "rapala düğümü "kullanmak gerekir.
Bazı üşengeçliklten kaynaklanan durumlar hariç.
Gelelim kanca işine ; Boğazın dışındaki avlarda o kanca genellikle çıkartılmaz.Çünkü iri balıkların rapalaya nerden vuracağı belli olmaz,yandan veya alttan da direk yapışır.Bunun dışında yakalanan iri balıklar kafayı sağa sola salladıklarında diğer kanca da takılarak avın kaçma ihtimalini azaltmaktadır.Özellikle kaya gridaları kayanın dibinden yukarıya bakar ve gelen geçen uygun yeme mermi hızıyla alttan saldırır.Bunu gözlerimle gördüm ve grida alttaki o ikinci kanca ile yakalandı.
Boğaz da ise lüfer ve çinekop avlarında hem atışı rahatlatmak için hem de kullanılan rapalalar genelde küçük boy olduğu için alttaki kanca çıkarılarak kullanılmaktadır.(lüfer ve çinekop arkadan takip yaparlar)Bazı takılma ihtimali de düşünülmüş olabilir.
Ayrıca Akdeniz de levrek-turna avlarında 11-13 cm likı rapalaların 3 kancalıları bile kullanılmaktadır.
Rastgele...Gulumse
[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
araphüso26 yazdı:mehmet bence kamış boyuna yakın boşluk versikten sonra fırdöndü takabilirsin faydası olur inancındayım..Wink
bu arada maxtar kardeşimiz cevapları beğenmedi herhalde yorum bile yazmadıWink

Estağfurullah üstadım o nasıl söz.... Herkeste bir bilgi birikimi var hepsini kapabildiğimi kapmaya çalışıyorum. Öyle beğenmeme falan olmayacağını beni tanıyanlar bilir.. 1 gr bilgi için yapışanlardan birisiyimdir. Siyirdim

Sadece toparlanmasını bekliyorum.

Ama yine de sonu beklemeden herkese tek tek değerli bilgileri için binlerce teşekkürlerimi sunarım. Alkis
NEREDE İSENİZ RASTGELE ! msn&mail: metinavda@hotmail.com
Bul
Metin rapalaya klips takmak yüzüşü tamamen değiştirdiği için tercih edilmemektedir. Ben kesinlikle kullanmıyorum. Sana da tavsiye etmem76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Rapala ve fileto kesmek için yardim ogiveogi 156 17,089 07-03-2016, 16:27
Son Yorum: MaVrUşGiL
  RAPALA seçimi yardım ? MeLanqoLis 15 3,147 23-11-2014, 21:35
Son Yorum: okan09
  2014 Rapala Katalogu waspix 8 1,944 17-06-2014, 11:54
Son Yorum: SpinAvcısı
  2012 Rapala Kataloğu maxtar 17 4,377 09-06-2014, 17:05
Son Yorum: waspix
  Kaşık ve sahte seçimi YARDIM ring 10 3,115 03-11-2012, 16:15
Son Yorum: drasty41
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,167 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Rapala Tavsiyesi Gkmn34 8 3,167 14-06-2012, 00:28
Son Yorum: YaKaMoZ
  bunlarda benim rapala ve raglou larım ANTALYALI07 27 5,935 02-08-2011, 12:45
Son Yorum: cranium
  Cam rapala erkangezici 20 9,702 06-02-2011, 16:03
Son Yorum: Lakerda
  Rapala İle balik avi hakkinda yardim srkan_ak 5 6,917 08-12-2010, 10:36
Son Yorum: FuRkAn *

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi