Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rapala İle balik avi hakkinda yardim
Herkese selam ben bu İŞe yenİ baŞlayanlardanim ama Şunu sÖylİyİm Şu an İmkanim olsa her gÜn balik tutmaya gİderdİm keŞke daha Önce baŞlasaydim.
Neyse asil konuya geleyİm yenİ baŞladiĞim İÇİn ÇeŞİtlİ yÖntemler denİyorum bİr kaÇ tane rapala aldim geÇen hafta bİrİsİnİn tarİfİ Üzerİne baĞliyorum ; mİsİnenİn ucundakİ firdÖndÜye kurŞun sonra ayni firdÖndÜye 2,5 metre mİsİna ve rapala. Daha sİftah yapamadim ama benİm rapala mİsİneye dolaniyor bunun sebebİ nedİr . Bİr kaÇ kİŞİye sordum Çok hizli Çekİyorsun dedİler ama tam anlamadim zaten hjizli Çekmek gerekmİyormu
Bul
srkan_ak yazdı:Herkese selam ben bu İŞe yenİ baŞlayanlardanim ama Şunu sÖylİyİm Şu an İmkanim olsa her gÜn balik tutmaya gİderdİm keŞke daha Önce baŞlasaydim.
Neyse asil konuya geleyİm yenİ baŞladiĞim İÇİn ÇeŞİtlİ yÖntemler denİyorum bİr kaÇ tane rapala aldim geÇen hafta bİrİsİnİn tarİfİ Üzerİne baĞliyorum ; mİsİnenİn ucundakİ firdÖndÜye kurŞun sonra ayni firdÖndÜye 2,5 metre mİsİna ve rapala. Daha sİftah yapamadim ama benİm rapala mİsİneye dolaniyor bunun sebebİ nedİr . Bİr kaÇ kİŞİye sordum Çok hizli Çekİyorsun dedİler ama tam anlamadim zaten hjizli Çekmek gerekmİyormu
serkan 1. si rapala düğümü atacaksın özel rapala düğümü atmazsan rapala döner,2. si çokda hızlı çekmeyeceksin bazen çok yavaş bazen az hızlı bazen hızlı çekeceksin.
rapala düğümünü buradan anlatmam çok zor ama şunu söyliyeyim düğüm sıkışık olmayacak 1 cm kadar oval olarak misina boşluk kalacak.rapala düğümü sitede varmı ilmiyorum bakarım varsa link veririm.rastgele.
Bul
papala düğümü burada var
http://www.amatorbalikci.net/showthread....%F0%FCm%FC
Bul
Serkan şekil biraz yardımcı olur sanırım.Kurşun kalın bir misina veya sicimle bağlanıyor.Aynı klipse de iki kulaç veya biraz fazla misina ile rapala bağlanıyor.Nihat'ın dediği gibi rapala düğümü önemli tabi.Rastgele Seerf

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][Resim: image.php?type=sigpic&userid=4429&dateline=1291148930][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT]
Bul
ben rapala düğümünü öğrendim onu yapıyorum da yanlız kurşunu sicimle falan değilde direk klipse takıyordum belki sorun ondan kaynaklanıyordur bir dahaki sefere sizin tarifinizdeki gibi denicem. teşekkür ederim..
Bul
kurşuna bir kilips takılıp makinadan gelen kilipse takınız, rapala bedenine de ufak fırdöndü takılırsa rahat haraket edecektir. Rapala düğümü sorun yaratmaz normal bir düğümde problem yaratmaz önemli olan rapala atıldığında kurşunu takip edip kamış ile hafif çekip rapalanın ayrı kurşunun ayrı yere düşmesini sağlamak en önemli bedene sarma olayı ise kamış ile aksiyon vermekle olur. Boğaz rapalacılığında sadece makina ile hızlı yavaş sarılarak aksiyon verilir. Aksi taktirde rapala kurşuna sarar vs. rapalanın orta iğnesini çıkarmaktada fayda vardır.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Rapala ve fileto kesmek için yardim ogiveogi 156 17,089 07-03-2016, 16:27
Son Yorum: MaVrUşGiL
  RAPALA seçimi yardım ? MeLanqoLis 15 3,147 23-11-2014, 21:35
Son Yorum: okan09
  2014 Rapala Katalogu waspix 8 1,944 17-06-2014, 11:54
Son Yorum: SpinAvcısı
  2012 Rapala Kataloğu maxtar 17 4,377 09-06-2014, 17:05
Son Yorum: waspix
  Kaşık ve sahte seçimi YARDIM ring 10 3,116 03-11-2012, 16:15
Son Yorum: drasty41
  yeni rapala ve kaşıklarım nasıllar :))) fish or die 24 4,167 25-10-2012, 00:48
Son Yorum: ALTAYLI
  Rapala Tavsiyesi Gkmn34 8 3,167 14-06-2012, 00:28
Son Yorum: YaKaMoZ
  Rapala klipsi ve iğnesi(Yardım) maxtar 9 8,682 13-02-2012, 16:16
Son Yorum: ALTAYLI
  bunlarda benim rapala ve raglou larım ANTALYALI07 27 5,935 02-08-2011, 12:45
Son Yorum: cranium
  Cam rapala erkangezici 20 9,702 06-02-2011, 16:03
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi