Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Köpek balığı kıkırdağı ve faydaları
Köpek Balığı Kıkırdağı;
Derin ve soğuk denizlerde yaşayan köpek balıklarının kıkırdaklarından özel bir kurutma-dondurma işleminden geçirilerek elde edilmiştir.Yüksek oranda protein, kalsiyum, sodyum, fosfor ve kolaj içerir. Özellikle Iskandinav ülkelerinde 1960 'lı yıllardan beri yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılmaktaydı. köpek balıkları, doğadaki en dayanıklı canlılardan biridir. Bunun nedenlerinden birisi son derece güçlü bir bağışıklık sistemine (immune system) sahip olmalarıdır. Bu güçlü bağışıklık sistemi, sadece köpek balıklarını hastalıklara karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda köpek balıklarını doğada hiç kanser olmayan ender canlılardan biri yapar. Köpek Balığı Kıkırdağı, hastalıklarla savaşmak için gerekli ve bağışıklık sistemimizi canlandıran belirli proteinler ve mukopolisakkaritler içerir. Aynı zamanda metabolizma ile ilgili besin olarak kullanılan organik kalsiyum ve fosforu da sağlar.

Köpek Balığı Kıkırdağı üzerinde yapılan çalışmalar; özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve tümörlerin büyümesinin veya yayılmasının durdurulmasında köpek balığı kıkırdağının önemli bir rol oynadığını göstermiştir. Yapılan çalışmalarda köpek balığı kıkırdağının memelilerde bulunan her elementten 1000 kat fazla yeni kan damarı oluşmasını önleyici etkiye (anti-angiogenesis effect) sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun anlamı; bir tümörün büyümesi veya yayılması için ihtiyaç duyduğu yeni kılcal damarların oluşmasının engellenmesidir. Yani Köpek Balığı Kıkırdağı doğrudan tümör üzerinde etkili olmayıp, yeni kılcal damar oluşumunu engelleyerek bir tümörün beslenmesini ve büyümesini durdurabilmektedir.

Köpek Balığı Kıkırdağı'nın Faydaları:

•Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

•Tümörlerin veya kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyebilir.

•Egzema-Mayasıl (eczema) ve sedef (psoriasis) gibi cilt rahatsızlıklarında faydalıdır.

•Eklem (mafsal) romatizması ve romatoid artrit tedavisini destekleyici özelliğe sahiptir.

•Glokom hastalığı (glaucoma-gözde karasu hastalığı veya göz tansiyonu) için destekleyici tedavi

•Osteoporoz (kemik erimesi) tedavisini destekleyici ve kemik erimesini önleyici etkiye sahiptir.

Tümörler beslenebilmek, gelişebilmek, yayılabilmek ve toksinlerini kan dolaşımına aktarabilmek için kan damarlarına ihtiyaç duyarlar. Tümör oluşumundan sonra o bölgede yeni kılcal kan damarları oluşumu gözlenir. Yapılan çalışmalarda köpekbalığı kıkırdağının bu yeni kılcal kan damarlarının oluşumunu baskılayan bir etkiye (anti-angiogenesis) sahip bir maddeyi içerdiği bulunmuştur.

Köpekbalığı kıkırdakları kullanıldığında, bu etki ile damarlaşmayı baskıladığı için tümör gelişemiyor. Tümör yok olmasa da yayılması durduğu için belirli bir bölgede sabit kalıyor ve tedavi için çok büyük bir şans doğuyor çünkü bilindiği gibi tümörün yayılması (metastaz) hastanın hayatını kaybetmesinin en büyük habercisidir.

Sadece bununla da kalmıyor kıkırdağın faydaları. Eklem yaralanmalarının tedavisinde, iltihap giderici olarak, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde, bakteriyal, viral ve mantar (fungal) enfeksiyonlara karşı dayanıklılık sağlanmasında, artrit (mafsal iltihabı) tedavisinde, ağrı kesici olarak, sedef ve akne tedavilerinde kullanılmaktadır.

Köpekbalıklarının bazı türleri yaklaşık 500 m derinlikte yaşarlar. Peki hiç düşündünüz mü bu canlılar ışığın bile ulaşamadığı bu derinliklerde nasıl yaşamlarını devam ettirebiliyorlar? Bilimadamları bunu da araştırdılar ve köpekbalığı karaciğerinde saklı olan bu sorunun cevabını buldular.

Köpekbalığının karaciğerinde squalene denen bir madde vardır. Bu madde yağ özelliğinde bir maddedir, oksijeni kolayca tutar ve ihtiyaç duyulan dokuya iletilmesini kolaylaştırır. Bu özelliği ile de bağışıklık sistemini güçlendirir. Oksijenin verimli kullanılmasına yardım eden squalene bize, köpekbalılarının çok derinlerde, yüksek basınç altında çok az oksijenle nasıl yaşayabildiklerini açıklıyor. Squalene’ nin diğer faydalarına gelince, kanser tedavisinde hem antioksidan hem de kemoterapik ajandır, kanserojenler karşı koruyucudur, kalp hastalıklarında, diyabet (şeker), artrit, hepatit, gastrit tedavisinde ve kandaki kolesterolün düzenlenmesinde kullanılır. Köpekbalığı karaciğeri yağında, aynı zamanda anne sütünde bulunan alkoksi gliserol yüzlerce kat daha fazla bulunmaktadır. Alkoksi gliserol bağışıklık sistemimizi güçlendirir, akyuvar ve trombositleri arttırarak antikorları uyarır, radyoterapinin yan etkilerini azaltır.

Alıntı:eyeportal.com
Deniz derindir durulmaz,dostluk ebedidir unutulmaz….
Bul
Son iki paragraf tam bir bilgi doluluğu. Bazılarını biliyorduk ama radyoterapinin yan etkilerini azaltığını ilk kez duyuyorumAlkisAlkis
Bul
ALTAYLI yazdı:Son iki paragraf tam bir bilgi doluluğu. Bazılarını biliyorduk ama radyoterapinin yan etkilerini azaltığını ilk kez duyuyorumAlkisAlkis

Kardeşim yaklaşık 1,5 yıl önce kansere yakalandı ve heryerine sıçradı,bir kanser hastasının neler yaşadığını ne zorluklardan geçtiğini çok iyi biliyorum ailemle birlikte çok zor günler geçirdik ve hala devam ediyoruz Allaha çok şükür bütün tedavi yöntemlerini denedik ve Türkiyede çok zor olan ve çok nadir yapılan bir tedavi yöntemi gördü kardeşim yüksek doz kematerapi destekli kök hücre nakli,bu tedavi kan ve kemik iliğini sıfırladı ama ne yazıkki kalça kemiklerine sıçrayan kanseri durduramadı 2 ay evvel radyoterapi gördü ve şimdi çok iyi ben kanser konusunda 1,5 yıldır çok şeyler öğrendim çok araştırmalar yaptım,tedavi esnasında dr.lar kesinlikle alternatif tıbbı önermiyor çünkü kemoterapi ilaçlarıyla birlikte etkileşimin ne olacağını kestiremiyorlar ama tedavi bittikten sonra ve hasta iyi olduktan sonra korunma amaçlı öneriyorlar,köpekbalığı kıkırdağı hapı bağışıklık sistemini güçlendiriyor,kalıntı tümör parçalarını yok ediyor ve radyoterapinin etkilerini azaltıyor.Bu hastalığa yakalanmış kişilere Allah acil şifalar versin...
Bul
Öncelikle çok büyük geçmişler olsun ve Allah şifasını versin. Bu kıkırdak hapını hastalık başa gelmeden kullanmanın faydası varmıdır. Ya da kullanılmalımıdır. Ne önerilmektedir. Bilgilendirirseniz sevinirim
Bul
ALTAYLI yazdı:Öncelikle çok büyük geçmişler olsun ve Allah şifasını versin. Bu kıkırdak hapını hastalık başa gelmeden kullanmanın faydası varmıdır. Ya da kullanılmalımıdır. Ne önerilmektedir. Bilgilendirirseniz sevinirim

Kullanabilirsiniz sonuçta bağışıklık sistemini güçlendiriyor(zayıf hissettiğiniz zaman)ama kansere yakalanmama gibi bir durum söz konusu değil.Kanser hastaları tarafından kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve tümör büyümesini ve başka tümörler oluşmasını engelliyor.Yani kanser hastalarında daha etkili ama kanserden korunmak için bir çok bitki ve alternatif tıp tedavileri var.Bunun için nette bir çok site var tavsiye edebileceğim Ulusal Kanser Danışma Kurulu :ukdk.org bu sitede alternatif tedavi ile ilgili çok önemli bilgiler var.Ama şu bir gerçek her kişi kanser hücresi taşıyor Allah korusun ne yaparsanız yapın eğer olacaksa hiçbişi önüne geçemiyor,vücudu zayıf bulduğu an ortaya çıkıyor bu illet tek bir sivilcenin bile altında neler gizli...
Bul
Aynen öyle bağışıklık sistemimizde az biraz düşme oldumu kendini göstermeye başlıyor. Bilgilendirme için çok teşekkürler
Bul
ALTAYLI yazdı:Aynen öyle bağışıklık sistemimizde az biraz düşme oldumu kendini göstermeye başlıyor. Bilgilendirme için çok teşekkürler

GİNSENG ÇAYI tavsiye ederim yeşil çaydan daha etkili ayrıca keten tohumu ve üzüm çekirdeği kullanabilirsiniz.
Bul
GİNSENG ÇAYI'nı hiç kullanmadım ama diğerlerini düzenli olarak kullanıyorum. Bu çayı da Yeşil çay gibi bir fincan mı tüketelim76
Bul
ALTAYLI yazdı:GİNSENG ÇAYI'nı hiç kullanmadım ama diğerlerini düzenli olarak kullanıyorum. Bu çayı da Yeşil çay gibi bir fincan mı tüketelim76

günde iki fincan yeterli ama bu çayın orginali aslını tüketmek önemli.Aktarlarda bulabilirsiniz ben sanırım yakında sağlık köşesine de el atacağım Gulumse
ben de değişik bitkiler ve tarifler var bir ara yollarım size denersiniz ben yıllarca kullandım zararınıda görmedim
Bul
sirenia yazdı:günde iki fincan yeterli ama bu çayın orginali aslını tüketmek önemli.Aktarlarda bulabilirsiniz ben sanırım yakında sağlık köşesine de el atacağım Gulumse
ben de değişik bitkiler ve tarifler var bir ara yollarım size denersiniz ben yıllarca kullandım zararınıda görmedim

Teşekkür ederim çok naziksiniz. Ailemize katılmanıza çok sevindiğimi bilmenizi isterim. Keşke sizler gibi üyelerimiz arttarak forumuza katılıp aktif olabilseler. Sağlık ile ilgili bir köşenizin olması da hiç fena fikir değil. Ben ce olmalıAlkis76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  DOMATESLİ BARBUNYA BALIĞI-Denedim Nefissss sirenia 11 2,716 06-11-2012, 23:28
Son Yorum: bucalıfikret
  Tarator soslu dil baliği filetosu sirenia 9 2,016 17-10-2011, 17:52
Son Yorum: ANTALYALI07
  Karidesli pisi balığı şiş sirenia 5 1,575 06-10-2011, 19:46
Son Yorum: Kamil ILIPINAR

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi