Yorumları: 675
Konuları: 91
31-10-2011, 22:33
(Son Düzenleme: 20-06-2012, 10:28, Düzenleyen: maceratorr.)
gebzeden 3 arkadaş arabayı kamp eşyasıyla doldurup barajın yolunu tuttuk.yer ismi vermeyeceğim ama izmite bağlı bir baraj.vardığımızda adamı resmen döven bir rüzgar vardı.ve buna rağmen neredeyse olta atacak yer yoktu.3 yer değiştirdik.soğuktan çadırda uyuyamadım,2 gece kaldık.inanılmaz yemek yedik nevale olarak getirdiğimiz herşeyi tükettik hatta etraftaki arkadaşlardan otlandık.yorgun ve bitap eve döndük.raporu anca şimdi paylaşıyorum.
yem olarak boili kullanıldı.
su çok çekilmiş,daha doğrusu baraj kapaklarını değiştirmişler bu yüzden su çok çok azalmış.akşam saatinde baraja vardığımızdan dolayı barajın ileri taraflarında ortaya doğru bir uzanan bir sırt bulduk ve onun üzerinden çıkarak barajı ortalayıp uygun bir yere çadır kurup oltaları attık.ancak sabah bir balıkçıl kuşun suya konması ve bacaklarının yarısının suyun dışında kaldığını gördüğümüzde(ki burası çok komikti) oltaları attığımız yerin yarım metre bile olmadığını anlayınca ordan kalkıp yer değiştirdik.suyu bu kadar çekilmiş olarak bidaha göremeyeceğimizden dip yapısı ile ilgili bolca fotoğraf da çekmiş olduk.kısmetimiz kadar balık tuttuk.hepsi aynalı idi.
herkese hayırlı avlar..
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
Maşallah rıfat gerek sizler gerek manzara ve balıklar harika bereketli olsun.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
rıfatcım çok güzel olmuş.soğuk yıpratmış biraz ama olsun.balıkta ortamda süper.allah içinize sindirsin.afiyetle kardeşim.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290

masallah Rifat..bu defa turnayi gozunden vurmussunuz

...bravo sizlere....
ruzgara ..soguga herseye degmis dogrusu..afiyetle..
daha da bollarina rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC]
[SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret
[/SIZE]
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
yav rıfat kızma kardeşim fakat en sonunda takozu kıstırmışsın yazdığın rapora bak yav. balığı nasıl çektin iğne misina kaçlıktı kaç dakika sürdü sadece bir fotomu aldın.. ziyan etme balığı o heyecanı bizde yaşayalım..

şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
balık harika rıfat tebrikler..şu kuzunun macerasınıda anlatsaydında bizde yaşasaydık
Yorumları: 114
Konuları: 9
vay be çok güzel balık tebrik ederim ben ne zaman yakalayacam acaba böyle balıklar

)
[quote=araphüso26]yav rıfat kızma kardeşim fakat en sonunda takozu kıstırmışsın yazdığın rapora bak yav. balığı nasıl çektin iğne misina kaçlıktı kaç dakika sürdü sadece bir fotomu aldın.. ziyan etme balığı o heyecanı bizde yaşayalım..

[/QUOTE]
[quote=LeVrEkCi]balık harika rıfat tebrikler..şu kuzunun macerasınıda anlatsaydında bizde yaşasaydık

[/QUOdipteki çamur öyle yumuşak bir kıvamda ki kıyıya yakın bir yerde test ettim.kurşun çamura batıyor,misina da öyle.yalnız boili yarıya kadar çamura batıyor yarısı görünüyor.
balıkların vuruşu çok zayıf.yani balık iğneye takıldıktan sonra kurşunu çamurdan ya çıkaramıyor yada olduğu yerde bekliyor tam anlamak mümkün değil.büyük balık bile çok rahat alındı.su çok çok azaldığından dolayı balığın yemi yedikten sonra alıp gideceği bir yer bile yok sayılır.hatta bazı büyük balıklar belki kendini çamura gömmüşlerdir bile.4 tane balığı boilileri kontrol için oltayı çektiğimde yakalanmış olduklarını görerek aldım.limit altı balıkları saymıyorum.hepsi geri bırakıldı.benim yaptığım boili biraz ufaktı 14 lük.6 tane israili peş peşe çekince yem değiştirerek arkadaşların yaptığı 18 lik boililerden kullandım.gebzede ticari olarak boili işine soyunan yakın arkadaşlarım var,kıvamı,aroması herşeyiyle on numara boili geliştirdiler.türkiyenin her yerine boili verir oldular.hiç boili denenmemiş barajlarda bile mutlaka balık aldılar.ben de bu boililerle balık aldım.
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
rıfat elinize sağlık maşallah soğuk vız gelmiş tebrikler rast gele.