Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LABUKA'larla Hasret giderdik.
SIZE="3"]Ağustos ayının ortalarında kamp yaptığımız h,sarönü körfezine nihayet uzun zamandır beklediğimiz Labukalar teşrif ettiler.Evvela sırtı veya rapala ile şansımızı denedik av günlerini bir kac Lambuka ile kapatsakta bizi kesmedi sebebi malum coluk cocuk vede Kalem müdürlerinin!!ileri geri konuşmaları üzerine Taktik ve teknik değiştirip Şükrü ve Deniz bey ile Ava devam ettik.Teknik olarak yine makarna tabir edilen strafor parcalarına iki kulac 0.60 lık misina ve uclarına 3 nr galveniz uzun pala iğne bağlıyarak bir gün evvel yakaladığımız palamutlardan flota cıkararak takımları yemledik yine balığın olabileceği bölgeyi tahmin ederek köpükleri 5 er 10 ar metre arayla denize bıraktık bir kac denemeden sonra!! [/SIZE]

DEVAMINI VİDEODAN SEYREDİN.!!
By
http://www.dailymotion.com/playlist/xmqb...oId=xkpmob

BİRİNCİ GÜN TEKNEM İLE
[Resim: 44382236.jpg]
[Resim: 44158260.jpg]
By
[Resim: 49098574.jpg]
By
İKİNCİ GÜN ŞÜKRÜ BEY İLE
[Resim: dsc09263c.jpg]
By merauf at 2011-08-25
[Resim: 78391662.jpg]
By merauf at 2011-08-
25

[Resim: grnt004em.jpg]
By
Yukardaki fotodada Lambukadan yapılmış SAHTE lekerda görülüyor Herkeze rastgelsin.
rauf abicim,yine her şey sanat niteliğinde.sonsuz teşekkürler.bizim buralarda da lambuka bol bulunuyor.ancak pişirme konusunda her kafadan farklı sesler çıkıyor.lambuka avları resmen sportif amaçlı oluyor.yani balığı yakalayanlar birilerine vermeye çalışıyor.senden istirhamım bir-iki lambuka yemek tarıfi.örnek sahte lakerdanın görünüşü muhteşem.güzel meze olmuş.sabah sabah ağzım sulandı.olsa bir sabah çilingiri kurulacak gibi.en bodrum işinden.Seerfellerin dert görmesin abicim.teşekkürler.76Alkis
Bul
yycolak yazdı:rauf abicim,yine her şey sanat niteliğinde.sonsuz teşekkürler.bizim buralarda da lambuka bol bulunuyor.ancak pişirme konusunda her kafadan farklı sesler çıkıyor.lambuka avları resmen sportif amaçlı oluyor.yani balığı yakalayanlar birilerine vermeye çalışıyor.senden istirhamım bir-iki lambuka yemek tarıfi.örnek sahte lakerdanın görünüşü muhteşem.güzel meze olmuş.sabah sabah ağzım sulandı.olsa bir sabah çilingiri kurulacak gibi.en bodrum işinden.Seerfellerin dert görmesin abicim.teşekkürler.76Alkis

[COLOR="Blue"]Yalcın kardeşim Yalancı lekarda konusunu bir tarafa bırakalım zira Pazartesi onun konusunu acıcağım videolu olarakGulumse.
Pişirilmesi konusunda bir kac önerim var1-eğer vakit varsa gazlamasından geserek kanının akıtılması mutlaka gerekir bu sayede etinin ekşiliği gider bu mühim.2-eğer yağda tava olucaksabaş parmağı kadar yağ kızdırılıp balık una bulandıktan soınra kavrulmıyacak şekilde pişirilmeli kızartılmıyacak bir yüzü sarı oldumu diğer yüzü döndürülerek kızartılacak bu sayede balık suyunu bırakmadan pişirilir.not=(bazıları balığı temizleyip hafif tuzlar bu balıkta bu yanlıştır)3-Eğer Lambuka Izgara olucaksa ki ben bu şekilde pişirmeyi daha cok severim balık temizlendikten sonra ikiye bilünüp her iki tarafına yarım cm lik kesikler atılmalı ve biraz zeytinyağ sürülerek buz dolabında beklertildikten sonra ızgaraya hazır hale getirmeli ızgara olarak kömür veya Elektirik ızgarası olabilir bir cay tabağına Has zeytin yağı koyun birde kıl fırca hazır edin seytinyağını balığın bir tarafına sürün ve ateşe koyun yine hafif rengi döndümü diğer tarafınada yağ sürüp kızartmaya devam edin balığı kurutmadan bu işlemi isterseniz sık sık döndürerek yapın.Ben servis edilen balığı yerken biraz limon sıkarım fazla değil bu şekilde biz seviyoruz tabi hic bir zaman marmara,karadeniz balıklarının ızgara tadı olmaz ama memnuniyet verici bir tada ulaşıyor afiyet olsun.[/COLOR]
rauf yazdı:[COLOR="Blue"]Yalcın kardeşim Yalancı lekarda konusunu bir tarafa bırakalım zira Pazartesi onun konusunu acıcağım videolu olarakGulumse.
Pişirilmesi konusunda bir kac önerim var1-eğer vakit varsa gazlamasından geserek kanının akıtılması mutlaka gerekir bu sayede etinin ekşiliği gider bu mühim.2-eğer yağda tava olucaksabaş parmağı kadar yağ kızdırılıp balık una bulandıktan soınra kavrulmıyacak şekilde pişirilmeli kızartılmıyacak bir yüzü sarı oldumu diğer yüzü döndürülerek kızartılacak bu sayede balık suyunu bırakmadan pişirilir.not=(bazıları balığı temizleyip hafif tuzlar bu balıkta bu yanlıştır)3-Eğer Lambuka Izgara olucaksa ki ben bu şekilde pişirmeyi daha cok severim balık temizlendikten sonra ikiye bilünüp her iki tarafına yarım cm lik kesikler atılmalı ve biraz zeytinyağ sürülerek buz dolabında beklertildikten sonra ızgaraya hazır hale getirmeli ızgara olarak kömür veya Elektirik ızgarası olabilir bir cay tabağına Has zeytin yağı koyun birde kıl fırca hazır edin seytinyağını balığın bir tarafına sürün ve ateşe koyun yine hafif rengi döndümü diğer tarafınada yağ sürüp kızartmaya devam edin balığı kurutmadan bu işlemi isterseniz sık sık döndürerek yapın.Ben servis edilen balığı yerken biraz limon sıkarım fazla değil bu şekilde biz seviyoruz tabi hic bir zaman marmara,karadeniz balıklarının ızgara tadı olmaz ama memnuniyet verici bir tada ulaşıyor afiyet olsun.[/COLOR]

abim çok teşekkür ederim,eline sağlık.Alkisartık lambukalara bakış açımı değiştirebilirim.SmileSeerf
Bul
bereketli olsun rauf abi senin şu avlarına ciddi boyutta bayılıyorum,inşallah emekli olabilirsem seni örnek almışım kendime Seerfafiyet olsun abi rastgele..kayığın trofesiz kalmasın inşallah.SeerfAlkis
Bul
Bu güzel paylaşımlara sonsuz teşekkürler rauf abiGulumse Bu arada sahte dediğin lekarde görüntüsü süper tadına bakmak isterdim.Bobo
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
biz palamutları bulamıyoruz sen yakala yem yap..ama bu balığada değermiş yakalamasıda pişirmeside çok güzel olmuş
Bul
harikasınız,güzel paylaşım için teşekkürlerAlkis
Bul
rauf abi nediim yine döktürmüşsün enfes görüntüler daim olsun abim.
SELİM 1957 GAZİOSMANPAŞA İSTANBUL
Bul
LeVrEkCi yazdı:bereketli olsun rauf abi senin şu avlarına ciddi boyutta bayılıyorum,inşallah emekli olabilirsem seni örnek almışım kendime Seerfafiyet olsun abi rastgele..kayığın trofesiz kalmasın inşallah.SeerfAlkis
İltifat ediyorsun canım kardeşim.

HAŞİM77 yazdı:Bu güzel paylaşımlara sonsuz teşekkürler rauf abiGulumse Bu arada sahte dediğin lekarde görüntüsü süper tadına bakmak isterdim.Bobo
Tarifi birazdan başka balık ilede olur.

ssevdim yazdı:biz palamutları bulamıyoruz sen yakala yem yap..ama bu balığada değermiş yakalamasıda pişirmeside çok güzel olmuş
Yok bilade o palamutlar marmarada cıkan değilSmilebunlar YAZILI ORKİNOS palazları!
Dr.Güner yazdı:harikasınız,güzel paylaşım için teşekkürlerAlkis
Teşekkürler.

cilingoz yazdı:rauf abi nediim yine döktürmüşsün enfes görüntüler daim olsun abim.

Sağ olasın.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hasret kalinan av... YaKaMoZ 21 3,039 12-11-2014, 08:42
Son Yorum: Cahit Acun
  Kırmızı DUDAKLI ile hasret giderdik!! rauf 28 4,520 27-02-2008, 23:46
Son Yorum: Can ARSLAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi