Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kırmızı şarap soslu karides
#1
Malzemeler
1 kg jumbo karides
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor)
1 kg domates
1 su bardağı kırmızı şarap
Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber
Bira


Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli Datça sarımsaklarını kalınca dilimleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derince bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ekleyip, 1 dakikaya yakın karıştırarak pişirin. Domatesleri ilave edin. Birkaç dakika sonra birada bekletilmiş karidesleri içine yerleştirin.

Üzerine bir su bardağı kırmızı şarabı ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

Afiyet Olsun
Bul
Cevapla
#2
denemek lazım,teşekkürler.Seerf
Bul
Cevapla
#3
Tarif için teşekkürler Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Cevapla
#4
1 kg jumbo karides
vallah karidesin yanına yaklaşılmıyor ancak seyredebiliyorum ama cim cim alıp yapabilirim paylaşım için teşekkürler.
Bul
Cevapla
#5
Bira da bekletmenin nedeni çürütmek için mi? Yoksa başka bir sebebi varmı? Teşekkürler.76
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tarator soslu dil baliği filetosu sirenia 9 2,023 17-10-2011, 17:52
Son Yorum: ANTALYALI07

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi