Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ustalarla Röportaj(uzman42)
Merhaba
Adım İsmail , yalovada oturmaktayım.
Amator balıkçılıkla babmın görevi gereğibulunduğumuz mersin-silifke-yeşilovacık köyünde başladım.
Ortaokul yılları ve şu an , yani 32 yaş arası ne zaman bir su birikintisi görsem hemen yaklaşır acaba burda balık varmıdır diye sorarım.
Ben en verimli avlarımı silifke sahilleri ve Konya seydişehirdeki bir baraj gölünde yaptım. İkisinide düşündüğümde ben deniz balığı diye tercih ederdim.
Balık avını kıyıdan yapmaktayım (teknem-teknesi olan arkadaşım yok )
İlk olarak sanırım silifke sahillerinde sarımsak balığı dedikleri bol renkli bir balık yakalamıştım.
En çok olarak Konyada bir baraj gölünde toplam 3-3,5 kg gelen 5-6 parça tatlı su levreği yakalamıştım.
Yalovada en çok istavrit ve zargana yakalamak hoşuma gidiyor fakat yemek konusunda hiç ayrım yapmam.
Küçük balık olmadan büyük balık olamayacağı ilkesinden tutunda , kullandığınız alanın temizliği bütün amator balıkçılarda olması gerektiğinden benimde en büyük ilkelerimdendir .
Amator balıkçılık sayesinde kahve v.b. yerlerde vakit öldürmektense hem temiz hava hemde sessiz bir ortamın rahatlığıyla kendimi daha da rahat hissediyorum.
Hedefim bir türlü yakalayamadığım güzel bir levrek yakalamak...
Bir anı ama komik değil ; çinekop avlarımdan birinde yeni başlayan bir arkadaşın kaşığı atarken arkasındaki arkadaşın kafasına üçlü kancayı vurması sonucunda apar topar hastaneye gidip 3 dikişle kurtarmasını unutamıyorum...
Bir de seydişehirde aracımla balığa giderken yaşlı bir amcanın el kaldırması ve onu 20 metre geçmiş olmama rağmen durup amcayı aldıktan sonra gideği yere yakın bir yere götürdükten sonra inerken söylediği hayır duaları ve o amcanın duaları sonucu yakaladığıma inandığım sezonun en büyük balığını (1,5 kg civ) hiç unutamam.
Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem birazcık sabır ve biraz özveri, her yakaladıkları balıkları küçük demeden poşete koymamaları istiyorum. Bunun yanısıra o yöreden çıkabilecek balık türlerini bilip zararlı zararsız balık türlerini ayırt edebilmelerini , buna göre dikkatli davranmalarını isterim.
Son olarak bütün amator balıkçı dostlara rastgele...
Bul
şu kaşık olta atarken birilerine takmaktan çok korkuyorum veya birinin atarken bana zarar vermesi ürkütüyor insanı..
teşekkürler ismail teşekkürler arif..
bu arada arip şu sinek benzeri yaratık beni uğraştırdı baya Siyirdim
Bul
ikinizede teşekkürler.AlkisAlkis
Bul
Teşekkürler arkadaşlarAlkis
Bornova - izmir
Bul
LeVrEkCi yazdı:bu arada arip şu sinek benzeri yaratık beni uğraştırdı baya Siyirdim
Senmi,benmiHappybenim burada böcek bolluğu varHadiordanallahtan bu yazını okudumda çıkarma işinden yırttımSiyirdim
Bornova - izmir
Bul
Biraz geçte olsa röportajı yanıtladım , teşekkürler arif...
[Resim: ax.png]
..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
Bul
samimi cevaplarin icin tesekkurler Ismail..Seerf
tesekkurler Arif..devamAlkis
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
en çok takıldığım kaşığın üç dikiş açması bizim botda,da sık yaşarız bu olayı turna avındaSiyirdim güzel paylaşım olmuş teşekkürler her ikinizedeAlkisSeerf
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
ismail cvp ların için teşekkürler Alkis
arif yeni bi format yaratmışsın sanada teşekkürlerr devammm Alkis
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Çok güzel nir anlatim olmuş teşekkürler..
Arif güzelliklere devam kardeşim..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ustalarla Ropörtaj(Mufi) kzltp 8 2,776 30-09-2012, 23:16
Son Yorum: bucalıfikret
  Ustalarla Röportaj(YaKaMoZ) kzltp 14 3,528 06-09-2012, 21:37
Son Yorum: araphüso26
  Ustalarla Röportaj(ANTALYALI07) kzltp 8 2,452 30-08-2012, 16:10
Son Yorum: Albatros-gr
  Ustalarla Röportaj(yycolak ) kzltp 29 5,115 19-07-2012, 22:10
Son Yorum: Mufi
  Ustalarla Röportaj( Lakerda) kzltp 18 3,545 18-06-2012, 20:21
Son Yorum: MaVrUşGiL