Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
YAYIN YEMİ VE..
KAMİL ABİ SEN BU KONUNUN DUAYENİSİN.EN İDEAL YAYIN YEMİNİN SÜLÜK OLDUĞUNU BİLİYORUM DA NASIL YAKALANIR NERDE BULUNUR BU SÜLÜK.NERDEN TEDARİK EDİLİR.DİĞER YEMLER NELERDİR NASIL KULLANILIR.KAÇLIK MİSİNA KAÇLIK BEDEN KAÇLIK İĞNE?SÜLÜĞÜ YADA BAŞKA BİR CANLI YEMİ TAKTIK DİYELİ,M.İĞNEYİ YERDEN YÜKSELTMEMİZ GEREKECEKMİ?BEDEN ÇELİK Mİ OLMALI YADA KOPMAYA KARŞI MUKAVEMETLİ BİR İP SATIYOLAR???
Bul
BİR DE BU SÜLÜK ÇOK AKIŞKAN BİRŞEY ÇOK HAREKETLİ İĞNEYE NASIL TAKILIR?
Bul
günaydınsülük işini bataklık veye o çevrede olan bazı derelerde  yada pınarın yalak(havuz) akarlarında bulabilirsin aramadan olmuyor biz ankarada armadığımız yer kalmadı hiç ummadığımız bir yerde tesadüfen bulduk şimdi orası bizim sülük yatağı bilende 4 kişi sülüğün dışında yem olarak gümüş,kefal yada bekir balığı kullanabilirsin parlak balıklar yani misinan 0/35lik ultrabrayd ip misina olacak en az iğne olarak singapur malı sarı çelik iğne 01-02-03 olabilirçelik bedene gerek yok beden telimisinadan daha zayıf çünkü  biz iki iğneli yem kullanıyoruz biri kurşunun üstünde diğeri (hırsız)altında boşlukta sülüğü takma işine gelince sülüğün nefret ettiği şey kumdur üstünr biraz kum at oltaya istediğin gibi takarsın yalnız kafasından geçir iğneyede suda yere vantuzlamasın ok sana rastgele iyi avlar ayrıca ismim gerçektir
Bul
Bende birşey eklemek istiyorum.Avlanacağın bölgede ses yapmayacaksın oltalarını atmadan önce avlanacağın bölgenin üst tarafına bir torba(Bu şeker torbası,un torbası,poşetde olabilir)içerisine bayat ekmekleri doldurup çok delik açacaksın torbaya bir misina veya ipe bağlayıp suya atacaksın diğer ufak balıklar ekmekle uğraşacak oltandaki canlı yemle fazla uğraşma imkanları azalmış olacak eve gidecen zaman geri torbayı çıkaracaksın solucan bulursan bol miktarda takacaksın gece 12'den sonra solucanla av yapılır.
Sülük dere yataklarında,lağım ayaklarında,boş arazi çayırlarda ki ufak su birikintilerinde olur.Çobanlara da soracaksın onlarda çok rastlar.
Bul
vay be tatlı sudada bir sürü taktikler deniyorsunuz ha.
süper valla hoşuma gitti. şu işten neden ben hiç anlamıyorum acaba biriside beni götürsün tatlısuya balık yakalamaya.

sevgiler.
Şahsen Tatlısuda avlanmak denizde avlanmaktan daha zevklidir.Çünkü bir ırmakta avlanırken suyla haşır neşir olabilirsin.ağzına su kaçsada tatlıdır.yeri gelir suyun içine yarı bedenine kadar girersin.suda çeşitli taktikler yapabilirsin.ayaklarına balık bile çarpar.Değişik bir nahoş kokusuda vardır.ama gerçek balıkçıya bu koku mis gibi gelir. daha ne diyeyim bu su tatlısu..
Bul
aliço bende aynı şeyi düşündüm niye tatlı su denemiyoruz dedim yakın yerlere takılabiliriz aslında büyükçekmeceden ne çıkıyor acaba veya günübirlik nerelere gidip av yaparız bi araştırmak lazım aslında bu site sayesinde tatlısu avcılıgına merak saldım bende hayırlısı bakalım
Bul
evet tatlı su çok farklı .bizim bildiğimiz bu konu .canın sıkılır girersin suya oh be ne ala gelin beraber taılalım buralara sizlerle gidelim sazana, somona ,alabalığa ne dersiniz
Bul
Ya bu site süper dostlar arkadaşlar süper.siteye henüz yeni üye olmama rağmen yardımcı olmak isteyen ve fikir paylaşan bir dolu insan.sağolun arkadaşlar..ben sıkı bir müdavimi oldum bile buranın şimdiden,fikir babası site sahibine de teşekkürlerimi iletirim.yakında fotoğraflarımdan da koyacağım.Yayın için sakarya nehrini denemeyi düşünüyorum,orada çıktığını biliyorum kafamda pamukova civarı var oralarda derin yerler mevcut kum ocakları var,orası iş yapabilir,ne dersiniz yada başka fikri olan varmı.aliço ve levrekci ile bir gün bir macera düzenleyebilirizSmileSmile ben gebzede oturuyorum geçerken beni de alırlar yolu ben tarif ederimSmile yalnız bu arada yayının mevsimi varmı yani tam da şu sıralar çıkarmı yaz mevsimi haricinde,kış da geliyor ıyyy.
Bul
şu anda nazlı olur yayın nedenmi kışı geçirecek yer arıyor çok fazla yemle ilgilenmez bide sakaryaya et vermez diyorlar doğru valla kaç seferim olduysa boş geldim sayılır 1,5-2 kiloluk bir iki kez yakalayabildim ondan dolayı ora benim avlak yeri haritamda yoktur yinede sana rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yayın avlamak ? mrtplvc 20 3,774 11-07-2012, 10:17
Son Yorum: Uzun_ahmet
  sazan-yayın ve yeni av yeri meraklıları buraya maceratorr 4 2,102 18-11-2006, 11:28
Son Yorum: Arşimet

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi