Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geç kalmış lüfer sezon açılışı.
Herkese merhabalar ,

Ramazan iş güç derken bu sene sezonu biraz geç açtık , c.tesi merada çok tekne vardı fakat ben iş dolayısıyla geç çıktım denize zarganam yoktu ipekle zargana meralarını gezdim 2 tane zargana aldım onları livara alıp yaklaşan iftar dolayısıyla lüfere olta atmadım . Pazar sabahı güneş doğmasıyla denizdeydim fakat bu sefer merada hiç tekne olmayınca heralde sabah balık olmuyor diyere olta atmadım uygun bir yere çapa atıp biraz kestirdim , kalktığımda hala merada tekne görmeyince şaşırdım öğlene kadar ipekle gezip 2 zargana daha aldım merada kimse olmasada uzun oltamı attım daha ilk turda vuruş aldım fakat oltayı kestirdim geçen seneden kalan takımlar yaralı kontrol etmemiştim hemen yemi tazeleyip tekrar suya gönderdim bu sefer üstünde sezonun ilk balığını öpüp livara gönderdim Smile sonra sahil güvenlik arkadaşlar geldi kontrol vs derken zaman kaybettim ama balık kesmemişti geri kalan zarganalarımla firesiz kullandıktan sonra zarganam bitti , gezip 3 zargana daha alıp meraya döndüm fakat balık kesmişti . Balıkların havyarlı olmasına çok üzüldüm 1 eylül sezon açılışı sadece 48 saat önce yakalanan bu balıkların havyarlı olması sezon açılış tarihin sorgulamama neden oldu.

İlk raporumda bi eksiklik varsa kusra bakmayın.
Bol balıklı avlar.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ali,ilk raporunda ben eksik goremiyorum..
raporun avin kadar guzel..Alkis
tabii bu arada ""SALIM""`de cok guzelAlkis
baliklar cok guzel afiyet olsun..
daha da bollarina
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
İlk rapor, ilk görüntüler ancak muhteşem bir hassasiyet Gulumse .
Güzel paylaşım ve düşünceli davranış için tebrik ederim Alkis.

Bu arada sudan çıkardığında onların havyarlı olduğunu bilseydin ne yapardın?
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Raporunuz gayet güzel. Sezon açılışı için güzel av olmuş tebrikler. Afiyet olsun
Sazanları özledim...
Bul
Albatros-gr yazdı:Ali,ilk raporunda ben eksik goremiyorum..
raporun avin kadar guzel..Alkis
tabii bu arada ""SALIM""`de cok guzelAlkis
baliklar cok guzel afiyet olsun..
daha da bollarina
rastgele

Faruk Abi ,

Çok teşekkür ederim . Salim de peder beyin çok emeği var ben kenarından köşesinden tuttum Smile.

Rastgele.
Bul
ustam61 yazdı:AlkisAli kardeş tebrikler.nasip bu kadarmış demeyi bilmeli.yasakların kalkması bence 15-20 gün daha uzatılmalı.bu işin ticaretini yapanlar belki kızacaklar ama yumurtalı bir balığın yakalanması önümüzdeki yıl binlerce balığın daha azalması demek.gün geçtikce iç ve dış sularımızdaki balık azalmakta sebebi bence bu erken avlanma diye düşünmekteyim.bu yasakları koyanlar/ kaldıranlar masa başındakiler.acep kaç balık yakalamış,yumurta varmı yokmu diye bakmışlardır.her neyse laf çok uzayacak.
avların bereketli olsun kardeşim.AlkisSeerf
Abi kesinlikle katılıyorum hem kızcak bişey yok bundan böle devam ederse ticaretini falan yapamıcaklar çünkü herkesin sağduyulu davranması gerekiyor.

Teşekkür ettim,
Rastgele.
Bul
balıklar çok güzel
Bul
MaVrUşGiL yazdı:İlk rapor, ilk görüntüler ancak muhteşem bir hassasiyet Gulumse .
Güzel paylaşım ve düşünceli davranış için tebrik ederim Alkis.

Bu arada sudan çıkardığında onların havyarlı olduğunu bilseydin ne yapardın?
Abi çok teşekkür ederim , bir çok taş balığında havyar karın şişliğinden belli olur bilirsin abi ben suya iade ediyorum onları daldığımda karnı şiş balığa sıkmıyorum bu benim sorumluluğum diye düşünüyorum bunu yaparsam gerçek bi avcı gibi hissediyorum , kaliteli bi av yaptımı düşünüyorum lüferleride anlasam öpüp livar yerine denize iade ederdim fakat resimdende anlaşılacağı gibi hayvanın karnı çok düz hiç belli etmiyor görünce içim gitti zaten .

Teşekkür ettim,
Rastgelsin.
Bul
ustam61 yazdı:AlkisDeğerli kardeşim.aman yanlış anlamayasın.senin tuttuğun 3-5 balıkla koruma işi olmaz.bu işin ticaretini yapanların düşünmesi gerekir.müsade edilen ağ gözü ölçülerinden daha ufaklarıyla ava çıkıp,denetlemede ağı suya terkedenler,parmak kadar hamsiyi toplayıp para etmedi diye çöpe atanlar düşünmeli.Karada ve suda "AVCI AVINI YİYECEĞİ ZAMANIDA KORUYACAĞI ZAMANI DA BİLMELİ".benim nacizane düşüncemdir.Alkis
Abi est. niye yanlış anlıyım doğru söylüyosun , her tarafta çarpıklık var 'oltacı denizin sadakasını tutarmış' , bizim tuttuğumuz nedir ki bir volede on binlerce balık çeviriyorlar bütün ömrümde balık tutsam bi volide tutulan balığı tutamam Smile birçok yasada denetimde eksiklik var , denizlerimiz her sene kötüye gidiyo ben amator bi balıkçı olarak her sene balığın azaldığını gözlemliyorsam yetkililer bu konuda acil ve kesin yaptırımlar uygulanmalı .
Bul
Ali kardeş tebrikler güzel bir av olmuş.keşke havyarlarda olmasaydı iyidi ama hayırlısı olsun.darısı bizlerin başına diyelim.her daim rastgele...Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]1986 Tuzla-İST Mehmet AĞCA

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  16/10/2016 Haftasonu akşam sarıkanat - lüfer avım uerol67 15 908 24-10-2016, 21:16
Son Yorum: YaKaMoZ
  Pazar Lüfer Avı nihatkr 31 2,001 30-09-2016, 21:06
Son Yorum: BALIK and OZAN
  16\08\2015 Levrekci lüfer avı LeVrEkCi 24 3,605 04-09-2015, 14:29
Son Yorum: LeVrEkCi
  mariner8'den yeni sezon mariner8 15 1,635 13-06-2015, 07:42
Son Yorum: mariner8
  03-05-07/10/2014 Lüfer Kırlangıç nihatkr 18 2,614 15-10-2014, 15:08
Son Yorum: MaVrUşGiL
  20-21/09/2014 lüfer avı nihatkr 22 3,312 24-09-2014, 16:59
Son Yorum: meteor
  13-09-2014 Lüfer Kırlangıç nihatkr 17 2,706 19-09-2014, 17:20