Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palamut Avımız
Değerli Arkadaşlar...

Bu gün ,daha önceden bildiğimiz ,hava durumunu müsait olduğu için ,çapari ile palamut avı programlamıştık.Sabah hava aydınlanmadan denize tekneyi indirip yola koyulduk.

Palamutlar bu mevsimde su üstünde bizim oynak tabir ettiğimiz yemlenme hareketi yaparlar.Binlerce balık suyun üstüne sıçrayarak dans eder.Gerçekten görsel bir şölendir.Bunu .muazzam büyüklükte bir deniz içinde bulup görebilmek ise ayrı bir tecrübe gerektirir.Alışık olmayan gözlerin bu olayı uzaktan farketmesi imkansızdır.Bu olayı yakaladıktan sonra motor ile son sürat ama belli bazı kurallara uymak kaydı ile sürünün önü kesilir ve çapari sürünün içine denk getirilir.Tabii boş iğne kalması çok seyrek görülür..Üçüncü resim bu olayın resmi olacaktı ama kadraja oturtamamışım.

Bu sene tüm bu anlattıklarımın videosunu da çekebildim.Eğer foruma koymayı becerebilirsem çok ilginç bulacağınıza eminim.

Çok zevkli ve bereketli bir av gününün sonrasında resimleri sizlerle paylaşmak görevimiz olduğu için ihmal etmemeye özen gösteriyoruz.

Sevgiler...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ahmet abim yine süpersinizAlkisafiyetler olsunSeerf
Nazar etme ne olur;at çek seninde olurSmile
Bul
Çaparinin resmini de sonra ilave edelim..Ne de olsa yorgunluk çok fazla..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Ahmet abi,alabalikta oldugu gibi,denizlerde de basarili bir palamut avi..
bereketli ve afiyet olsun..
sadece capari ile surunun onu kesilir dediginizde,capariyi sirti gibi mi cekiyorsunuz,yoksa surunun yaninda durup surunun uzerine mi atiyorsunuz?
daha da bollarina rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
manisalıdeli yazdı:ahmet abim yine süpersinizAlkisafiyetler olsunSeerf

Teşekkürler Feridun..

Selamlar..
Bul
aygroup yazdı:Çaparinin resmini de sonra ilave edelim..Ne de olsa yorgunluk çok fazla..
kac kancali o capari ?
onu kullanmakta ayri bir ustalik ister..
bizde caparilar 8-13 kancali olarak degisiyor
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Albatros-gr yazdı:Ahmet abi,alabalikta oldugu gibi,denizlerde de basarili bir palamut avi..
bereketli ve afiyet olsun..
sadece capari ile surunun onu kesilir dediginizde,capariyi sirti gibi mi cekiyorsunuz,yoksa surunun yaninda durup surunun uzerine mi atiyorsunuz?
daha da bollarina rastgele

Sevgili Faruk..

Tabii fazla detaya girmeden yüzeysel olarak anlattım.Bu soruna şöyle cevap vereyim.Çapariyi sandalın arkasından çekiyoruz.Ama biz balığın yanına gidip önünü kesince balık dibe iniyor.Bu aşamada balığın ne derinlikte olduğunu çok iyi bilmek gerek.Bu nedenle ben 250 gramdan 1,500 grama kadar kurşun kullanıyor ve bunu yerine göre değiştiriyorum.Ayrıca motor sürati ile de çapariyi su üstü veya gerektiği kadar su altından getirebiliyorum.

Ama bu avda asla durulmuyor.Hep yüksek süratli ve hareketli..

Sevgiler..
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Faruk..

Tabii fazla detaya girmeden yüzeysel olarak anlattım.Bu soruna şöyle cevap vereyim.Çapariyi sandalın arkasından çekiyoruz.Ama biz balığın yanına gidip önünü kesince balık dibe iniyor.Bu aşamada balığın ne derinlikte olduğunu çok iyi bilmek gerek.Bu nedenle ben 250 gramdan 1,500 grama kadar kurşun kullanıyor ve bunu yerine göre değiştiriyorum.Ayrıca motor sürati ile de çapariyi su üstü veya gerektiği kadar su altından getirebiliyorum.

Ama bu avda asla durulmuyor.Hep yüksek süratli ve hareketli..

Sevgiler..
anladim Ahmet abi..tesekkurler..
sadeece son bir sorum olacak..
sandal suratli giderken capariyi aliyorsunuz herhalde..aksi halde doner....yoksa koydugunuz firdonduler degisik bir model mi?
tmm abi ilk fotoda firdonduyu gordum
Bul
Albatros-gr yazdı:kac kancali o capari ?
onu kullanmakta ayri bir ustalik ister..
bizde caparilar 8-13 kancali olarak degisiyor

Sevgili Faruk...

Balık henüz 500 gr kadar ağırlıkta olduğu için çapari 40 iğneden fazla yapmıyoruz.Balık büyüyünce 70-80 iğneye kadar çıkabiliyoruz.

Gördüğün çaparinin bedeni yani iğnelerin dizildiği kısmın uzunluğu 13-14 metredir..

selamlar..
Bul
Bereketli olsun Ahmet,bu oynakları düzgün havalarda bende kaçırmamaya çalışıyorum bi farkla sahte yemleGulumsetüylü çapariyi bu şekilde kullanmamışdım.Maşallah bereketli av olmuş,devamına inşallah.Afiyet olsun.
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kızılırmak Bekir/bıyıklı avımız hasana 16 1,766 30-11-2015, 12:22
Son Yorum: ANTALYALI07
  Denizde ilk avımız sefer 18 2,452 09-06-2014, 11:07
Son Yorum: sonosmanlı1111
  palamut ve mercan avımız. bucalıfikret 32 4,622 03-10-2012, 19:06
Son Yorum: LeVrEkCi
  foça aslan burnu avımız focali1907 23 5,245 30-10-2009, 01:06
Son Yorum: deniz aşığı
  Bugünkü Ala-karabalık avımız... aygroup 27 3,532 08-07-2009, 23:29
Son Yorum: aygroup
  Kalkan avımız aygroup 64 10,495 03-03-2009, 16:29
Son Yorum: fotokopici
  Fethiye palamut avı A. Hamdi 21 4,420 07-10-2008, 09:19
Son Yorum: SerenaY66
  03-07-10.11.2007-kiloluk palamut, ve diğerleri ozoca51 25 4,006 11-11-2007, 20:51
Son Yorum: scumhur
  kıyıdan palamut ozoca51 17 3,395 10-01-2007, 10:35
Son Yorum: punisher_28
  faruk kaptanla palamut avı yavuz 18 3,623 30-12-2006, 18:00
Son Yorum: engin1

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi