Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Alabalık Avı
Değerli Arkadaşlar...

Bu sene gittiğim Alabalık avlarının birinde Başıma ilginç bir olay geldi..Gittiğim derede yemli usulde avlanıyorum.(tabii imitasyon yem ile..)Bir kayanın arkasından göremediğim ,ama balık olması kesin olan bir yere ,yemi uzaktan atarak ,yavaşça suya düşürdüm..Daha yem suya düşer düşmez onu bekleyen balık yemi kaptı.Tabii kaptığı gibi ,oldukça derinde olan kayanın altındaki yuvasına gitti.Maalesef kamış ile gitmesini engelleyemedim..

Bir müddet bekleyerek balığı sakinleştirmeye çalıştım.Daha sonra kamış ile yukarı asılmaya başladım.Balık gelmemekte direniyordu...

Daha kuvvetli asıldım...Yine yuvasından çıkartamadım..Oldukça güvendiğim kamışımın esneme yeteneklerini zorlarcasına bir daha yüklendim..Balık daha fazla tutunamadı ve kamışın çekmesi ile beraber yukarı doğru yola koyuldu..

Av yerim oldukça hareket kısıtlayıcı bir yerdi..

O anda balığı nasıl durduracağımı düşündüm..Çünkü balık sudan çok büyük bir süratle çıkacak ve belki olta kopacak ,belki de bir ağacın dalında kalacaktı..Ani bir kararla ,balığı ,elimdeki kamış ile beraber ,arkamdaki ormana hiç durdurmadan atarak balığı garantiye almayı düşündüm ve aynen uyguladım..

Balık karadaydı..Tabii yapraklar arasından görünmüyordu..Biraz arayarak otlar arasındaki balığı gördüm...

Ama başka bir şey daha gördüm..Balığın hemen yanında kocaman bir bolet mantarı durmaktaydı..Aylardan Mayıs olduğu için oldukça şaşırdım ama onu verene şükretmeyi de ihmal etmedim tabii..Bu Allahın bana lutfettiği çok güzel bir nimetti...

Mantarı güzelce ambalajlayarak bir süre daha avlandıktan sonra köye döndüm..Köydeki arkadaşlarıma durumu anlattım inanmadılar ve mantarı görmek istediler..Tabii görünce de ertesi gün çok iyi bir gelir kaynağı olan mantardan bulmaya gittiler.Bütün köy halkı tüm gün mantar aramasına rağmen bir tane bile bulamadı...

Bu olay ,benim hayatımda çok sık gördüğüm mucizelerden biri idi..Koca ormandaki tek mantarı , Allah benim karşıma çıkarmıştı..Bir kere daha şükrettim..

Ve tabii sizler ile paylaşmak üzere resimledim..

Sevgiler...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Mantarlar hakkında hiç bilgim olmadığından raporunuz üzerine net'te bir araştırma yaptım; gerçekten sözü geçen mantarın çok kaliteli ve özellikle Fransız mutfağının seçkin parçalarından olduğunu öğrendim.(ayrıca iyi de para ediyormuş).Bir özelliği gece büyümesi ve sabah büyümesinin durması ayrıca koparıldığı yerde tekrar çıkıyormuş..
Sayenizde dağarcığıma bir kalem daha eklemiş oldum teşekkürler Ahmet bey..[Resim: icon7.gif]
Herzamanki gibi bu meranız da harika.Tablo gibi yerler.Umarım buradaki alabalık avınız size mantarı gösteren ile kalmamıştır.. [Resim: icon7.gif]
Rastgele..
Bul
Lakerda yazdı:Mantarlar hakkında hiç bilgim olmadığından raporunuz üzerine net'te bir araştırma yaptım; gerçekten sözü geçen mantarın çok kaliteli ve özellikle Fransız mutfağının seçkin parçalarından olduğunu öğrendim.(ayrıca iyi de para ediyormuş).Bir özelliği gece büyümesi ve sabah büyümesinin durması ayrıca koparıldığı yerde tekrar çıkıyormuş..
Sayenizde dağarcığıma bir kalem daha eklemiş oldum teşekkürler Ahmet bey..[Resim: icon7.gif]
Herzamanki gibi bu meranız da harika.Tablo gibi yerler.Umarım buradaki alabalık avınız size mantarı gösteren ile kalmamıştır.. [Resim: icon7.gif]
Rastgele..

Sevgili Mehmet Kardeşim..

Benim çok iyi tanıdığım bir mantar türü olduğu için hiç çekinmeden almıştım..Hatta bu forumda daha önce de yamaklerde bu mantardan bahsetmiştim..

Bu sene Alabalık avlarımız çok verimli geçti..Hatta en unutulmaz yıllardan bir dahi diyebilirim..

Övgülerine teşekkürler..En kısa zamanda görüşmek dileği ile rastgele...
Bul
şansın her zaman daim olsun Ahmet abi,

bahsettiğiniz olaya benzer bir durum 10 gün önce benim başıma gelmişti Smile

köye annemi ziyarete gitmiştim 2. gün balığa çıktım derede. eniştem ile karşılıklı balık avlamaya çalışıyorduk, eniştem 3-5 adet kara sazanı karşımda sepete attı benle dalga geçiyordu o solucan ile bense hamur ile avlanıyordum bu arada iğnenin birini ağaca takıp koparttım. sonra iş olsun diye 2. iğneye büyükçe bir hamur takıp dereye attım 5 dk. sonra şamandıranın gittiğini görüp asıldım olta zorda olsa sudan çıkıp dallara takıldı elle kurtadım, bu seferde balık önüme düştü suya düşmesin diye bir tekme vurup yukarı yolladım Smile orada tam alacakken yan taraftaki üstü çalı kaplı çukura düştü zor zahmet kendimide yaralıyarak balığı aldım. yaklaşık 50 cm.lik bir turna balığını hamurla yakalamayı başardım Smile
Bul
Sezon iyi geçtiğine göre raporları bekleriz artık Ahmet bey..[Resim: icon7.gif]
Her sezonun unutulmaz olması dileğiyle rastgele..
Bul
bu arada 2. fotoğraf muhteşem görünüyor Ahmet abi, tebrikler.
Bul
meteor yazdı:şansın her zaman daim olsun Ahmet abi,

bahsettiğiniz olaya benzer bir durum 10 gün önce benim başıma gelmişti Smile

köye annemi ziyarete gitmiştim 2. gün balığa çıktım derede. eniştem ile karşılıklı balık avlamaya çalışıyorduk, eniştem 3-5 adet kara sazanı karşımda sepete attı benle dalga geçiyordu o solucan ile bense hamur ile avlanıyordum bu arada iğnenin birini ağaca takıp koparttım. sonra iş olsun diye 2. iğneye büyükçe bir hamur takıp dereye attım 5 dk. sonra şamandıranın gittiğini görüp asıldım olta zorda olsa sudan çıkıp dallara takıldı elle kurtadım, bu seferde balık önüme düştü suya düşmesin diye bir tekme vurup yukarı yolladım Smile orada tam alacakken yan taraftaki üstü çalı kaplı çukura düştü zor zahmet kendimide yaralıyarak balığı aldım. yaklaşık 50 cm.lik bir turna balığını hamurla yakalamayı başardım Smile

Sevgili Orhan...

Köye gelip te bana uğramamana üzüldüm doğrusu...Yine gelirsen beklerim...

Daha önceden ,ben de bu şekilde balık kaçırdığım için ,Artık daha oltayı çekmeden çıkaracak yeri tayin ediyorum..

Hamurla turna yakalayarak literatüre girmiş bulunmaktasın..AlkisHappyBilinen bütün kuralları yok ettin.. Tebrikler..Happy

İlgine teşekkürler..Sevgiler...
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Orhan...

Köye gelip te bana uğramamana üzüldüm doğrusu...Yine gelirsen beklerim...

Daha önceden ,ben de bu şekilde balık kaçırdığım için ,Artık daha oltayı çekmeden çıkaracak yeri tayin ediyorum..

Hamurla turna yakalayarak literatüre girmiş bulunmaktasın..AlkisHappyBilinen bütün kuralları yok ettin.. Tebrikler..Happy

İlgine teşekkürler..Sevgiler...

Ahmet abi, kız kardeşimle birlikte ptt ye geldik sonra kardeşim alışveriş yaparken bende çocuklarla ilgilendim fırsatım olmadı ve zamanda kısıtlıydı. çok istedim ama kısmet değilmiş. ama seni çok andım köyde tanıdıklarıma bahsettim , yine geleceğim yakında inş. görüşürüz.
Bul
Bu çok güzel olmuş Alkis
Bul
levend yazdı:Bu çok güzel olmuş Alkis
Teşekkürler Levent Bey..

Sevgiler...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çanakkalede Alabalık siftahı aygroup 41 6,320 16-06-2011, 10:33
Son Yorum: mustafahoca
  Alabalık Meralarımız... aygroup 19 3,318 24-09-2010, 00:25