Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levrege niyet,sinagrite kismet
5/6/2010..cumartesi...
Hava tahminleri hafta sonunu yagmurlu gosterdigi icin,balikcilik programini iptal etmistim.Fakat bizim gencler Hakan(naxos5)ve Serkan (crannium),hava muhalefetine ragmen gece oltaciligi programi yapmislarAlkis.Bana senin levrek paragatini istersen,biz senin icin atariz deyince,oglen hemen kalamar ve ahtapot ile paragatimi yemledim.Saat 17:00 de yagmur yagarken ,Hakan-Serkan ikilisi paragati almaya geldiler.Denizdeki yagmura ragmen,paragati atmislar.76
6/6/2010..Imaret limani...
Saat 10:00...Limandan cikip,kiyida olan paragatimi toplamaya basladim.Paragatin uzerinde 10 tane migri vardiHadiordan.Hava buluttlu ve hafif poyraz.
Saat 10:20...Paragati toplamayi bitirdim.Simdi keyif zamani. Paragattaq balik cikmasada,gunun zevkini cikarmam lazimdi.Hemen kahvemi yaptimKahve,sirtilerimi su ile bulusturdum.Yeni aldigim sahteyi denemem lazimdi.
Saat 10:30...Yeni sahtede ilk balik cikti.Bir istavrit.Hava sonbahar havasi gibi olsada,ben denizin keyfini cikariyordum.Aralikli olarak balikta cikiyordu.
Saat 11:20...Sag tarafimda olan yeni sahteli sirti tahtasi havalandiHi,bir an dibe takildigini dusundum.Misineyi yakalayinca,uzerinde guzel bir balik oldugunu anladim.Yavas -yavas cekip,tekneye baligi aldim.1 sinagrit64.Daha sahteyi baliktan cikarmamistim ki,diger sirti tahtasi havalandi.Ayni boy bir sinagrit diger sirtide.Dikkatlice cekip,onuda tekneye aldim64.Ayni yerde yarim saat daha dolastim,fakat baska vurus almadim.
Saat 12:20...Tavalik baligimi cikarmistim,sirti yaparak yavas-yavas limanin yolunu tuttum.

Bundan iyi balikciliklar sizlerin olsun...76
Hakan -Serkan..paragatimi istedigim yere ve istedigim sekilde,ozellikle o havada attiginiz icin cok cok tesekkur ederim76.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Baliklari foto cekerken dikkatimi cekti..
Asagidaki istavritler,2 ayri cins istavrit mi?

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Faruk abi afiyet olsun, 2 saatin ödülü sinaritler iyi olmuşSeerfistavritler bariz farklı ama benim yapacağımtek yorum biri kuaförden çıkmış olabilir şekllindeSiyirdimHappy
Bul
Avın bereketli olsun Faruk abi.
bundan bir ay once paregat yapmak için kolları sıvadım. 80cm civarında boy, 0,40 misina, 1numara iğneden 50adet saçak yaptım. bunları ipe bağlayayım dedim fakat uygun ip bulamadım. "100 lük misinada olur" dediler. ama ondada kayınbabamı ikna edemedim. ama görüyorum ki senin paregat misinadan. paregat yapımı konusunda bana bilgi verebilir misin?
lapinavcısı_brs
A Rh(+) 1982
Bul
YaKaMoZ 54 yazdı:Faruk abi afiyet olsun, 2 saatin ödülü sinaritler iyi olmuşSeerfistavritler bariz farklı ama benim yapacağımtek yorum biri kuaförden çıkmış olabilir şekllindeSiyirdimHappy
tesekkurler Omer...
2 saatte olsa,guzel bir sabah oldu...hakikaten sinagritler,gune renk katti..
istavriltere gelince,hangisi kuaforden cikmis olan,1 no mu,2 no mu?Siyirdim
sizlerede rastgele
Bul
lapinavcısı_brs yazdı:Avın bereketli olsun Faruk abi.
bundan bir ay once paregat yapmak için kolları sıvadım. 80cm civarında boy, 0,40 misina, 1numara iğneden 50adet saçak yaptım. bunları ipe bağlayayım dedim fakat uygun ip bulamadım. "100 lük misinada olur" dediler. ama ondada kayınbabamı ikna edemedim. ama görüyorum ki senin paregat misinadan. paregat yapımı konusunda bana bilgi verebilir misin?
tesekkurler Abdullah...
paragat konusunda ,sana bilgi verebilirim,
fakat Turikye`de siz amatorlere paragat ile av yapmak yasak..
buradan sana bilgi verirsem,bir sekilde bu yasagi ihlal etmis oluruz..
diye dusunuyorum..
sizlerede bol balikli avlar dilerim
Bul
hımmmm.... ee o zamn bizde yasak olan şeye saygı duyarız. Uyarın için de teşekkür ederiz.
lapinavcısı_brs
A Rh(+) 1982
Bul
Paragatta arap hüsonun nevalesi çıkmışSiyirdimşaka bi yana bu balık burdada oltalarımın canına okuyorHadiordanbidaki sefere inşallah istediğin balıkları yakalarsın.Sinaritlerin maşallahı varmışAlkisistavritlere gelince boy büyüyüp vucut yapısıda irileşince biraz değişebilir diyorum.Bereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Paragatta arap hüsonun nevalesi çıkmışSiyirdimşaka bi yana bu balık burdada oltalarımın canına okuyorHadiordanbidaki sefere inşallah istediğin balıkları yakalarsın.Sinaritlerin maşallahı varmışAlkisistavritlere gelince boy büyüyüp vucut yapısıda irileşince biraz değişebilir diyorum.Bereketli afiyet olsunSeerf
tesekkurler Orhan abi...
bu gun paragatimda dan 10 kanca eksildi..,baliktan kancayi cikarmiyorum,kesip saliyorum...insanin eline yag gibi bir sey bulasiyor bu baliktan..bir de cok kotu kokuyor..Hadiordan
Huseyin`e gonderecektim,fakat boylari biraz kucuk,zahmete degmez..
sizlerede migrisiz avlar dilerim
Bul
Bereketli olsun güzel av çıkarmışsınız.İstavritlere gelince,2 no çok yaşlanmış okadarGulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  mariner8'den neye niyet neye kısmet ! mariner8 16 2,396 16-11-2014, 11:34
Son Yorum: mariner8
  17/11/2013 sirtiye niyet mercana kısmet mariner8 20 2,954 02-12-2013, 10:32
Son Yorum: YaKaMoZ
  Mırmıra niyet melanura kısmet... YaKaMoZ 23 3,210 04-05-2013, 16:00
Son Yorum: YaKaMoZ
  Neye niyet, neye kısmet...:) ishak BALLICA 25 4,193 14-11-2012, 13:45
Son Yorum: bucalıfikret
  Mırmıra niyet, eşkina kısmet... lapinavcısı_brs 26 5,781 30-09-2010, 07:45