Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşkina ve karagöz avı
Siteye giremediğim için raporlar geç yayınlanmıştır.
=KARAGÖZ AVI=
16/24 vardiyası çalışırken arkadaşlarla Emrah77 arkadaşımızda vardı karagöze gittik 3 adet karagöz tutabildik 1 tanesini kayaya soktuk 1 saat bekledik ama balık kayadan çıkmadı bende misinayı kontrolüm dahilinde kopardım köstekten kopmuştu bunada sevindim bütün takım hayvanın ağızında kalmamıştı kaydan kurtulup hayvan daha rahat gezebilirdi ağzındaki iğne ile 2 tane de karagöz kaçırdık hele birtanesi sudan kestik iğneden boşaldı tekrar denize düştü 3 tanede levrek bebeği tuttuk itina ile iğneyi ağzından çıkardım öptüm denize iade ettim.

Emrah senin resimler daha güzeldi eklersen konuya iyi olur
kullandığımız takımlar

iğne Confusedasame 2-4 numara
takım:2-3 lü dip takım
kurşun:20gr- 30gr
yem :borukurdu

=EŞKİNA AVI=
karagöz avına gideriz diye 5 paket boru kurdu aldık yağmur yağdı gidemedik
perşembe akşamı baktık hava güzeldi yemlerde bozulmasın diye eşkinaya gitmeye karar verdik yem leri alalı 3 gün olmuştu artık bozulabilirlerdi ama yemlerin maşallalahı vardıçok güzel ve iri idiler .
denizde dalga vardı ama kısmetimizi denememek olmazdı bizde ya kısmet dedik oltalarımızı denize gönderdik.
saat 21:30 civarı ilk balığı eşkinayı aldım aradan 10-15 dakika geçti Ferit arkadaşım eşkinayı çekti sonradan 3 tane bebek eşkina çektik iğneyi itinalı bi şekilde çıkarıp denize iade ettik ALLAH tan 3 üde damaklama olarak tutulmuşlardı iğnelerin büyüklüğü burada faydasını gördük .
2 adet iskorpit çektik çorbalık için 5-10 adette gelincik ve kayabalığı geldi ollarıda denize iade ettik 2 paket yem kullanabildik 3 paket yemide denize boşalttık güzel ve keyifli bi balıkçılık yaptık ödül olarak güzel bi öksürük kaldı gece havalar çok soğuk aman siz bari dikkat edin ilerleyen günlerde dahada güzel eşkinalar tutabiliriz inşallah
bakalım kısmet.
iğne:0,1 numara mustad 496
takım :şamandıralı 2 li takım.
kurşun:20gr
yem:borukurdu

=EŞKİNA AVINDA YAPILMASI GEREKENLER=

Eşkina avında kaya lar çok önemlidir eşkina kaya altında saklanır yemi görünce ani bi hareket ile tekrardan kayanın altına kaçmaya çalışır burada da sizin kayanın altına takımı sokmadan balığa tasma atıp çekmeniz gerekir tasma atarken önemli bi husus kamış ile tasma atmanızdır makina sarmadan önce kamış ile tasma atıp sonradan ivedi bi şekilde makina ile sarıp balığı almanız gerekir kamış olarakta 3,50mt-4,00mt lik kamış tavsiye ederim.

Saygılarımı Sunarım Dostlar.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Şerif Eren
YALOVA
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=340&dateline=1263107994]

Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Bul
Emeklerinize sağlık tebrik ederim güzel balıklar Alkis,
Sanırım altınkum tarafında karagöz avı yaptınız , eşkinalarıda esenköy tarafından mı aldınız acaba ?...
[Resim: ax.png]
..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
Bul
Doktor hem bereketli olsun hem de geçmiş olsun [Resim: icon7.gif] bu günlerde gece avları için hava oldukça ayaz.Ne kadar tedbirli de olsan soğuğu kapıyor insan.
Salı günü Erol ile gündüz kalkan yokladık ama nafile ;vatoz...
Gece kalmak lazım ona da soğuk nedeniyle cesaret edemiyoruz.Şu sıralar ağcı bir arkadaşımız 5-6 kulaçtan güzel kalkan alıyor (gece)..
Rastgele..
Bul
Doktor abi güzel bir av akşamıygı gerçekten fazla balık alamadık ama olsun vuruşlar hariyadı...AlkisOnlarda bize yetti zaten...SeerfBuyurun resimler...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Zıpkıncı
A rh (+)
YALOVA
Bul
Siteye girememe nedeniyle bende bu sorunu yaşıyorum Eren.Kıyı avcılığı keyif vermiş maşallah,tavalıklar ve corbalık çıkmış.Daha bollarına büyüklerine inşallah.Afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
Bende daha yeni balıktan geldim hava gerçekten çok ayaz ve soğuktu balıkta yoktu anlıyacağınız boş döndük...
Zıpkıncı
A rh (+)
YALOVA
Bul
Güzel temennileriniz için teşekkürler dostlar .

İsmail hocam :Eşkinalar çınarcıktan , karagözler altınkumdan.

Mehmet abim:teşekkür ederim kalkan bizim buralardan yer değiştirdi
bende kıyıdan gittim ama hep vatos kalkan yok öksürük geçsin devam.

Orhan abim:Teşekkür ederim sağol varol.
Şerif Eren
YALOVA

Bul
Emrah arkadaşım her gittiğimizde karagöz tutarsak sonra karagöz nereden bulacazGulumse
kısmet meselesi bi dahaki sefere beraber tutarız inşallah.Wink
Şerif Eren
YALOVA

Bul
bereketli olsun eren emrahla birlikte güzel balıkçılık olmuş afiyet şeker olsun devamına rastgele tebrikler.AlkisSeerfAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Erencim doktorum ne güzel olmuş elleriniz dert,dostluğunuz zaval görmesin.Balıklarda çok güzel görünüyor.Afiyetler şekerler olsun.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Eşkina avı ..20.09.2016 kengin 28 1,957 26-09-2016, 20:10
Son Yorum: expert0540
  08/07/2014 akşam suyunda karagöz,istavrit.. BALIK and OZAN 18 4,156 24-08-2014, 12:25
Son Yorum: Avcı Altan
  17 eylül 2013 selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 8 2,047 19-09-2013, 00:58
Son Yorum: Cihan Deniz
  selimiye karagöz. bucalıfikret 14 2,953 12-09-2013, 13:01
Son Yorum: Cahit Acun
  Çanakkale Karagöz & Sarıgöz Avı Macerası kılçık 43 6,847 16-08-2012, 20:50
Son Yorum: bucalıfikret
  Eşkina, Hanos ve Kefal.. ortaya karışık.. xfisher 37 4,928 14-07-2012, 02:30
Son Yorum: xfisher
  15/06/2012 eşkina avı BALIK and OZAN 31 4,532 20-06-2012, 11:24
Son Yorum: BALIK and OZAN
  Marmarada karagöz avı muhammer41 39 6,145 30-01-2012, 18:11
Son Yorum: muhammer41
  29-04-2011 karagöz avı doktor 23 5,765 06-05-2011, 10:18