Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Egzoz Emisyon Mutlaka Yaptırın
Aracı olan arkadaşların dikkatine egzoz emisyon 2010 yılndan itibaren tekrar yasalaştırıldı. Çevreci ekiplere yakalanırsanız eğer cezası çok yüksek ben geçen hafta tarfiğe yakalandım 62 TL ile yırttım Siyirdim Hep ihmalkarlık bir türlü yaptıramamıştım, ders oldu bana hemen yaptırdım. 5 dk ve 22 tl için hem çevreyi kirletmeyelim hemde ceza yemeyelim.

Egzoz Emisyon ölçümünü süresinde yaptırmamanın cezası (2010 yılı için)
660 TL

Egzoz Gazı Emisyonu Yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sahip ise cezası (2010 yılı için)
1.321 TL

Özel otomobiller
İlk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir

Resmi Otomobiller
İlk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir

Diğer Motorlu Taşıtlar
İlk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir

Trafikte Seyreden TÜM Motorlu Taşıtlar 10 (on) yaş sonunda
Yılda bir
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
evet murat çıkan gazları kontrol altına almazsan yersin cezayı Siyirdim
Bul
Siyirdim aynen abi katılıyorum sana Siyirdimgazları kontrol önemli Siyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
bizde de cezasi 120 evri civarinda yanilmazsam...

bundan sonra gazlar kontrollu..ona goreSiyirdimHappy
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Murat iyide muayeneden önce zorunlu bi işlem ve yılda bir muayene yaptırdığım içinde sürekli yaptırıyorum. Yani bu işlemi yaptırmayan muayeneyide yaptırmamış demektir.

Aman derim yakalanmayın yakalanırsanız tık tık SiyirdimSiyirdim
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
murat teşekkürler anlamıyorum bir kaldırıyorlar bir konduruyorlar Hadiordan
Bul
Amma iş ha ben kaldırıldığını bilmiyordum. Teşekkürler Murat
Bul
Ceza yerine pul parası.Aman unutulmasın.Fikocum aman deyim sanada kesmesinler cezayı.Hemen yaptır mazallah.NayirolamazWink
Bul
2008 yılında kaldırmışlardı 01.01.2010 tarihinden itibaren geri geldi 22 tl arkadaşlar yaptırmadan geçmeyin Seerf eskiden vizedede hafif kusur sayılıyordu şimdi ağır kusur. Ekli talimat aşağıda

Egzoz muayene Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmamış olması Araç Muayene Kusur Listesinde HK olarak yer almakta idi. Ancak Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi gereğince egzoz gazı ölçümü tüm araçlar için 01.01.2010 tarihinden itibaren ağır kusur olarak kabul edilmiştir. 01.01.2010 tarihinden itibaren egzoz gazı ölçümü yaptırmayan araçların Araç Muayenesi yapılmayacaktır.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Bul
fish or die yazdı:2008 yılında kaldırmışlardı 01.01.2010 tarihinden itibaren geri geldi 22 tl arkadaşlar yaptırmadan geçmeyin Seerf eskiden vizedede hafif kusur sayılıyordu şimdi ağır kusur. Ekli talimat aşağıda

Egzoz muayene Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılmamış olması Araç Muayene Kusur Listesinde HK olarak yer almakta idi. Ancak Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi gereğince egzoz gazı ölçümü tüm araçlar için 01.01.2010 tarihinden itibaren ağır kusur olarak kabul edilmiştir. 01.01.2010 tarihinden itibaren egzoz gazı ölçümü yaptırmayan araçların Araç Muayenesi yapılmayacaktır.

Kardeşim ben bu değişiklikten hiç haberdar bile değildim her yıl muayene öncesi egzoz emisyon ölçümünü yaptırıp gidiyordum. Bilipde yaptırmayanlar için önemli bilgi.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Mutlaka görmelisiniz. yycolak 29 3,783 09-09-2011, 22:46
Son Yorum: yycolak
  Mutlaka izlemelisiniz. yycolak 25 4,196 07-09-2011, 15:10
Son Yorum: ufuktan26
  mutlaka okuyun...sadece olta ile avlanmak için..... bigbaro 16 3,934 09-04-2008, 20:40
Son Yorum: turna

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi