Akvaryum kurmak isteyen arkadaşlara fikir olabilir diye akvaryumlarımın resimlerini ekliyim dedim.Bakalım beğenecek misiniz Akvaryumlarımın ölçüleri 100,50,60(h) ve 100,40,40(h) . Akvaryumlardaki türler ; 8d 2e neon spot, 6d 3e red top ndumbi, 4 afra hara, 15 elangatus chewera, 2e 3d chuwa. Sadece malawi gölü, mbuna ailesine ait balıklar besliyorum. Isıtıcılar 300 w atman , kum midye kırığı, aydınlatma gralux, filtrasyonu yazmıyorum çünü malesef dolphin c-1600 dış motorum bozuldu ve tamir yapılmadığı için şuanda üstteki akvaryumda gördüğünüz gibi idarelik bir iç filtre kullanıyorum.
1. Resim Neon Spot Erkeğim
2. Resim Sarı kafalı Red Top Ndumbi Erkeğim
3. Resim Red Top Ndumbi Erkeğim
4. Resim Red Top Ndumbi Erkeğim
maşallah rusan çok güzel görünüyor,gece evdeki ışıkları kapatıp akvaryumun ışığını açıp dalır giderdim o günleri özlemişim.
inşallah en yakın zamanda bu işe tekrar başlayacağım.
Çok güzel rusan bey emeğinize sağlık. Bende niyetleniyorum. Sizin gibi gençliğimde çok besledim ama heralde ilerlemiş bu yaşımda daha çok keyif alırım)
Akvaryum ve balıklar güzel görünüyor Ruşan yalnız kum az değilmi sence ? Dip camı açıkta..
''Canlı doğuran'' türlerden blackmolly,lepistes,kılıçkuyruk,plati ile başlamıştım bende.Özellikle lepisteslerim harika idi,bir arkadaşım Eskişehir'den çok değişik türlerini getirmiş ve bende epeyi üretmiştim..Uzun yıllar sürdü bu hobim,eşim de çok meraklı idi.Bir gün ısıtıcının azizliğine uğradık tüm balıklar (yavruluk hariç) gitti.Daha sonra ne yaptıysam aynı kaliteyi tutturamadım,daha sonra aldığım balıklar hep hastalık getirdi birer birer gittiler.Bir süre japona merak saldık.Birer ikişer onlar da ölünce soğudum.Önceki seneye kadar da çiklit koydum akvaryuma onlarıda yaşatamadık ve akvaryumu kaldırdık..
Güzel dilekleriniz içim teşekkürler. Fakat konuyu yanlışlıkla açtım resimleri yüklerken hata olmuştu konuyu en kısa zamanda düzelteceğim daha çok resimler var. Mehmet abi kumun o kısımda o kadar olmasının sebebi orasının alfa erkeklerimin birinin yuvasının önü olması. Diğer yerler öyle değil. oraya ne kadar kum koyarsam koyayım erkek tekrar kazıp aynı şekile getirecektir. Çünkü camın üzerinde daha rahat çiftleşecekler
Resimlerin devamı
1. Resim Neon Spot Erkeğim
2. Resim Chuwa ve Elangatus Cheweraların bulunduğu akvaryum
3. Resim Ana tank genel görünüm
4. Resim Bin bir zorluklar bulabildiğim Afra Haralarım
5. Resim Akvaryumun soldan görünümü
6. Resim Akvaryumun sağdan görünümü
7. Resim Neon Spot ve Red Top Ndumbi erkeklerim beraber
8. Resim En sağda hamile olan Ndumbi dişim ağzında yumurtalar dikkatli bakınca az da olsa görünüyor
9. Resim Genel görünüm
10.Resim chuwalar ve Elangatus Cheeweralar