Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balıga hayatı degişmeyin
arkadaşlar yıl 1976 balıkçılıga başladım babamla heryerde her balıgı tuttum hastalık oldu bende yıl 1995 evlendim balık hastalıgı hala var yıl 1999 1.çocuk oldu hala balık manyagıyım çocuk büyüdü 2.oldu yıl 2004 ben deli gibi balık peşinde koşuyorum birgün bi baktım ailemle yazlıktayım ama ben sabah 5 akşam 22:00 arası balıktayım ama hergün bu böyle teknede buzlukta herşeyim var sabahtan geceye kadar balıktayım bi ara gece gelip yemek yiyip cocuklar uyuduktan sonra gece 1 de gene balıga eeeeee bir baktım hani çocuklarla basket oynamak hani sahilde midye toplayıp denizde taş kaydırmaca oynamak hani uçurtma uçurmak haa dedim babam benle oynamadı kızdım bende aynı oldum 2 senedir sabah 5 te çıkıyorum denize çocuklar uyurken balıgımı allah ne verdiyse tutup saat 9 -10 arası dönüyorum akşam 19:00a kadar çocuklarla beraberim 19:00 da çıkıp en geç 21:00 da geliyorum bir tane uçurtma yaptım onu uçuruyorum kumdan kale yapıp çocuklarla içine giriyorum yani demek istedigim siz siz olun balık ta olsa şunu demeyin ben balık tutup kafa dinliyorum bana karışmayın ben bunu dedim ama düşündümki çok yanlışaklım hala balıkta ama 2 senede bayagı yendim bu olayı kendimce önce aile onların yetişmelerinin saglıgı için ilişkilerin saglıgı için onlardan bişeler bekliyorsak önce biz vermeliyiz bence tabiii .
Bul
herşey tamı tamamına aynı fakat oğlum 1996 doğumlu kızım 2002 doğumlu.

Sana tamamen katılıyorum. Tamamen haklısın düzen evde çok iyi olmalı bencede bende sabah 04,30-05,30 da gider fazla takılmadan gelirim.
bizim aile sağolsunlar eylül ve ekim aylarının balık ayı olduğunu bilirler ve bana sonsuz destek verirler onlarda saat 11 gibi gelip denize benimle çıkarlar eğlenirler. yada ben paydos derim. 20,30 gibi evde olurum. zaten hava kararınca balık olmaz ama işte bu malum aylar akşam zargana toplamak lazım. tamam ben zarganaya giderim toplar dönerim. kısaca herşey önce anlayışla başlıyor. Biz bu konuda hiç sıkıntı yaşamadık eşimle,
Zaten onlarda balık tutulacak mevsimi bilirler, normal zamanlarda istavrite bile olta atmam ben gören çok sayılıdır. tahammül meselesi ,oğlumu bende 4 yaşından beri denize çıkartıyorum
asla ve asla zevkler için ailenizle tartışmayınız kavga etmeyiniz ben belki şanslı olabilirim bu konuda ama önce aile önce iş sonra deniz ve balıkçılık geliyor.
Benim dede mesleğim balıkçılık dedemin babası rumelikavaklı ve balıkçı dedem yine balıkçı dayılarımda öyleydi bu artık bir gelenek halini almış herhalde hepimizin işleri olmasına rağmen balıkta balık başka sevda işte.

Bizlerin gelecekleri çok iyi hazırlandı,bizlerde çocuklarımızın geleceğini hazırlamalı ve onlara güven vermeliyiz.

Sen şimdi kıvırmada cumartesi günü geliyormusun balığa lüfere onu söyle bana.. Ö.M. yoluyla attığım mesaja yanıt alamadım hala. telepati ile ha....
konuştugumuz gibi sen gel tut balıkları ben akşam üstü veya ögleden sonra kaçarsam ararım seni biyerlerde takılırım oltana Smile)
Bul
tamam dostum benden bugünlük bu kadar sabaha görüşmek üzere
sevgiler[/align]
abi sana katılıyorum bir aralar bende çokça balığa gidiyordum askalsın yuvayı dağıtacaktık aman kimse o kadar çok abartmasın herşeyin kararı iyidir benden tavsiye kimse büyük bir balık uğruna güzel bir yuvadan olmasın
Bul
Bence bu sitedeki en güzel ve en anlamlı konu bu oldu galiba,hatta başka sitelerde böyle bir konudan hiç sözedilmiyor. Levrekcibaba' ya teşekkür ve aynen katılıyorum fikirlerine. Aile herşeyden önemlidir, Herşeyin fazlası ise zararlıdır. ( Paranın bile )
Bul
Ya levrekçibaba şimdi damardan girdin.Benimde hep kafamın bir tarafında bu tür bir sorun vardır.Hep balık için ailemi 2.plana ittim.Ama Benimki 15 günde bir balığa gitmekten ibaret. buda çok olmasa gerek.cumartesi günleri giderim..Oda sadece yazın 3 ay bilemedin 4 ay.Kışın buralarda balığa gidilmez..Baktım Sıkıntı oluyor.Bende hafta içi işe gidiyorum diye evden çıkarım.O gün işten izin alırım.Doğru balığa.Böylece hanım işte bende işteyim gibi oldu bittiye getiririm.Ha bu doğrumu, değil tabiki .Ortada yalan dolan var.Ama ne yapayım başka türlüde balığa gidemiyorum.Ben böyle aldım başımı gidiyorum.Hani derler ya işe gidiyorum diye evden çıktı bir daha haber alınamadı. Valla başımıza bir iş gelse aynen haber oluruz.
Sağlıcakla Kalın.
Bul
anladıgım kadarıyla herkeste aynı olay geçerli bende bazen işten çıkar balıga giderim gerci haberi olur ailemin karedenizliyiz ama sanırım istanbul bozmuş bizi haber veririm ne olur ne olmaz sonucta ben 100 km uzaga gidip tekne ile açılıyorum ama mesai oldugu için sorun olmaz bide derimki seni ablana bırakıyım onunda gönlü olur Smile)) ben anlaşma yaptım şimdi sabah onlar uyurken çıkıyorum kahvaltıya evdeyim agustos eylülde 1 hafta izin yaparım o bir hafta kimse bana karışmaz hatta teşvik ederler bu konuyu açmamın sebebi şu her ne olursa olsun aile önemli iş önemli balık hobi ve hobiden öteye gitmemeli haaa meslek olarak oluyorsa o başka arkadaşlar meslek oldumu akan sular durur kimse karışamaz
Bul
Yaşamımda hiç bir şeyi ailemin önünde tutmadım.Onlarla paylaştığım her şey beni ben yapan göstergeleri anlamlaştırmıştır.Denizde dinlendirdiğimiz kafamızı aldığımız zevki onlar yorup bozmuyorlarki.Bizler denizdeyken ve geç kaldığımızı düşündüğümüzde nasıl merak ettiklerini düşünüp huzur dolu huzursuzluğu nasıl yaşıyoruz.
Sizi siz yapan en önemli değer sahip olduğunuz aileniz ve yaşamda paylaştıklarınızdan aldığınız hazdır. Mutlulluk dolu günler dilerim
Bul
eyvallah üztad yazdıkların a tamamen katılıyorum sonucta aileylede dinlenilebiliniyor saygılar
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  eski üyelerimiz balığa gitmiyor galiba naxos 5 28 4,233 25-10-2008, 23:24
Son Yorum: thunderbolt
  Balığa çıkan varmı balıkcızakir1 35 5,255 14-01-2008, 21:39
Son Yorum: andrail gail

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi