Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
levrekci 18-11-2009
bu sabah saat 06:30 da termosumuzda çayımız sıcak pohaçamızla babamla beraber istanbuldan ayrıldık.
saat 07:45 gibi tekirdağdayız,hemen ufak tekneyi suya indirip hazırlanıp açıldık.
zarganayla uğraşmadan direk istavrit tutup levreğe gidelim dedik.
1 teknede 2 kişi avlanıyor hemen yanlarına yanaştık baktık tek tük istavrit var hemen mehmet ali abinin çaparileri açtık inanın çapariler hazır çapariden çok çok farklılarçok güzel balık alıyorlar,
daha çaparileri indirir indirmez mercanlar,izmaritler,mezgitler, istavritler karışık geliyor,
biraz tutup sonra fenere geçtik ilk vuruş babama geldi babam istavrit atıyor ama tek kancaya çelik tel bağlı ve gagalıkta var babam kepçeyi hazırla balık geldi dedi ve başladı çekmeye ama direk kofana diye çekerken balık agırlaşınca levrek diyerek kalama için durmasıyla balık gitti (babamda orada bitti Gulumse)peşinden benim tek kanca izmarite balık geldi gagalık yok tek kanca avlanıyorum çelikte yok başladım çekmeye levrek geliyor dedim elimdeki konuşmakta oldugum telefonu babama verdim başladım çekmeye gayet güzel geliyor derken balık başladı kafa vurmaya ve benim moral bozuldu köpek dedim ve dememle balık gitti.
babam köpek çeliği kesemez diyor ben köpektiii diyorum derken balık tekrar geldi,bu sefer babam yavaş yavaş balıgı çekerken kafa vuruşlarıyla bu sefer oda köpek dedi ve balık köpekbalıgı çıktı.
baktık köpekbalıgından başka birşey yok tekrar istavrite gidip biraz daha istavrit tutup sonrada 3 büyük torba hurma doldurup tekneyide belki bayramda kullanırız umuduyla kaldıraça kaldırıp istanbula döndük.
amaç istanbuldan uzaklaşıp stres atmaktı havanın güzelliği denizin mükemmelliği sayesinde amacımıza ulaşmış olduk.
dalış için eldiven ve çorabım yoktu olsa dalacaktım ama eller çok üşüyor acil alıp bayrama dalmayı düşünüyorum.
herkese bol iyotlu bol balıklı avlar diliyorum.rastgele.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
tebrikler nihat bereketli bir av olmuş baba oğul birlikte hoş vakit geçirmişsinizAlkis
Bul
Hafta arası kaçamağı iyi gelmişdir Nihat.Buradada köpek balığını yetmiş metrelerden yukarı alırken hep aynı duyguyu yaşıyorumGulumsebu köpek balığı amma ya değilseSiyirdimistavritcinin(M.Ali bey) elleri sağlık yaptığı takımların fotosunu bekliyorum.Taze taze istavritlrde iyi gitmişdir,afiyetler olsunSeerfBüyük reisede selamlar,rastgele.
Bornova - izmir
Bul
Nihat'çım İstanbul'un keşmekeşinden kurtulup deniz havası almak çok iyi gelmiş olmalı.Neyse ki tekneden avlanmıyorum , herhalde direk misinayı keserdim Siyirdim Daha yakışıklı balık gelseymiş güzel olurmuş ama kısmet Gulumse İnşallah bir dahaki sefere ( bayramda ) artık levreği kırarsın gibime geliyor Wink İstavritler de afiyetli olsun Seerf Mehmet Ali Abimizin ellerine sağlık ,bu arada çaparileri çok merak ettim resimleri var mı ? Smile
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
Aradıklarını bulamasanda kafan güzel dağılmıştır yoğun iş stresinden. Neyseki tavalıklarınızı almışsınız daha bol ve büyük av dileklerimle.AlkisSeerf
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
nihat babayla güzel iyot kokusu ve güzel karışık balık almışsınız,tebrik ederim,lüfer ve levrekte kısmetinizde olmasa bile nevale çıkmış bereketli ve afiyet olsun,bol şanslar.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
-M.Ali beyin (istavritçi) yaptığı çapariler burada http://www.amatorbalikci.net/showthread....post248086 10' ncu mesajda mevcut arkadaşlar bilginize..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Nihat hem köpekbalığı avınız hemde çapari konusu kulağı çınlasın sayın balıkçımı hatırlattı.[Resim: icon7.gif] Hatırlarsan harika,imrendirici fotolarla süslenmiş bir ''şiş'' tarifi vardı..Aklınıza öyle bir şey gelmedi herhalde..
Bu arada levrek-lüfer olmasada livar hayli zengin..
Bereketli ve afiyet olsun.
Büyükreis'e hürmet ve selamlar.Tecrübesini konuşturmuş yine balığı tahmin etmiş..[Resim: icon7.gif]
Bul
Güzel vakit geçirmişsiniz...Stres atmak için harika...
Zıpkıncı
A rh (+)
YALOVA
Bul
Nihat baba oğul güzel bir gün geçirmişsiniz.
Tavalıklar da çıkmış.Afiyet olsun, rastgele...AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
[quote=Lakerda]-M.Ali beyin (istavritçi) yaptığı çapariler burada http://www.amatorbalikci.net/showthread....post248086 10' ncu mesajda mevcut arkadaşlar bilginize..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konuya tekrar bakmayınca atlamışım,Teşekkür ederim kaptanımAlkis
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  19-21 ekim balık and ozan-levrekci avı LeVrEkCi 24 2,591 30-10-2016, 16:15
Son Yorum: yycolak
  3-7/10/2016 mavruşgil,levrekci lüfer avı LeVrEkCi 33 2,769 18-10-2016, 11:08
Son Yorum: turna
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,413 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  18-22 nisan sarıkanat avı.levrekci. LeVrEkCi 29 2,171 30-04-2016, 17:13
Son Yorum: yycolak
  3-5 kasım 2015 levrekci mavruşgil sarıkanat avı LeVrEkCi 24 2,504 24-11-2015, 10:41
Son Yorum: LeVrEkCi
  ekim 2015 murki-mavruş-levrekci avı LeVrEkCi 37 4,764 27-10-2015, 15:57
Son Yorum: ANTALYALI07
  21-22-23/09/2015 levrekci levrek,lüfer,kırlangıç avı LeVrEkCi 21 2,954 09-10-2015, 22:51
  25-26/09/2015 levrekci levrek ve lüfer avı LeVrEkCi 19 2,472 09-10-2015, 22:40
  28\08\2015 levrekci levrek avı LeVrEkCi 27 3,074 11-09-2015, 17:52
Son Yorum: BALIK and OZAN
  17\11\2014 Levrekci palamut avı LeVrEkCi 19 3,269 04-12-2014, 00:40
Son Yorum: bucalıfikret

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi