29 ekim gecesi ramiz abimle balık için kudurduk.havanın uygunluğunu kontrol ettik riskleri alarak gitmeye karar verdik.4-6 kuzey-kuzeydoğu.gece 01 den sonra avlanmaya başladık ramiz orta mendirekte bense mendirek girişinde düz betondan avlanmaya başladık.ilk iskorpit ten sonra mıngırı yakalayınca moralim bozulsada ayrılmamaya karar verdim,derken inatla bir mıngırı,bir mıngırı daha.tamam dedim artık mazmozlamıyacam.02 civarı ilk sargoz vuruşunu aldım arkasındanda sargozu.15 dk. sonra 2.yi aldım.ramiz abiye gelsin diye seslendim.bu arada rüzgarda kuvvetini artırıyor yandan vuran rüzgar oltamı sağa doğru yay çizdiriyor.3.sargozu aldım,ramiz abi de sargoz tutmaya başladığından yanıma gelmedi.4.sargozdan sonra dibimdeki teknenin sahibi geldi teknenin lambasını yaktı,bir müddet tekne çalışık vaziyette 2. kişinin gelmesini bekledi,sonra onlar açıldılar,fakat balıklar da açıldılar hiç vuruş alamaz oldum.sabah erkendende dönüş yaptık.
Güzel av olmuş Böyle 3-5 şiddetinde poyraz estiğinde bizim buralarda da pullu balık avı geliyor insanın aklına Tavayı doldurmuşsun , afiyet olsun
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Mordoğan yeni limanı sargoz balığı yönünden verimli demek.Balıklarda porsiyonlukmuş maşallah.Tahsin bu arada mıngırıları ne yapıyorsunsargozlar ise harika afiyet olsun
Tahsin Abi sargosların boyları iyiymiş. Genelde tutan arkadaşlardan da aynı şeyleri duyuyoruz, ne zaman olağandışı bir ses veya ışık oluyor sargoslarda kesiliyor. size de teknenin gürültüsü engel olmuş. İnşallah bir dahaki sefere daha irilerini ve daha bollarını yakalarsın. Afiyet olsun.
Gerçi Cabbar abi de sormuş ama mazmozu neyle yapıyorsun?
Tahsin bereketli ve afiyet olsun..
sargoslarin masallahi var..guzel boy hepsi...
sabaha kadar soguk yapmadimi?
vallahi bravo..bu zamanda sabaha kadar balikcilik...