Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
balık buğulama
arkadaşlar şimdi size vereceğim tarifi deneyin memnun kalmazsanız ben bir şey demiyeceğim bu gerçek buğulamadır benim yapmış olduğum araştırmalarda tepside fırında yapılan balığa bir çoğu buğulama diyor gerçek buğulama fırında olmaz fırında yapılan pilakidir balığın cinsi önemli değil fakat en lazzetlisi sardalya ve hamsiden oluyor fakat ben her çeşit balıkla denedim her neyse konuya gelelim balıkları önce temizleyelim sonra biraz tuzlayalım bir büyük tencereye yarısına kadar su koyalım su kaynamaya başlayınca tencerenin üstüne aliminyum süzgeç makarna süzmek için kullanılan aliminyum süzgeçler var ince delikli olan onu su kaynayan tencerenin üstüne koyup balıkları içine sıralayın ve tencerenin kapağınıda süzgeçteki balıkların üstüne kapatıp kısık ateşte 20 dakika bekletin sonra tencereyi ateşten alıp içindeki balıkları büyük bir kayık tabağa alıp üstüne zeytinyağı ve limon döküp servise hazırlayın afiyet olsun..Wink
Bul
hamsi yada sardalyada eminim çok lezzetli olur... fakat balık büyüdükçe balık pişmez gibi geliyo..nasılsa hamsi mevsimi başladı denenmeye değer teşekkürlerAlkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
ercan ilk defa duydum bu sadece buharlamı pişiyor paylaşımın için teşekkürler.Alkis
Bul
aynen öyle figo gerçek buğulama bu denemeni isterim..
Bul
büyük balıklarıda dilimleyip yapın ben denedim çok güzel oluyor lezzet bakımından ?
Bul
Ben de hiç denemedim. Denemek lazım. Güzel olacağa benziyor.
Paylaşım için teşekkürler AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
o zaman suyun içine sebze ve baharat atmak daha iyi olur diye düşünüyorum. onların kokusu balığı daha bi lezzet katar diğer taktirde güneşe bırakılan balık gibi kokar diye düşünüyorum...saygılarSmile
Bul
Ercan,sanırım buhar tenceresindede olabilir,pişirmesi gibi lezzetide farklı olacağı kesinAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhan abicim aynen öylede olabilir birde ufuk kardeşim suya sebze atma konusunu eklemiş bence suya değilde balıkların üstüne koyulursa vitamini balıkta kalır suya koyulursa bir işe yaramaz ben sadece buğulama yöntemini söyledim kekiği nanesi bağaratı sebzesi otu size kalmış ama suyuna değil üstüne brokoli daha güzel olabilir...Bobo
Bul
tarif için teşekkürler buğulama sevenler deneyecektir mutlaka benim favorim her zaman mangalda balık Seerf
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yumurtalı balık tepeli35 20 5,594 30-10-2009, 18:17
Son Yorum: tepeli35
  ızgara balık üzerine efe4848 17 4,255 27-10-2009, 21:07
Son Yorum: ufuktan26
  Özel soslu izgara balik tarİfİ thomas1925 6 4,651 27-10-2009, 21:05
Son Yorum: tepeli35

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi