Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dikkat balık iyice azaldı
denizlerimizde balık artık çıkmamaya başladı arkadaşlar ben ve iki arkadaş yaklaşık 2 ay boyunca çevremizdeki bizim gibi amatör balıkçı arkadaşların avlarını takip ediyoruz felaket bir sonuç var balık çıkmıyor.herkes şaşkın yok deniz ısınmadı yok balık havyar döküyor hepimizin bahanesi oldu galiba bu gün sabah iskele yanaşan iki gırgıdan 3 kasa balık çıktı. anlayacağınız kıyıda bir şey yok denizin ortasında bir şey yok.Bu durumun artık dikkate alınması gerekiyor.yoksa balık ve balık avlama olayı bitecek galiba.
Bul
koray tatlısularda da durum aynı ne yapmak gerekli bi fikrin varmı ......... hazıra dağ dayanmaz dedikleri bu olsa gerek ne dersinRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Koray kardeşim çok güzel yere temasettin fakat biz türk halkı olarak duyarsız insanlarız.Ben sana bir örnek vereyim.Ben 35 sene avusturyada yaşadım ve orda avlandım.Şöyleki orda her şey kontrol altında mesela 5.ayda sazanın yumurtlama zamanıdır 5. ayda kimse sazan yakalıyamaz.Şayet olatsına takılırsa mecburen geri bırakılır.Aksi halde kontrolcular yakalarsa kartını yani müsade kartını alırlar bir sene yada dahauzun zaman yasak getirirler avlanamazsın.Kimin nerede avlandığını bilirler.Sazan balığı 35 cm den küçük olursa geriye atman lazım alamazsın.Buna benzer çok örnekler var .Bizlerin bu seviyelere gelmemiz için çok zaman lazım.Hepinize rastgele
Bul
Biliyorsunuz birincisi denizler insanlığın çöplüğü
2.si gelişi güzel yapılaşma sahil olan tüm kıyılar betonlarla doldu deniz kıyılara attığı yosunu pisliği atamıyor
3. Bilinçsiz avlanma demiyeceğim herkez neyin ne olduğunu çok iyi biliyor bir araya gelince mangalda kül bırakmıyorlar ama kendi eylemlerinde kendileri herzaman imtiyazlı başkaları yapmasın ama o yapsın mantığı
4. Bu işi gerçeklen hakkıyla savunacak koruyup kollayacak bir bürokrasi,kolluk kuvveti ve siyasi zemin yok. Varda yok.
Birey olarak bizlerdede iş yok bol bol konuşuyoruz o kadar
Sonuç : yok oluş , eksi bakiye.
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Biliyorsunuz birincisi denizler insanlığın çöplüğü
2.si gelişi güzel yapılaşma sahil olan tüm kıyılar betonlarla doldu deniz kıyılara attığı yosunu pisliği atamıyor
3. Bilinçsiz avlanma demiyeceğim herkez neyin ne olduğunu çok iyi biliyor bir araya gelince mangalda kül bırakmıyorlar ama kendi eylemlerinde kendileri herzaman imtiyazlı başkaları yapmasın ama o yapsın mantığı
4. Bu işi gerçeklen hakkıyla savunacak koruyup kollayacak bir bürokrasi,kolluk kuvveti ve siyasi zemin yok. Varda yok.
Birey olarak bizlerdede iş yok bol bol konuşuyoruz o kadar
Sonuç : yok oluş , eksi bakiye.

Harun abi sözlerine tamamı ile katılıyorum. Ülke insanı olarak baya duyarsızlaştık. Tamamen hazırcı ve armut piş ağzıma düş yapıyoruz. Emin olki lafla yürütsen milyonların desteğini alırsın ama hadi toplanıyoruz desen sen ben üç beş kişiyi aşmayız.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
bir arkadaşımla bu gün bir iskeleye gittim bu iskelenin yalnız bir özelliği var girmek yasak civarında kayıkla dolaşmak bile yasak.şimdi gelelim konuya balık bu iskele civarında adeta yatak yapmış çeşit bol ve balıklar oldukça iri su temiz ve suyun içine baktığınızda denizdeki balıkları görüyorsunuz.ben şunu anladım sıkı yasak bunu getiriyor.doğa kendi işini kendi hallediyor.Bu iskele bir ticari işletmenin iskelesi
neyse bizim ülkemizde böyle alanlar oluşturulamazmı çok değil bu alanları 2 sene kapatıp korunsa yeterli olmazmı sizce saygılar
Bul
ben buna pek katılmıyorum bu aylarda zaten pek balık bulunmaz mayısta başlar herzaman balık tamam harunun yazdıkları sebebten dolayı baya zorlanıyoruz ama birazda zamanı değil balığın.
2 sene önce hamsi yoktu palamut boldu geçen sene hamsi çok boldu gübre olarak döküldü lüfer çok az çıktı ama bunlar senelerde olan şeylerdi bundan sonra inşallah düzelir herşey.çokda karamsar olmamak lazım diye düşünüyorum.
Bul
Koray1110 yazdı:bir arkadaşımla bu gün bir iskeleye gittim bu iskelenin yalnız bir özelliği var girmek yasak civarında kayıkla dolaşmak bile yasak.şimdi gelelim konuya balık bu iskele civarında adeta yatak yapmış çeşit bol ve balıklar oldukça iri su temiz ve suyun içine baktığınızda denizdeki balıkları görüyorsunuz.ben şunu anladım sıkı yasak bunu getiriyor.doğa kendi işini kendi hallediyor.Bu iskele bir ticari işletmenin iskelesi
neyse bizim ülkemizde böyle alanlar oluşturulamazmı çok değil bu alanları 2 sene kapatıp korunsa yeterli olmazmı sizce saygılar

koruma alanlarının mutlaka olması gerekliliğine inanıyorum o alanlarda üreyen balıklar popilasyon arttıkça mutlaka koruma alanı dışına çıkacak ve balık tutmak daha verimli bir hale gelecekRose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
tabi yazdıklarım deniz için geçerli şu su çekilmelerinden sonra tatlı su için bişey diyemeyecegim doğrusu.
ama sanıyorum bu kış kış yoğun geçtiği için su sıkıntısı azalmış olması lazım
Bul
bunu engelleyicek olan şey yetkili mercilerdir harun abi dediğin gibi, birey olarak yapabileceğimiz şeyler olsa keşkede bilinçlendirme kampanyaları açsak yada başka türlü savunsak.. izmirde bu konuda biraz daha farklı epey temizlendi sularımız Sayın Rahmetli Piriştina ' nın deniz temizlendikten sonra bıraktığı çipuralarla renklendi körfez, düzenlemeler yapıldı dahada yapılmaya çalışılıyo, boğazların kontrolü daha zor tabiki,, ama Tekrar söyleyim şehirini seven Piriştina gibi görevinin hakkkını veren ve yıllar sonra hatırlanan başkanlar sayesinde her denizin her boğazın temizlenip güzelleşeceği kanaatindeyim,, bahsettiğim olayların ardından deniz atı çifti bile çıkmıştı göztepe sahilinden ve suyun temizlik değerleri çok güzel seviyedeydi, ya oltaya bile deniz yıldızı takılabiliyor.inşallah bolluğumuz artar denizlerimiz temiz olur herzaman.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Küçük balık yoksa,büyük balık ta yoktur... ishak BALLICA 4 1,747 12-10-2013, 11:59
Son Yorum: muratkahraman
  Hayatınızın en büyük balık avına ne dersiniz H.A.R.U.N 26 5,227 25-10-2012, 23:56
Son Yorum: ring
  Dikkat yalova tatar 5 1,111 22-02-2012, 12:30
Son Yorum: LeVrEkCi
  Edremit Körfezi civarında balık avı ziyamutlu 8 6,609 17-06-2010, 20:51
Son Yorum: ziyamutlu
  Balik haberİ duymak İstİyorum robinson987 6 2,089 17-09-2009, 00:53
Son Yorum: bucalıfikret
  balık yasagı atilla206 17 2,708 17-06-2009, 10:43
Son Yorum: atilla206
  Çeşme' de balık avı şaraptaki balık 12 4,366 21-07-2008, 23:49
Son Yorum: Ege
  Dİkkat !!!!!!!!!!!!!! fish or die 20 3,890 20-05-2008, 13:56
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Gece Balik Avi poseydon 3 2,610 25-04-2008, 12:48
Son Yorum: ALTAYLI
  16/02/2008 cumartesi kim nerde balık avlayacak. istavritci 26 4,211 16-02-2008, 23:57
Son Yorum: H.A.R.U.N

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi