Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sezonun İlk Kalkanı
Değerli Arkadaşlar..

Dün gece forumdan çıktıktan sonra malzemelerimi hazırladım ve iyi bir uykudan sonra sabah erkenden yola koyuldum..
Kalkan görülmeye başladığı haberleri gelmesine rağmen ben daha siftah yapamamıştım.Doğrusu tadını da özlemiştim..
Bizim daha önceden tespit ettiğimiz ve sezonun ilk kalkanlarının yatak yaptığı yere sadece motor ile ulaşabildiğimiz için hemen hareket ettik.
Sabah oldukça soğuk bir hava olmasına rağmen heyecan soğuk falan dinlemiyordu..
Karaya çıkınca hemen oltalarımı yemleyip suya attım..Oltaların bekleyeceği zaman içinde kaşık ile lüfer denemesi yaparken denizin bir adet sabah hediyesini aldık..
Açıkta çok fazla balıkçı teknesi devamlı olarak balık çeviriyorlardı..Bu gün ticari anlamda çok fazla balık olduğunu gördük.
Arada gelen çinekop ve sarıkanatlar boy boydu..Defne yaprağı da vardı sarıkanatta..
İlk vuruşu saat 9 gibi aldık..Tabii güzel bir kalkan ile beraber ...
Hava doğudan esecek denmesine rağmen lodostan esmesi, bu gün fazla oyalanmamamız gerektiğinin işareti idi..
Saat 12 civarı toplanarak dönüşe hazırlandık..Hava kuzeye döndüğünde kalkanlar bizi bekliyor olacaklar diye sevinerek bu günkü avımızı bitirdik....
Kalkanı yakaladığım oltayı sizler için resimledim..Olta iki köstekli basit yemli oltadır..Yem olarak taze ve bütün tekir kullandım..

Hepinize rast gele...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
bereketli olsun ahmet abi,
bizim oradada benim kuzenler dün büyükçe bir pisi çıkartmışlar zıpkınla baya büyükmüş,bu aralar yemliyede bakmak lazım anlaşılan.
mera güzelmiş tam dalmak için ideal gibi görünüyor.
temiz hava yanında tavalık kalkan bereketli olsun afiyet olsun rastgele AlkisSeerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:bereketli olsun ahmet abi,
bizim oradada benim kuzenler dün büyükçe bir pisi çıkartmışlar zıpkınla baya büyükmüş,bu aralar yemliyede bakmak lazım anlaşılan.
mera güzelmiş tam dalmak için ideal gibi görünüyor.
temiz hava yanında tavalık kalkan bereketli olsun afiyet olsun rastgele AlkisSeerf

Sağol Nihat..

Bizim gittiğimiz meralar gerçekten güzeldir..Çoğu yere karadan gitme imkanı yoktur..Gürültü falan olmaz..Onun için de balıklar yatabiliyorlar..

Yaza beraber dalarız kısmetse...Livar gibi bir mağaram var evelallah..Boş çevirmez bizi...

sevgiler...
Bul
ahmet abi sezonun ilk kalkanı ile siftah yapmışsınız.İnşallah bollaşır.Şu mübareğin tadına hiç bakmadım.Olsada zaten nasıl yapılır hiç bilmem.İnşallah bir gün tadacağım.
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
yine çok güzel bir rapor ve çok değerli balıklar teşekkürler abicim teşekkürlerAlkiskalkan balığının büyüklüğünü tam çıkaramadım abim birde takımlardaki yeşil stopeerler(yada tespih taneleri) ne işe yarıyor?
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
oh ne guzel valla en degerlı balıklar senı guzel karsılamıs ahmet abi elıne emegıne saglık bu kalkan şile tarafındada başlamışmıdır acaba benım de cok guzel bı yerım var gecen gun çulluk avlarken buldum gıdıp bı deneme yapmam lazım.Gulumse
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
ahmet abi bereketli olsun mera çok güzel kalkan güzel daha ne olsun Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Afiyet şeker olsun, Ahmet abi, tebrikler.Alkis
Bul
araphüso26 yazdı:yine çok güzel bir rapor ve çok değerli balıklar teşekkürler abicim teşekkürlerAlkiskalkan balığının büyüklüğünü tam çıkaramadım abim birde takımlardaki yeşil stopeerler(yada tespih taneleri) ne işe yarıyor?

Sevgili Hüso..

Metre ile ölçmedim ama karış hesabı ile sirkülere uygun olduğuna karar verdim..Yani 40 cm civarı..Ama küçük te olsa yapacak bir şey yoktu..Bu balıklar oltayı mideye kadar değil bağırsağına kadar yutuyor..Oltaya gelip te sağlam kurtulan çok az oluyor..Allahtan öyle ufak balık yok denecek kadar az..Bizim iğneler de oldukça büyük zaten..

Yeşil olanlar stoper değil..Fosforlu boncuklar..Dikkat çekmek için kullanılıyorlar..Uzaktan görsün diye ...

İlgine teşekkürler..Selamlar...
Bul
Tropheus yazdı:oh ne guzel valla en degerlı balıklar senı guzel karsılamıs ahmet abi elıne emegıne saglık bu kalkan şile tarafındada başlamışmıdır acaba benım de cok guzel bı yerım var gecen gun çulluk avlarken buldum gıdıp bı deneme yapmam lazım.Gulumse

Sevgili Sedat..

Şile tarafını bilmiyorum..Bildiğim şey kalkan balığı mevsim olarak kıyıya yanaştı..Ama bölge bölge değişir tabii..

En güzeli denemek..Rastgele...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  bu sezonun Sargozları tahsinmersin 48 5,747 15-09-2009, 17:50
Son Yorum: exenium
  sezonun ilk çinekopları dede 41 6,252 20-07-2009, 11:03
Son Yorum: robinson987
  sezonun ilk avı shelter 7 1,896 04-07-2009, 22:40
Son Yorum: aygroup
  sezonun ilk eşkine avı andrail gail 18 3,317 13-05-2009, 01:21
Son Yorum: mariner8