Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 Eylül 2009, Cumartesi - Parakete 1
12 Eylül 2009, Cumartesi - Parakete 1

1 - Av yeri : İmaret
2 - Hava : Parakete atarken çok bulutlu, yağmur yok ve poyraz, sabah toplarken sakin
3 - Takım : 2 adet 150 kancalık parekete. Kancalar, Mustad Ref:2315S No 14- 15.
4 - Yem : Deniz hıyarı 25 Adet
5 - Balıklar : 1 Levrek, 1 Zargana, 14 Lidaki, 3 İspari ve 2 Mercan.
Fotoğraf 5. Parakete ve seyirtme ve Fotoğraf 6. Zargana
6 - Tekne ile

Selamlar,

Bütün hafta boyunca hava şartları müsade etmediğinden balığa gidemedik. Cumartesi günü hava yine kötü görünüyordu. Hava tahminleri 5-6 bft şiddetinde poyraz ve yağmur belirtmişlerdi. Daha önce şiddetli poyrazda levreğin kıyıya yanaştığını duymuştum (doğru ya da yanlış). Biz de madem oltacılık yapamayacağız gidip şiddetli poyrazlı havada (atabilirsek tabi) parekete deneyelim ve levrek şiddetli poyrazda kıyıda mı görelim.

12-Eylül-2009, Cumartesi. Ümit sabahtan pareketeyi yemlemek için kullanacağımız deniz hıyarlarını (yerel adıyla çüçun) yemleri hazırladı. Akşamüzeri de paraketeyi yemledik. Tam limana gelmiştik ki iftar oldu. Orucu açıp doğru denize. O da ne, hava tahminleri tutmamıştı. Poyraz vardı ama şiddeti azdı. Oltacılık yapmaya elverişliydi. Hazırlıksız gittiğimiz için sadece pareketeyi atacaktık.

Saat 21.00 . Paraketeyi atmayı bitirmiştik. Tamı tamına 300 iğne. Rüzgar bir hızlanıyor bir yavaşlıyordu. Kalan yemlerle bir saat oyalanıp oltacılık yapalım mı diye konuşurken deniz tarafından koyu ve kara bulutları farkettik. Iyisi mi biz çıkalım, sabah ola hayrola.

13 Eylül 2009, Pazar Saat 05.15.Sahurdan sonra yola koyulduk, gün daha ağarmamıştı. Yolda bir hareketlilik vardı, Pazar sabahı olduğundan avcılar da yollara koyulmuşlardı. Herkes erken gidip yer kapma telaşındaydı. Limana vardığımızda havanın sakin olduğunu gördük.
Fotoğraf 1. İmaret Limanı – Gün doğumundan hemen önce
Liman çıkışı deniz sakin olduğundan denizin dibi görünüyordu.
Fotoğraf 2. İmaret Liman çıkışı.
Ümit birden dipteki levrekleri ve spendekleri gördü. Birer seyirtme oltası saldık hemen. O, Ragot Raglou 65mm kırmızı (benim şu ana kadar favori sahtem ! tutmadığı balık kalmadı ) bende denemek için kırmızı bir sahte saldım. Limanı çıktık, bir tur geri dönelim ordan da pareketeyi toplarız dedim. Tam geri dönüşte bir heyecan , Ümitte bir vuruş ve akabinde levrek teknede
Fotoğraf 3. Ümit ve levrek.
Bizde uyku muyku kalmadı. Bende hemen Faruk Abinin ( Albatros-gr ) o meşhur sahtesini Yamashita CRH 45mm bir deneyeyim dedim. Biraz daha seyirtme yaptık başka birşey olmadı. Paraketedekileri diğer balıklara yem yapmayalım diye gidip toplayalım dedik. Büyük umutlarla başladık toplamaya ama sonuç hiç de beklediğimiz gibi olmadı. Bu arada paraketenin bitiş noktasındaki işaret bidonumuz ortalıkta yoktu. En son oraya geldiğimizde emektar bidonun ipini kopartıp bizlere veda ettiğini gördük
Fotoğraf 4. Veda eden emektar bidonun son mesajı.

Sonuç olarak 14 Lidaki, 3 İspari ve 2 mercan, ha bir de seyirtmede levrek. Tamı tamına 300 iğnelik parakete için değer mi onu bilmem bu tutulan balıklar
Fotoğraf 5. Parakete ve seyirtme.
Hava tam olarak şiddetli poyraz olmadığından, levreğin şiddetli poyrazda kıyıya yanaşıp yanaşmadığını kontrol etmek başka zamana kaldı.

Dönüş yolunda biraz seyirtme yapıp limana tam giriyorduk ki meşhur Yamashita sahtesi ben burdayım dedi ve bir zarganayı uslu dur çocuk der gibi sırtından yakaladı
Fotoğraf 6. Zargana .
Faruk Abi yoksa bu sahteler zarganaları hep sırtından mı yakalıyorlar ? Seninkiler de öyle. http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=10527 (4. Fotoğraf)

Saat 09.00 İmaret Limanı. Eşyaları arabaya yükleyip limandan çıkarken Ahmet Abinin (mariner8) geldiğini gördüm. Mustafa Abiyle balığa giriyorlardı.
Fotoğraf 7. Ahmet Abi (mariner8)

Herekese büyük, bol ve bereketli avlar dilerim.

Saygılarımla,
Serkan Hüseyin, Eylül 2009

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
Sevgili Serkan öncelikle detaylı ve bilgilendirici(tüm sahtelerin açıkça belli-bir çok raporda maalesef anlıyamıyoruz) paylaşımın için eline sağlık.Teşekkür ederimAlkis
Sabah gerçekten süt liman bir deniz varmış.Yemlerinizin olmaması bir açıdan iyi(sahtelerle sırtı yapma imkanınız olmuş) , bir açıdan kötü (güzel havada yemli denenememiş) olmuş.
Parakete konusunda bilgim yok( gerçi Faruk abinin raporlarından biliyoruz) ama hazırlık, denize atılması ve toplanması açısından oldukça meşakatli bir iş. Bu açıdan bakıldığında sanırım verimsiz diyorsunuz. Ama balıklar harika benceAlkisBereketli ve afiyet olsunSeerf
Yamashita CRH 45mm sahtelere gelince, bunlardan bir uçan , bir de kaçan(diyemeyeceğim- kaçanları sırtından da alıyorSiyirdim) kurtulur sanırımHappy
Güzel ve keyifli balıkçılık yapmışsınız.Bol keyifli avlarınız olsun.Rastgele...AlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
serkanım çok güzel bir rapor balıklarda harika bence çekilen eziyete değmiş..tebrikler kardeşimAlkisAlkis RoseBobo
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Serkan 300 kanca icin degermi diyorsun bir yerde.....haklisin,tekrarlamak istemiyorum paragatin,isini ve masraflarini....dogru,bu kisiye gore degisir..ben soyle soyliyeyim:
o ilk iki foto varyaGulumse...gun dogmadan liman ve liman cikisi..oradan da paragatlari toplamaya gitmek..iste buna deger...ben sahsen (bunu her kez biliyor)hastasiyim...tabii paragatttan iyi balik bekleniyor,herhalde...o kadar is ve masraftan sonra ..o da dogru..neyse bu boyle...baliklarin fena degil..(ben daha az baliklarla geldigim cokSiyirdimHappy)..afiyet olsun
hic olmazsa buradan paragat zevkimi yaptim,fotolarin ile cok sagol..
Bul
serkan abi rapor ve balıklar harika levrekte epey iriymiş bereketli ve afiyet olsun Alkis
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
serkan güzel paylaşımın işn teşekkür ederim Alkisstresinizi atmışsınız balığınızı almışsınız birde muhabbetin koyusunu yapmışsınızdır bereketli avlar dilerim rast gele.AlkisAlkisAlkis
Bul
300 iğneli takıma göre bence fena da değilmiş.Çünkü tasmalama yapmadan balığı almayı hiç bilmem SiyirdimZargananın sırtından asan sahtelerin verimini haikaten çok merak ediyorum.Bence bu sahtenin sirttan aldıklarını ayrı birer rapor yapalım Siyirdim Afiyet şeker olsun Seerf
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Bul
abi kusuruma bakmayın ama bu imaret limanı nerede ya çok merak ediyorum.
arSStore.com alışverişin yeni yüzü
Bul
kasap100 yazdı:Sevgili Serkan öncelikle detaylı ve bilgilendirici(tüm sahtelerin açıkça belli-bir çok raporda maalesef anlıyamıyoruz) paylaşımın için eline sağlık.Teşekkür ederimAlkis
Sabah gerçekten süt liman bir deniz varmış.Yemlerinizin olmaması bir açıdan iyi(sahtelerle sırtı yapma imkanınız olmuş) , bir açıdan kötü (güzel havada yemli denenememiş) olmuş.
Parakete konusunda bilgim yok( gerçi Faruk abinin raporlarından biliyoruz) ama hazırlık, denize atılması ve toplanması açısından oldukça meşakatli bir iş. Bu açıdan bakıldığında sanırım verimsiz diyorsunuz. Ama balıklar harika benceAlkisBereketli ve afiyet olsunSeerf
Yamashita CRH 45mm sahtelere gelince, bunlardan bir uçan , bir de kaçan(diyemeyeceğim- kaçanları sırtından da alıyorSiyirdim) kurtulur sanırımHappy
Güzel ve keyifli balıkçılık yapmışsınız.Bol keyifli avlarınız olsun.Rastgele...AlkisSeerf

Sevgili Bahadır Abi, ilk raporuma gelen ilk cevabın teşvik edici ve güzel olması dolayısı ile size TEŞEKKÜR EDERİM Embarrassed !

Raporu ayrıntılı yazmamın sebebi ise sitenin de kuruluş amacı bu değil mi zaten? Bildiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmak. Yeni yeni balıkçılık tecrübelerimi geliştiriyorum. Sitede çok usta balıkçılar var, onlardan birşeyler kapabilirsek ne mutlu bize. Bu konu hakkında Nihat Abi'nin (LEVREKCI) açmış olduğu bir başlık bile var zaten http://www.amatorbalikci.net/showthread....hakk%FDnda . Bu başlığa sadık kalarak yazmaya çalışıyorum ki uğraşlarımız bir işe yarasın. Diğer rapor yazan arkadaşlar da bu başlığa göre yazarlarsa tüm site kullanıcıları için çok daha iyi olur düşüncesindeyim.

Önümüzdeki parakete hazırlığı (Faruk Abi daha önce detaylı bilgi verdi ama bir de ben yazayım) :
1. Toplanılan 300 (dün akşamki ilie beraber 450) kancayı tersten, teker teker çekerek 150şerli olarak 3 leğene atılmaya hazır bir şekilde temizlemek (Üzerlerindeki pislikleri temizlemek ve dolaşan ipleri düzeltmek).
2. Atılacağı zaman bu kancaları teker teker yemlemek.
3. Atılacak meraya gitmek ve paraketeyi atmak.
4. Toplamak için de tekrar atılan yere gidip toplamak.

Bunları severek yapıyorum. Arada sırada böyle spendek çıkıyor da yüzümüz gülüyor. Gerçi Faruk Abi kadar olmasa da birşeyler yapmaya çalışıyoruz.

Yamashita CRH 45mm sahtelerden hakikaten sadece UÇAN kurtuluyormuş, bu sahteleri ilk denememde sırtından aldık zarganayı Siyirdim. Tekrar teşekkür ederim Bahadır Abi.
Bul
araphüso26 yazdı:serkanım çok güzel bir rapor balıklarda harika bence çekilen eziyete değmiş..tebrikler kardeşimAlkisAlkis RoseBobo

Teşekkür ederim Hüseyin Abi.

fish or die yazdı:serkan abi rapor ve balıklar harika levrekte epey iriymiş bereketli ve afiyet olsun Alkis
Murat teşekkürler, zaten o olmasaydı bence bu kadar keyif almazdık. Yüzümüzü o güldürdü Gulumse .
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  11/17 eylül bayram tatili ve avlarim MaVrUşGiL 22 1,277 26-09-2016, 14:37
Son Yorum: MaVrUşGiL
  17 eylül 2016 yalova tatar 11 757 22-09-2016, 21:36
Son Yorum: tahsinmersin
  haftasonu cumartesi avımız antalya ANTALYALI07 17 1,593 21-11-2015, 14:42
Son Yorum: ANTALYALI07
  28-29 Eylül 2013 Lüfer Avı nihatkr 18 3,421 04-10-2013, 09:21
Son Yorum: Salih Reis
  7 Eylül 2013 İzmir Karaburun Salih Reis 20 3,528 16-09-2013, 14:16
Son Yorum: orhanekmekci
  8 eylül turnalari kovboy 7 1,779 10-09-2013, 23:39
Son Yorum: HAŞİM77
  Cumartesi Eşkina Avı nihatkr 32 4,418 17-04-2013, 13:43
Son Yorum: bahriyeli
  20.ARALIK.2009 varsak yaylasında gökkuşağı alabalık avı alperburdur 18 4,062 11-03-2013, 15:40
Son Yorum: halis07
  Palamutlar ..............23 Şubat Cumartesi 2013 Sivrice. Torik Orhanbaba 12 1,996 25-02-2013, 19:06
Son Yorum: fish or die
  Dostlarla Cumartesi Keyfi :) xfisher 25 2,914 31-01-2013, 10:42
Son Yorum: xfisher

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi