20-02-2008, 19:36
Arkadaşlar bu klip ve resim olaylarını nasıl yapıyorsunuz? Anlatırsanız sevinirim....
israil sazanı....
|
20-02-2008, 19:36
Arkadaşlar bu klip ve resim olaylarını nasıl yapıyorsunuz? Anlatırsanız sevinirim....
20-02-2008, 20:11
Mustafa hoca bu linkte açıklama var
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=2093
21-02-2008, 00:34
Yani İsrail sazanı ile Aynalı sazan aynı balık mıdır?
Hayır aynı balıklar değildir. Hatta İsrail Sazanı sistematik açıdan Sazan bile değildir. Küçük bir ek bilgide vermek gerekirse tüm tilapya türleri (=İsrail çipuraları) akvaryum meraklısı dostların yakından tanıdığı ve piyasada Çiklit adıyla tanınan bilimsel ismi ile Cichlidae familyası üyelerinin büyük ağabeyleridir. Bu balıklara en yakın görebileceğiniz türler bu rengarenk ve çeşidi (varyantı) bol akvaryum balıklarıdır. Madem öyle: İsrail çipuraları (=Tilapyalar) ve melezleri İsrail sazanları Türkiye'de nerede bulunurlar? Konunun başında da değinildiği gibi aslen Afrika orijinli tropik kuşak balıkları olan tilapyalar ülkemiz doğal coğrafyasında anavatanlarının klimatolojik ve hidrografik özelliklerine en yakın karakterdeki Akdeniz, Orta ve Güney Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun batı bölgesinde yer alan nehir ve göl sistemlerinde bulunabilirler. Bilindiği kadarı ile DSİ balıklandırma programında bu türler yer almamaktadır. Dolayısı ile bir yerde bulunulurlukları tamamen bu balıkların kendi gayretleri ve yakın bölgede yürütülen ancak deşarj suyundan izolasyonu tam olarak yapılamamış ticari ve bilimsel araştırma işletmelerinden kaynaklanmaktadır.Zaten her zaman doğa bir yolunu bulur ve bu balıklar gün gelir kendisinden beklenmeyen bir adaptasyon, yayılım ve yaşayabilme performansı ile daha soğuk iklim alanlarına ve iç bölgelere de yayılabilir (Kimbilir belki de çoktan yayılmıştır). İşte 40 yıllık sazan.Üstte bir adi sazan varyantı olan Aynalı sazan, altta ise zaten iyi bildiğimiz ve halk arasında pullu sazan olarak da tanınan Bayağı sazan. Her iki türün latincesi; Cyprinus carpio carpio dur. İsrail çipurası (Nil Tilapyası) Oreochromis niloticus =Tilapia nilotica (bu iki isim bir türe ait sinonimdir farklı kaynaklarda ayrı ayrı anılabilirler) İsrail çipurası (Mavi Tilapya) Oreochromis aureus İsrail çipurası (Kırmızı göğüslü Tilapya) Oreochromis rendalli İsrail sazanı (Tilapya Azmanı) adı altında yer alan Tilapya melezleri her zaman birebir aynı özellikleri yansıtmadığı ve elimde bunlara ait görsel medya bulunmadığı için Yukarıda resmi görülen üç tilapyanın benzeri bir melez görünüm olarak hayal edilebilir. Alıntıdır. O. Bahadır ÇAPARÇukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Temel Bilimler BölümüDeniz Biyolojisi Anabilim Dalı
F.Mehmet koray 1948 Ank.
![]()
07-04-2008, 12:20
size şu kadarını söylüyorum dişli balıkları dahi kurutuyor ne turna ne sudak nede levrek çok tehlşkeli...bir yaratık avcılığımı rezaLET
bir olta bir iğne gayri nem kaldı....
BİGBARO 1968 0+
şimdi adamlar katliam yapıyor dedigimde konuyu kitleyenler vardı buyurun işte size israil sazanı millet halan kıyım yapıyor ama bitmez eskiden lapin turna aynalı ve bıyıklı sazan çıkardı b.çekmece gölünde şimdi israil sazanı bu gun yine gittim yine yakaladık ve yine pişirip yedik kimi ne göre lezzetli kimine göre saman tadında olsada arkadaşlar bana belirtiginiz sebepte dedimki millet traktör dorsesi ile götürüyor onun için kilitledik haa resimlerde görüken 14 yeya 15 balık ööle kıyım felan yapmadık
08-04-2008, 21:40
saim bey kitlenen konunuzu inceledim konu nurada açılmış http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=6784 ve yazınız şu şekilde arkadaşlar haberiniz varmı bilmem ama çatalcada müthiş sazan var oltasını kapan gelsin hem doga hem balık hafta sonunu degerlendirmek isteyenlere duyrulur resimler ceple çekildigi için bozuk olabilir k.s.b
şimdi size soruyorum bu yazıyı okusanız o resimleri görseniz ne düşünürdünüz. ben tatlı sudan anlamam ama sirkülerden anlarım sirkülere göre o avlar yasak size sorduk çünkü ilk açılış yazınıza göre siz avlamış gibi görünmüşsünüz. konunuz kitlendi diye lütfen her fırsatta her konuya sitem dolu yazılar yazmayın bana yada diğer yetkili arkadaşlara özel mesajla yazı yazabilirsiniz bizlerde gerekli açıklamayı yapardık. sitemizde herşey uyum içinde yürürken bu tip olayların sorun olmasını istemiyorum olsada özel mesajla halletmeyi umuyorum sizden ricam lütfen daha dikkatli ve hassas yazılar yazın. teşekkürler
09-04-2008, 17:00
(Son Düzenleme: 09-04-2008, 17:04, Düzenleyen: ERDEMYILMAZ.)
Bu balığı zamanında DSİ sivrisinekle mücadele kapsamında göllere atmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Fakat kökünü kurutmak neredeyse imkansız.Bir gecede 5 kişi 100 küsür adet tuttuğumu bilirim.Bence turnadan daha zararlı bir tür.Balık yumurtası ile beslendiği için.Ve gene bence tutabildiğiniz kadar tutun.Ömerli'yi Sazlıbosna'yı kurutan 2 faktörden birisi.1.ağcılar,2. israil sazanı.Hayvanın önüne ne atsanız geliyor ekmek,mısır,hamur çöpçü resmen.Ve sudan çıkınca saatlerce ölmüyor.
Size bu namussuz balıkla ilgili kötü ve komik bir anımı anlatmadan edemeyeceğim. Bir ramazanda(eylül-ekim çok eski değil 1-2 yıllık olay)hafta sonu Sazlıbosna'ya gittik akşamdan sazan,yayın sezon açık attık oltaları.Bu arada benim hanımda geldi.Benim hanım 1 kg. civarı bir israil yakaladı(hayatında yakaladığı ilk tatlısu balığı) kovaya koyduk su koymadık çabuk ölmüyor diye.Aradan 2-3 saat geçti benim hanım sahurluk hazırlamaya başladı derken yanında kovada balık zıplayınca bastı çığlığı.Yarım saat sonra jandarma aracaı yanımızda belirdi.Sebep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
09-04-2008, 19:43
konu israil sazanı pek tanımam göl balığı olduğu için ama içinde israil kelimesi olduğu için pas geçtim belki gerçek adıda bu değildir bizim çılgın türkler koymuş olabilir ama niyahetinde o da bi canlı balık türü dünyada göllerde yaşıyorsa illakı bi sebebi ve yaşama hakkı vardır bence KÖTÜ BALIK değilkdir doğa değilmi bu GÜÇLÜ GÜÇSÜZÜ YER doğada kanundur bu bencede doğadaki dengeyi ve adı geçen balıktan değilde bizler bozmuş olamazmıyız GÖLLERİ bi düşünün
YERYÜZÜNDEKİ hiç bi canlı sebebsiz yaratılmamışdır ve hiç bi canlı başıboş bırakılmamıştır herkesın bi görevi vardır sonuç: doğa yeryüzü mükemmel onu bozan biz İNSANLAR
BEKİR SARI
İST/ALİBEYKÖY 1969
09-04-2008, 20:01
bekir tabiiki her canlı sebepsiz yaratılmamıştır ama her canlının yaşama alanları belirlenmiştir.afrikadan buralara getirilmiş havuz yada akvaryum balığı aynı mantıktan hareketle türkiyedeki gölere ve akarsulara timsah salıp onları korumak gibi bir şey gözden kaçan birşey var yerli sazanlara zarar verio yumurtaları yiyio ayrıca taşıdığı hastalık var kendine bişi yapmıo yerli sazanları öldürüo bana kalsa ekonomik bi savaş girdiği sulardan temizlenemio gerisini siz düşünün artık 37/2 sirkülerdede bu balık için limit ve zaman yasağı yok
![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
10-04-2008, 10:51
robinson987 yazdı:konu israil sazanı pek tanımam göl balığı olduğu için ama içinde israil kelimesi olduğu için pas geçtim belki gerçek adıda bu değildir bizim çılgın türkler koymuş olabilir ama niyahetinde o da bi canlı balık türü dünyada göllerde yaşıyorsa illakı bi sebebi ve yaşama hakkı vardır bence KÖTÜ BALIK değilkdir doğa değilmi bu GÜÇLÜ GÜÇSÜZÜ YER doğada kanundur bu bencede doğadaki dengeyi ve adı geçen balıktan değilde bizler bozmuş olamazmıyız GÖLLERİ bi düşünün Abi doğru söylüyorsun fakat bu balığın yeri burası değil bu tür sonradan DSİ'nin sayesinde girdi ülkemize.Aynalı sazan şuan koruma altındaki türlerden birisi sebep sivrisinekle veya bataklılıkları kurutma mücadelesi ile göllerimize bırakılan israil sazanları.Sonuç var olan türler yok olma tehlikesi ile başbaşa.Örneğin Ömerli barajında yakalanan bir yayın anadol kasasına zor sığarken şuan ne yayın nede sazandan eser yok.Bazı göllerde allahdan gene ekolojik zararlı turna varda israil sazanı ve turna kapışmasından diğer türler biraz rahat ediyor. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
İsraİl canİlerİ | balıkcızakir1 | 1 | 1,255 |
06-01-2009, 12:50 Son Yorum: LeVrEkCi |