Dişleri olmayan denizyıldızı yiyeceklerini sindirmek için kendine özgü bir metod kullanır. Avının yerini bulmasında koku ve dokunmaya bağlı olarak, avın kapladığı alanın büyüklüğü de etkilidir. Kollarının altında yüzlerce ince, her zaman hareket eden, emici diskler bulunmaktadır. Deniz yıldızlarında hareket, bir kayaya veya başka bir cisme ayakları ile yapışması ve sonra geri çekmesi ile sağlanır ve denizyıldızı bu biçimde yavaşça sürünür. Günlük yiyecekleri kabuklu deniz hayvanları, karides, kum ve taş gibi birikintilerdir. İstiridyeyi bulduğunda denizyıldızı onu içine çeker ve bir çok emici ayağını istiridyenin kabuğuna yapıştırır. İstiridye aşırı güçlü supaplara sahip olmasına rağmen denizyıldızı sonunda istiridyenin kabuğunun yavaş yavaş açılmasını sağlar.
alıntı:hayvanlar alemi
deniz yıldızlarının bazıları yakıcı dikenlere sahiptir ayrıca ek olarak en iyi rejenarasyon(kendi kendini yenileme) yeteneğine sahip canlılardan biridir öyleki kolları koparılıp denize atılan bir deniz yıldızının her bir kolundan yeni bir birey meydana gelebilir
Bilgilendirme için teşekkürler Nihat.Avlaırken de yemi çok fena asılıyor.İnsan sağlam balık aldığını düşünüyor bir an için.Tabi iğneyi çok fena kaptıysa çıkarması da can sıkıcı oluyor.Yanlız senin fotoğraf kızılötesi bir kamera ile filan mı çekildi acaba ? Çünkü görüntü çok değişik.Ama kızılötesi deniz dibinde kullanılmıyor bildiğim kadarıyla.Belki Terrahertz (pyroelectric) bir kamera da olabilir.Eğer kaynağına ulaşabilirsen ve yazarsan mutlu olurum.Saygılar kardeşim.
shipmen yazdı:ayrıca ek olarak en iyi rejenarasyon(kendi kendini yenileme) yeteneğine sahip canlılardan biridir öyleki kolları koparılıp denize atılan bir deniz yıldızının her bir kolundan yeni bir birey meydana gelebilir
Koparılan koldan yeni birey oluştuğuna dair bir bilgiye rastlamadım ama, kopan kolun yerine yenisinin geliştiği bir gerçek!
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
en sevdiğim deniz canlılarından biridir.bir keresinde deniz kenarında kıyıya atmışlardı ölmüştü yani.bende aldım tuzladım kuruttum ama kokusunu bir türlü kaybedemedim.muhakkak kurutma şekli vardır.ama ben sonunda evden atmak zorunda kaldım.