Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denİz KaplumbaĞasi
Göç eden canlıların en ilginç örneklerinden biri de kaplumbağalardır. Brezilya kıyıları açıklarında yaşayan Yeşil deniz kaplumbağaları 2000 km. yüzerek Atlantik Okyanusu ortalarındaki Ascension Adası'nda yumurtlarlar. Kumdaki çukurlara gömülü yumurtalardan çıkan yeni doğmuş kaplumbağa yavruları hemen denize yönelirler. Açık denizde yetişkin haline geldikten sonra da yumurtlamak için tekrar Atlantik Okyanusu'na doğru yönelirler.
alıntı:hayvanlar alemi.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Yumurtadan çıkınca hayat savaşı başlıyor denize ulaşana kadar kuşlar ve diğer hayvanlar denize ulaşıncada denizdeki canlılardan sağ kalanlar yaşıyabiliyor anca
Bul
ben bi belgeselde izledim. yumurtadan çıkan kaplumbağa yawruları suyun nerde olduğunu, yönünü hemen bulabilirmiş.ve hepsi kumun altından çıkıp direk denize doğru ilerliyor.bu yawruların yolu üzerinde timsah yatmış yerde gelen yawrular timsaha takılıyor. timsah bu yawruları ağzına alıp götürüp su kenarına bırakıyordu
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981

İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
nekadar güzel yaa doğanın olayları 2000 km yüzmek ve yönünü bulmak gerçekten harika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Hayvanlardaki neslini üretme mücadelesine bak yaa, paylaşım için teşekkürler nihat.
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
balıkçı_ yazdı:ben bi belgeselde izledim. yumurtadan çıkan kaplumbağa yawruları suyun nerde olduğunu, yönünü hemen bulabilirmiş.ve hepsi kumun altından çıkıp direk denize doğru ilerliyor.bu yawruların yolu üzerinde timsah yatmış yerde gelen yawrular timsaha takılıyor. timsah bu yawruları ağzına alıp götürüp su kenarına bırakıyordu
Aynı belgeseli bende seyrettim ve buna benzer konuların işlendiği başka belgesellerdede konu inanılmaz incelikle işleniyor. Eğer o savaş olmazsa tüm dengeler alt üst olacaktır. Yaşam için oluşan bu hassa denge tarihler öncesi bir kez bozulmuş ve dinozorlar yok olmuş ve bilim adamları halen uğraşıyorlar nasıl ve neden yok olduklarını bulmak için. İlginç olan karanlık dönem diye adlandırdıkları kayıp zaman kimbilir belki bir gün anlaşılacak
Bul
paylaşım icin teşekkürler,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
osmanlı balıkcılık takımı,,,,,,
madein,,,osman
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Deniz Kestanesi nurideniz34 10 1,462 27-07-2016, 20:09
Son Yorum: turna
  deniz tırtılı.... ANTALYALI07 35 11,572 04-01-2011, 18:15
Son Yorum: istavritci
  Denİz Ejderİ LeVrEkCi 8 3,460 06-01-2009, 12:21