Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
av malzeme dükkanı açmak için yardım ltf.
Evet Rıfat,burası gerçekten acaiplikler ve çelişkilerle dolu bir ülke.Bir iş müraca atımda,mülakatı yapan arkadaş karar vermede kendini yetersiz gördü ki taaa işverene ka dar çıkarttılar beni.Onunla yaptığımız mülüküt sonunda da "Sen çok kaliteli bir elemansın, bizi aşıyorsun" deyip gönderdiler. Diğer taraftanda bu kadar genç işsiz insanın yaşadığı ülkemizde yaşımız sorun oluyor ve iki senedir bir iş bulamadım.Ama sonuçta emekliyim,be nim için fazla bir sorun olmuyor şimdilik.İş bulursamda çalışmayı düşünüyorum tabii ki.
Şimdi ben senin yerinde olsamSadve de senin yaşındaki halim,düşünce tarzım ve ataklığımla) dediğin gibi evimi bile satar,savar-borç,harç o dükkanı açardım.şimdi bir; birin ci hatam (nasıl aldın,babadan mı kaldı bilmiyorum ama) o evi satmak olurdu.ikinci hatam, borçla iş kurmam (işletme okumuşsun eksi ile başlamanın ne olduğunu teorik olarak bizden daha iyi bilirsin) olurdu.
Şimdi haddim olmayarak önerilerim. ilk önce taş yerinde ağırdır;bunu unutma.
İkincisi bu işin ilmini almış bir kişi olarak meseleyi kağıt uzerinde çalıştır,karını-zararını riskini gör.Ama unutma kağıt üzerinde çok iyi çalışan sistemler ,pratikte çalışmaya bilir ve büyük sorunlar açabilir.(Meslek lisesi mezunu motor teknisyeni,inşaat mühendisliği 3.sınıf terk ve birçok makina ve alet edavat imal etmiş bir ağabeyin olarak benim yöntemim ve deneyi mim.) üçüncüsü; iyi bir gözlem yap,balık tutanlarıda malzeme satanlarıda.Özellikle malze me satanları.Bir bakkal dükkanını almak için pazarlığa gelen kişi (komşumun dükkanıydı) ilk önce kaç ekmek sattığını sormuştu.Çünkü etmek adedi müşteri kapasitesini gösterirmiş.Me sela manavlıkta bu domatestir.(O işi de yaptığım için biliyorum) Bu işte de kurşun olsa ge rek,bu türden gözlem ve araştırmalarda bulun.dördüncüsü Kamil ılıpınarın yazdıklarına da kulak ver.Yeni bir hayat kuracam derken elindekileri risk etmeden,aceleye getirmeden kara rını ver.Bütün olumlu ve olumsuz önerileri değerlendir,ama kimsenin etkisinde kalma,hiç biri miz senin özgül koşullarını senin kadar bilmiyoruz ve seni etkilemek gibi bir amacımız yok. Sadece aklımızın erdiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. en sonunda kararını,ailenle birlikte oturup siz vereceksiniz.Evet,Kamilin de dediği gibi sonuçta kazanan da kaybeden de sen olacaksın. Dilerim iyi olur,allah gönlüne göre versin.
Bul
sevgili kamil abi ve siz sayın abim(ayastafanos balıkcısı isminizi henüz bilmiyorum)değerli görüşleriniz için sizlere teşekkür ederim.benim gibi heyecanlı ve duygusal kararlar veren,aceleci kimliklerinizin olmaması hasılı belli bir yaşta ve tecrübede oluşunuz sizlere olan saygımı daha da arttırdı.evet şimdilik galip gelen akıl oldu.dün gebzedeki av dükkanlarından birine gittim hem malzeme alır hem de bişeyler sorarım dedim.öyle de oldu.dükkan sahibi sağolsun iyi bir insan.beni aydınlattı da.bir kere yalnız balık malzemesi satmayı düşünüyosan yürümeyebilir çünkü kar oranı düşük dedi.ve kur riski her zaman tepende olacak.av malzemesi için de ruhsatta sıkıntı yaşarsın 1 ay koşturursun başta epey masrafın olur dedi.bir kere içerde patlayıcı maddeler(fişek vs)için çelik kasa yaptırıyolarmış sana zoraki.ayrıca dükkanın bulunduğu binayı sigorta ettiriyormuşsun,bir de 3 senede bir ruhsat yeniliyorsun.ve yüksek olan dükkan kiraları.vs vs engel çok anlayacağınız.ev babamın evi bu arada Smile dişinden tırnağından artırarak almış olduğu bir daire.o bile benim değil yani kendi kafama göre hareket etmem bile imkansız.bir sürü insanın rızası gerekiyor babam,eşim,annem,abim,(siz) Smile başka bişeyler düşünmek gerek Smile
Bul
Rıfat,sana yardımcı olabilmek bizi de mutlu etti.Benim adım İbrahim.İstanbul Yeşilköy'deyim.Sanırım evde bilgisayarın var,masa üstü yayıncılık diye bi şey var.İnternet üzerinden alış veriş yapıyorlar.Pek fazla riski de yok gibi görünüyor.İnternetten sipariş alıp,malı müşteriye gönderiyorsun,yani tedarikçi durumundasın.Parada peşin olarak hesa bına yatıyor.Benim bir tanıdığım yıllan evvel telefonla yapardı böyle bir işi.Sattığım emtia yı sitende resmi ve açıklamaları,bide fiatıyla sergiliyorsun.Maşteri internet üzerinden sipariş verip,parasını senin hesabına geçiyor.Hesabını konkrol edip yatırıldığından emin olduktan sonra sende anlaştığın toptan satıcıyı arayıp malı ve satıcıyı müşteriye gönderiyorsun.Top tancının parasını hesabına yatırınca bir komisyon oluşuyor.Yalnız buradaki incelik,toptancı malı sana fatura ediyor ve müşteriye faturayı sen yolluyorsun.Bir tür pazarlamacılık.Bu yolla çeşitli kalemlerde malın satışını yapman mümkün.Ben sana alba nın da adres ve telefonlarını yazayım istersen bir görüş.
Alba star adresler :
İSTOÇ Toptancılar sitesi 2. ada no 155 Mahmutbey 34552-istanbul (İSTOC a mecidiyeköy,yenikapı,bakırköy (98M) Eminönünden belediye otobüsleriyle ulaşmak mümkün.) Tel :0212 6591010-11(pbx)
EMİNÖNÜ Uzunçarşı cd.no 303 (mısır çarşısı yan kapısının bulunduğu yerdeki meşhur kuru kahveci mehmet efendinin bulunduğu köşedeki yoldan gir,500 metre kadar ilerde bir cami gelecek,caminin karşısındaki cadde.) Tel :0212 5119028
Web siteleri :www.albashop.com.tr/asp/index.asp
Bunlar ithalatcı firma ve türkiye ana bayii,toptanda bir iskotaları var ama ne kadardır bilmiyorum.
Bul
hocam bu tür konularda fikir vermekten her zaman kaçınmışımdır ama mesajlarını gerçekten samimi bulduğum için fikrimi bildirmek istedim. öncelikle ben yalova'da 13 ay gazetecilik yaptım. bölgeyi çok çok iyi olmasa da inceleme imkanım oldu. şunu unutmamalısın bence; yalova gibi küçük yerlerde esnaflık yapacaksan iki kere düşünmelisin. bir de av malzemeleri konusu çok spesifik bir konu. yalova'da internet kullanıcılığı da yaygın ve internet üzerinden alıveriş fazlaca yapılıyor. yani hizmet vereceğin potansiyel kısıtlı ama rakiplerin internet nedeniyle ulusal olacak. böyle bir rekabete dayanabilir misin bunu iyi hesaplamalısın. yalova büyük illere kıyasla hayat pahalılığı yönünden biraz daha ucuzdur. bu da senin için aantaj sağlar.
bir de senin yerinde olsam ne yapardım diye düşünüyorum. madem ki denizi seviyorsun. adrasan gibi küçük bir yeri tavsiye ederim sana. orası yaz aylarında fazlaca turist ağırlıyor, balığı ile meşhur ve turiste hizmet verecek yetişmiş işgücüne ihtiyaç duyuyor. orada balıkçılık,turizm ve tarımı bir arada yapabilirsin. bir araştır istersen...
hayatta başarılar.
bilgin şaşmaz
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  selam ve yardım talebi... haseremarket 20 3,407 18-09-2015, 07:55
Son Yorum: maceratorr
  Arkadaşlar yardim gerekli!! Antepli 27 43 4,706 03-07-2012, 00:22
Son Yorum: Albatros-gr
  iskenderun'da kıyı balıkçılığı için en iyi mekanlar doktor75 32 6,736 14-11-2009, 20:30
Son Yorum: tahsinmersin
  antaya kıyı balıkçılığı için biraz bilgi utkusarı 10 3,868 13-12-2007, 20:30
Son Yorum: ANTALYALI07
  yardım robinson987 4 1,119 29-08-2007, 21:32
Son Yorum: robinson987
  imdat boğuluyorum,yardım edin pamukkale 32 4,194 22-07-2007, 13:02
Son Yorum: ANTALYALI07
  Herkese selamlar, ve yardım lütfen meliksah 13 2,872 10-05-2007, 11:11
Son Yorum: redsniper
  Herkese Merhaba...Yardımlarınız için simdiden Tesekkurler... pasha06 16 3,158 29-12-2006, 14:47
Son Yorum: Arşimet
  yardım lütfen.. maceratorr 6 2,178 10-11-2006, 23:59
Son Yorum: GÖKSEN
  amatör balıkçılar için 37/2 sirküler sor cevaplıyayım kuzgun11 10 3,386 28-10-2006, 05:21
Son Yorum: maceratorr

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi