Yorumları: 320
Konuları: 22
Köksal yazdı:Bizim oraya yakın kayseriye bağlı zamantı ırmağı var.Bu turna balıkları evelden çok varmış.Gidenler bagaj dolusu getire getire (bilinçsiz avcılıktan) devamlı rağbet görmesi nesili felç'e uğrattı.Kendi ilçemize bağlı bir köy var oradaki sulama göleti muhtar tarafından korunmakta bekçisi var ama dehşet sazanlar,turna var suyun kenarına otur gelen geçen sazanları seyret su berrak yer altından kaynayan gözelerden meydana gelmiş küçük bir göl gibi dursada çok derin temiz suyu var.Eskiden millet balık tutmaya giittiğinde adım atacak yer kalmazmış.Ama şimdi korumaya çalışıyorlar.
Köksal dostum o samantı ırmağında bir zamanlar bende turna tutyordum,yaklaşık 7-8 sene oldu şimdi ne durumda bilmiyorum ama koruma altına almışlar diyorsun iyide olmuş belki biraz faydası olur,alabalık ta vardı orda yanlış hatırlamıyorsam..selamlar..
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Abi aramıza hoşgeldin tatlısuda ustalaşmış abilerimize ihtiyacımız vardı iyiki geldin
Resimleriniz çok güzel Balıklar harika
Yorumları: 1,335
Konuları: 27
Siteye ilk katıldığımda bir konuya katıldım boncukla sazan yakalanırmı
Evet dedim ve bir baraj örnegi verdim
Bilecik Pelitözü barajı bu baraj 2004-2005 senelerinde burada yakaladığım sazanlar harika hatta 10 numara harika idi ama herkez balığı görünce toplandı bir ara barajın etrafını gezdim tam 122 tane kamış vardı suda , 6 tane bot vardı küspeli oltaları kurşunlu oltaları saymadım sayamadım al bakalım 10 kg ver bakalım 15 kg aynalı pullu şimdi ne var diye soracaksanız boncuk yüzdüren ben ve benim gibiler hala 2 sene öncekini arıyorlar ama yok gerçekten yok kalmadı neden ? ben bitirdim biz bitirdik olta ile de olsa bitirdik , etraftan duyuldukça bağzı insanlar ağda attı gece geç saatlerde birtek trol çekilmedi yavrusuda toplandı simdi ise kalmadı.
İşte şimdi AHH diyorum diyorlar diyoruz keşke iki tane değilde 1 tane tutsaydım diyoruz Ben sizin bahsettiğiniz olayın yaşayan tanıklarındanım , bahsettiğiniz AHH ın manasını anlamını biliyorum.
Yorumları: 1,682
Konuları: 26
Köksal dostum o samantı ırmağında bir zamanlar bende turna tutyordum,yaklaşık 7-8 sene oldu şimdi ne durumda bilmiyorum ama koruma altına almışlar diyorsun iyide olmuş belki biraz faydası olur,alabalık ta vardı orda yanlış hatırlamıyorsam..selamlar..
Than58 Koruma altına alınan yer göl şuan ismi aklıma gelmedi.Zamantı ırmağına yakın bir yerde bu göl,zamantıda geçen sezon iyi alabalık varmış.Amatörler alabalık sezonu bereketliydi dediler.