Yorumları: 16,711
Konuları: 238
Kayıt Tarihi: 29-03-2007
MaVrUşGiL yazdı:Zakir abi, temizledinmi? Veya temizlerken koku varmıydı? İç organlarıyla etini ayıran zar siyahmıydı?
Abi yada en temiz çözümü şu içim rahat olsun diyorsan temizleyip fleto olarak hazırladıktan sonra 3 litre suya yarım çaybardağı sirke koy ve balıkları 6-8 saat bu suda beklet. Ondan sonra tavamı yaparsın buğlamamı bilemem. AFİYET OLSUN
)
serkan arkadaşıma katılıyorum buğlalama yaparken 1 adet devne yaprağıat kokudan eser kalmaz afiyet olsun...
Yorumları: 143
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 26-04-2007
buda benim nacizane fiktim zakir agbi baligi tutdugunuz yer cok önemli bunu kefal icin diyorum arti (ozaca 51)nikli hatayli kardesimede harfiyen katiliyorum kefal bizm orda dereye cok girer dere agzi denize dogru cok acikdir ve oraya köyün atik suyu pompalanir 1 bu tür yerleri cok sever birde liman iclerini bizim köydede orada balik tutanlari hep uyarirlar pis dir ve kötü kokar diye ama tutdugunuz yerlerde bu dedigim özellikler yoksa koku yapacagini sanmiyorum denedim biliyorum biz bugulamasini yapariz pekde lezzetli olur valla selamlar
Yorumları: 1,011
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 28-08-2006
benim de kefal hakkında hep tereddütüm olmuştur , denizde ne bulsa yer diye söylüyorlar
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
Kayıt Tarihi: 19-11-2006
zakir abi,balıklardan emin değilsen bence hiç tadına dahi bakma..ama bir deniyeyim dersen,
mavruşgil (serkan )arkadaşımın vermiş olduğu tarif iş görür,balığın kokusunu alır,sirke...ama kefal bence güzel ve lezzetli bir balık.tabi kokusu normal olan.pişiripte kokusu yüzünden bir daha kefal yemeyebilirsiniz...son karar sizin tabiki...
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
Kayıt Tarihi: 17-03-2007
sarı kulak dedikleri açık deniz kefalleri temiz oluyor
diğerleri için bişey diyemem yakaladığınız yer önemli.
Yorumları: 490
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 25-09-2007
zakir abi kefal nasıl olursa olsun.ister sarıkulak.ister topbaş.ister göl ister deniz ister rus /sarıgöz/ kefal balığının kokusunu vücudunda bulunan kılçıklar yapar.bu yüzden balığın flotosunu çıkarıp siyah zar tabakayı temizleyip kaburga kılçıklarını da, yani hiç bir kılçık kalmayacak şekilde ayıkladıktan sonra istediğin şekilde pişirebilirsin. afiyet olsun
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981
İnce misina büyük balık.Usta işi