Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kefal hakkında
#11
MaVrUşGiL yazdı:Zakir abi, temizledinmi? Veya temizlerken koku varmıydı? İç organlarıyla etini ayıran zar siyahmıydı?

Abi yada en temiz çözümü şu içim rahat olsun diyorsan temizleyip fleto olarak hazırladıktan sonra 3 litre suya yarım çaybardağı sirke koy ve balıkları 6-8 saat bu suda beklet. Ondan sonra tavamı yaparsın buğlamamı bilemem. AFİYET OLSUN Smile)

serkan arkadaşıma katılıyorum buğlalama yaparken 1 adet devne yaprağıat kokudan eser kalmaz afiyet olsun...
Bul
Cevapla
#12
buda benim nacizane fiktim zakir agbi baligi tutdugunuz yer cok önemli bunu kefal icin diyorum arti (ozaca 51)nikli hatayli kardesimede harfiyen katiliyorum kefal bizm orda dereye cok girer dere agzi denize dogru cok acikdir ve oraya köyün atik suyu pompalanir 1 bu tür yerleri cok sever birde liman iclerini bizim köydede orada balik tutanlari hep uyarirlar pis dir ve kötü kokar diye ama tutdugunuz yerlerde bu dedigim özellikler yoksa koku yapacagini sanmiyorum denedim biliyorum biz bugulamasini yapariz pekde lezzetli olur valla selamlar
Bul
Cevapla
#13
benim de kefal hakkında hep tereddütüm olmuştur , denizde ne bulsa yer diye söylüyorlar
Bul
Cevapla
#14
zakir abi,balıklardan emin değilsen bence hiç tadına dahi bakma..ama bir deniyeyim dersen,
mavruşgil (serkan )arkadaşımın vermiş olduğu tarif iş görür,balığın kokusunu alır,sirke...ama kefal bence güzel ve lezzetli bir balık.tabi kokusu normal olan.pişiripte kokusu yüzünden bir daha kefal yemeyebilirsiniz...son karar sizin tabiki...
Bul
Cevapla
#15
sarı kulak dedikleri açık deniz kefalleri temiz oluyor
diğerleri için bişey diyemem yakaladığınız yer önemli.
Bul
Cevapla
#16
zakir abi kefal nasıl olursa olsun.ister sarıkulak.ister topbaş.ister göl ister deniz ister rus /sarıgöz/ kefal balığının kokusunu vücudunda bulunan kılçıklar yapar.bu yüzden balığın flotosunu çıkarıp siyah zar tabakayı temizleyip kaburga kılçıklarını da, yani hiç bir kılçık kalmayacak şekilde ayıkladıktan sonra istediğin şekilde pişirebilirsin. afiyet olsun
Barış Aydoğan
K.Çekmece/İST
ab rh+
24.05.1981



İnce misina büyük balık.Usta işi
Bul
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  raporlar hakkında öneri LeVrEkCi 24 3,515 28-10-2011, 18:23
Son Yorum: yycolak
  raporlar hakkında LeVrEkCi 57 11,429 08-06-2010, 21:47
Son Yorum: Albatros-gr
  üyelerimizin DİKKATİNE youtube hakkında öneri erdekli yücel 1 1,673 03-08-2008, 14:21
Son Yorum: H.A.R.U.N
  link hakkında hurriyet 9 2,056 18-06-2008, 11:35
Son Yorum: Lapsetur
  KurŞunlar Hakkinda balıkcızakir1 7 1,938 27-03-2008, 19:46
Son Yorum: LeVrEkCi
  İSTAVRİT,TEKİR VE HAMSİ HAKKINDA erdekli yücel 16 2,977 28-11-2007, 12:02
Son Yorum: erdekli yücel
  Elmalı barajı hakkında balıkçızakir 7 2,570 19-11-2007, 22:10
Son Yorum: Balıkcıl
  Truva Atı VİRÜSÜ hakkında ! SinekOltasi 17 3,467 31-08-2007, 13:54
Son Yorum: ozoca51
  yeni organizasyon hakkında LeVrEkCi 16 2,569 03-08-2007, 12:53
Son Yorum: LeVrEkCi
  paint hakkında avcıhakan 3 1,716 27-02-2007, 15:08
Son Yorum: avcıhakan

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi