Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kayıp balık nemo bulundu!
'Kayıp Balık Nemo' bulundu
16 Ekim 2007 Salı 17:28
Meğer "Kayıp Balık Nemo" sadece bir film kahramanı değilmiş.
Amerikalı ve Filipinli bilim adamları, aralarında Hollywood yapımı animasyon filmi "Kayıp Balık Nemo"nun başkahramanı "Nemo"ya benzeyen bir balığın da olduğu, daha önce bilinmeyen 50-100 tür deniz canlısını keşfetti.

Bilim adamlarının, Celebes denizinde bulduğu deniz canlılarından sarı çıkıntılı ağızlı, köşeli bir yapıya sahip, turuncu renkli, somurtkan ifadeli küçük bir balık, filmin başkahramanı turuncu küçük balık "Nemo"nun var olduğunu ve Filipinler yakınlarında yaşadığını düşündürdü.

Şimdiye dek bilinmeyen omurgasızlar ve balıklar arasında salatalığa benzeyen bir canlı ve kafasında dokunaç olan bir solucan da bulunuyor.

Bu canlıların Filipinler, Endonezya ve Malezya arasındaki "Mercan Üçgeni" adı verilen bölgede, denizin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde az bilinen bir bölgede bulunduğu belirtildi. Keşfe, National Geographic dergisi ve Filipinli bilim adamları beraber imza atan Woods Hole Okyanus Enstitüsünden Larry Madin, bu suların biyolojik açıdan dünyanın en zengin bölgesi olduğunu, ancak neredeyse keşfedilmediğini belirtti.

alıntı:internet haber.
Bul
daha ne canlılar vardır bulunamamış kimbilir ve daha ne canlılar karşımıza çıkar oda bilinmez insan oglu genetik yapılarla o kadar oynuyorki pitbul muydu hangi köpekti tamamen insanın yarattıgı normalde dogada olmayan hayvanlar bu şekilde hem insanın ugraşarak yarattıkları hemde dah akeşfedilememiş hayvanlar çıkabilir karşımıza insanlar çıkanlarda nemo kadar şirin olur
Bul
dünyada insan elinin,ayağının deymediği,gözünün görmediği yerler az değil,okyanusların dibini nasıl bilebilir ki,bence bu tür keşiflerin olması çok normal,insanoğlunun bilmediği,görmediği kimbilir daha ne canlılar var
Bul
çok güzel bir haber keşiflerin hala devam etmesi müthiş....
buzulların erimesiyle altındanda ilginç hayvanlar var enüz daha keşvedilmemiş
Bul
dunyadakı bılınen denız turlerının dogadakının sadece %5 i imiş yanı bugune kadar kesfedılmeyen %95 lık bolum var dusunsenıze daha neler neler var..
Bul
Bu nemonun aynısını akvaryumcuda görmüştüm
Bul
Çok haklısın bende barbun için attığım oltayla ilginç bir balık tutmuştum. Ne olduğunu bilmediğim için zarar vermeden kancadan çıkarıp attım. Ve o zamanlar dijital teknolojiye geçiş yapmadığım için resimliyemedim ve halen aklıma geldikçe hayıflanırım. O balığın resmini hiç bir yerde bulamadım.
Bul
aaa nemo naber ? marmara denizi nasıldı ? Big Grin
Bul
valla bu işe encok benim oglan sevinecek şimdi tuturursa baba bana nemo tut diye vay halimize artık bu iş atlas okyonusuna kadar gider vay halimize hehehehheheheh
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kuzenimin balık lokantası LeVrEkCi 31 4,892 21-09-2012, 18:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  5 Vinçlik dev balık! maxtar 26 6,711 11-02-2012, 02:27
Son Yorum: araphüso26
  Katil yosundan kurtulmanın yolu bulundu sirenia 5 1,505 10-10-2011, 18:36
Son Yorum: yalova tatar
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,226 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,758 03-08-2011, 13:31