Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ele batan kancalari cikarmak icin bir yontem
her an bu risk altında yasayan birisi olarak bana enteresan geldi faydali olabilir..
ama gene de allah muhtac etmesin..acısını bilirim cunku denizden balıgı bırakıp eve donmeye de goze alamadıgım icin bıcakla kendi etimi kesip cıkarmıstım..
bu yontem umarım is goruyordur..
kazasız belasız avlar..

[youtube]Q_zAuQ2bm9U[/youtube]
Bul
[youtube]4gvL8AWMQpo[/youtube]

burada da aynı teknik var..
Bul
Rapalanın ele batan üçlü kancasının boştaki ucuna misina sarılıp hızla çekiliyor bu teknikte.Zor bir uygulama,insan tek başına yapamaz.iğnenin batma durumuna göre de o çekmeyle ya et parçalanır yada parmak çıkabilir vb.Buna her insan da dayanamaz (şahsi fikrim) Bence en doğru olanı en yakın sağlık kuruluşuna gitmek.Burgazada da benim parmağıma batan bir iğneyi tüm uğraşıma rağmen çıkaramamıştım.Çok acı veriyordu. Büyükada'daki sağlık kuruluşuna gittim,bir iğne yaptılar,sonra iğnenin palasını yan keski gibi bir alet ile kesip iğneyi sivri yerinden ilerletip batan yerin başka tarafından çektiler.Hiç hissetmedim.Mikroba karşı da gerekli pansuman yapıldı,ertesi gün yeri bile belli olmadı..
Bul
geçmiş olsun mehmet abi ruhan paylaşım için teşekkürler her zaman lazım olabilir teknik
Bul
Ruhan Ozgen yazdı:http://www.youtube.com/watch?v=4gvL8AWMQpo

burada da aynı teknik var..

Bu işkence gibi olmuş. İncecik iğne deliği çıkartırken daha çok büyüyor.
Bul
ruhan paylaşım için teşekkürler
Bul
Teşekkürler başıma hiç gelmedi gelince ne yaparım bilmem insan endişeye düşse gerek o ara içine girmediği halde bir panik oluyor insan paylaşımınız için teşekkürler
Bul
iğnenin palasını yan keski gibi bir alet ile kesip iğneyi sivri yerinden ilerletip batan yerin başka tarafından çektiler.Hiç hissetmedim.Mikroba karşı da gerekli pansuman yapıldı,ertesi gün yeri bile belli olmadı.. Evet yöntem aynen böyle olmalı ben yan keskimi çantamdan hiç çıkarmam ve bu yöntemi kendimde ve bir kaç arkadaşımda denedim acı yok acı yok unutmayın mecbur kalırsanız olay bu. Tabi bilgi bilgidir teşekkürler
Bul
mühim olan tetanos iğnesi olmayı unutmamak. en önemlisi o iğne nasıl olsa çıkar. ama iğnenin ucunu ilerletip, arkadan palayı kesmek en uygunu bence de. fakat mikrop kaptırmayıp, tetanosu ihmal etmemek şartıyla.

ilk video daki adamda resmen rapalayı kurtardım diye seviniyor beSmile)
Bul
evet bu yöntemin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çekerken damarlarda tahribat olabılır sınırlerıde oynatabilir.
İğne vs batmalarında. yapılması gereken ve defalarca denenen. teknik. teknede ve ava giderken her zaman yanınızda 1 pense, kargaburnu, yan keski ve tırnak çakısı bulunmalı. hiç yoksa tırnak çakısı. batan kısmın palasını kesmek rapala vs gibi durumlarda ise 3 lü iğnelerin her zaman bir ayakları boştadır. dikkatli bakarsanız 3 iğnenin ikisinin bir arada yekpare olduğunu rahat görürsünüz. batan üçlü iğnenin tek iğnesi ise problem yok. zaten kesip alabilirsiniz. tırnak çakısı bunun iççin gerekli . hiç birşey yoksa. 2 li iğnelerden biri batmışsa işlem biraz daha zor. tek iğneyi ayıracaksınız arkasından iki iğne aralıklarında bulunan yuvarlağından kesilir. ve tek iğne kalacak şeilde kesilebilir.arkasıdan normal iğne batmış gibi arkası temizlenerek yoluna gidilerek tersten çıkartılır.

Tek iğnelerde dostlarımın paylaşımlarında olduğu gibi. pala kesilerek iğne tersinden çıkartılır. misina ile çekme olayına ben gelemem bilmem ama daha zor gıbı geliyor bana
kolay gele

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Güçlü hafıza için yenilmesi gereken 4 besin LeVrEkCi 11 3,494 22-11-2010, 10:33
Son Yorum: yycolak
  kalp sağlığı için soğuk deniz balığı LeVrEkCi 7 2,296 28-04-2009, 10:26
Son Yorum: yycolak
  Sağlıklı Bir Yaşam için Balık Tüketilmeli LeVrEkCi 7 2,375 23-08-2007, 11:11
Son Yorum: fotokopici
  zeki çocuk için balık yiyin LeVrEkCi 9 2,803 09-05-2007, 20:03
Son Yorum: ceyhan balık

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi