Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herşey elverişli - havamızı aldık
Tarih: 18.08.2007

Bir abimizle mırmır avına çıkacakken abimizin bi işi çıktığı için yanlız koyuldum yola

Yer: Kurşunlu
Saat: 20:00 civarı

İki oltamıda attım bekliyorum o arada gündüzden beri balık tutmaya çalışan ama başarısız olan balıkçılar öflene pöflene toplanmaya başlıyor giderken yanıma uğruyorlardı.
dertleri aynı saatlerdir bekliyolar ama ortada mırmır felan yok ellerinde kalan yemleri ben ve biraz yanımda avlanan ve o gün orada tanıştığım abimize veriyolar
bu durum bütün heves ve isteğimi moralimi altüst etti tabi, ve bende tutamayacağım düşüncesi bir kaç saat sonra hat safhaya ulaşmıştı çünkü yemleri ince balık ve çeşitli mahlukat götürüyordu ama oltaya hiç sert vuruş olmamıştı

saat: 23:30 civarı
yanımda avlanmaya çalışan abide takımları topladı, giderayak yanıma uğrayıp
"- yahu bizimkide enayilik, okadar yeme oltaya benzine para veriyoruz geliyoruz saatlerce bekliyoruz, git halbuki balıkçıdan o paraya kilo kilo balık al dimi"
gibi yaptığı edebiyat neticesinde moral tamamen bozulmuştu, bende bi süre daha bekleyip gitmeye kara vermiştim

saat: 00:15 oltam titremeye başlamıştı ama hafifti, gelen bi gelincikti ve yine herzamanki gibi iğneyi sindirim sisteminin dibine gelecek şekilde yutmuştu, bi cerrahi müdahale yapıp hayvanı öldürmeden iğneyi çıkarmaya çalıştım ama olmadı bende zaten birazdan gidicem dedim ve hayvanın yarısı iğnede takılı olduğu halde diğer iki iğneye yemlerimi takıp tekrar attım suya, kimbilir dedim belki o parçalanmış gelinciğin kokusu balıkları bu tarafa çeker dedim
yaklaşık 15dk sonra telefonla arkadışla konuşurken diğer oltama inanılmaz bi vuruş geldi yok artık dedim, telefonu elimden fırlatıp oltaya koşacakken oltanın titremeyi kestiğini ve baılığın kaçtığını farkettim, ama 5 dk sonra aynı olta bu kez yere devrilecek kadar sarsıldı hemen asıldım çekmeye başladım, gerçekten çok ağır geliyodu, ve sağ salim kıyıya çıkardım kendisi ekte resmi bulunan şimdiye kadar denizden çıkardığım en büyük canlı olan mırmırdı.

[attachment=8522]

daha sonra bi tanede küçük yakaladım o biraz küçüktü ama salıncak kadar yavru deildi

birden balıklar saldırmıştı sanki oltaya sürekli vuruş lar oluyodu yakalamaya çalışıyor çabalıyorken birden herşey karardı
evet kafa lambam arızalanmıştı, hay aksi derken elfenerimle devam etmeye çalıştım ama olmadı çok karanlık bi yerdeydim, bende bu iş böyle olmicak şimdilik bunla idare edeyim eve döneyim yarın gelir avı tamamlarım deyip ayrıldım

Tarih: 19.08.2007

Saat: 00:10 civarı

Arkadaşım eşkine avcısı necmiyle beraber aynı yerdeydik, yemlerim canavar gibiydi deniz çok ii hava rüzgarsız, kafa lambam ve tüm takım taklavat yedekleriyle beraber hazırdı, SABAH 8 E kadar bekledik ama doğru düzgün bi vuruş bile olmadı

neden , neden sorularıyla av yerinden ayrıldık...

sitede bikaçgündür arıza olduğundan geç oldu vede biraz uzun oldu kusra bakmayın
Bul
oh oh maşallah daha bollarına balık olcak bende fener bozuldu diye bırakcam Big GrinBig Grin sabaha kadar valla71
Bul
tomy77 yazdı:oh oh maşallah daha bollarına balık olcak bende fener bozuldu diye bırakcam Big GrinBig Grin sabaha kadar valla71

hocam bende o kadar uğraştım ama karanlıkta olmuyo bulunduğum yer çok karanlıktı Aptalkafam
Bul
Mırmır şahaneymiş,gününü bir ilkle kapatmanı kutluyorum.Bol şanslar.
Bul
eee beklemek bazen iyidir ali bak gene kısmetini çıkartmışsın ama bu şansızlıkal gerçekten kötü oluyor adamın bütün morelini alt üst ediyor valla
Bul
ali tebrikler...gerçekten hatırı sayılır bir mırmır...bence kafa lambasının arızası seni yıldırmamalıydı,tam mırmır günüymüş,bilirsin onlar yanlız gezmezler,işallah daha nice mırmırlar yakalaman dileklerimle...şansın bol olsun rastgele...
Bul
--------- evet kafa lambam arızalanmıştı, hay aksi derken elfenerimle devam etmeye çalıştım ama olmadı çok karanlık bi yerdeydim, bende bu iş böyle olmicak şimdilik bunla idare edeyim eve döneyim yarın gelir avı tamamlarım deyip ayrıldım.........

abi çok büyük hata yapmışsın ayrılmakla ama tabi bazen şartlar elvermeyince böyle sonuçlar doğura biliyor.bunun için bende aynen böyle ışıksızlık yüzünden yolda kaldığım bi avımda belkide o an babamın mumda al yanına dediği aklıma geldi ve bir pet şişeyi kapak kısmından mumun boyunu biraz geçecek şekilde kestim ve rüzgardan da etkilenmemesi için şişenin kapağına kapalıyken dik konumda eriterek koydum ve zamanla üst kısımeridi ve ışığı rüzgardanda etkilenmeyen gece lambası icat ettim belki bilen arkadaşlar vardır ama ben çaresizlikten aklıma geldiği için öyle yaptım daha sonra başka arkadaşlarında aynı metod için yanlarında çantalarında mum bulundurduklarını duydum.
uzun oldu ama bilmeyenler için bi alternatif olabilirmi nedersiniz....????
(fotosunuda göndererim müsait olunca)
Bul
tek balık tek balıktır ya senin yanında gündüzden beri bekleyipte kocaman O alıp gidenlere ne demeli işallah bidakine bol av yaparsın
Bul
ali bereketli olsun 1 olsun senin olsun bidahakine daha çok olur inşallah afiyet olsun rastgele
Bul
MABER yazdı:ali tebrikler...gerçekten hatırı sayılır bir mırmır...bence kafa lambasının arızası seni yıldırmamalıydı,tam mırmır günüymüş,bilirsin onlar yanlız gezmezler,işallah daha nice mırmırlar yakalaman dileklerimle...şansın bol olsun rastgele...

bu kardeşim ne derse katılıyorum kendisi biraz balmı şansmı desem bilmiyorum ama 55 metreden kuzu çeken adam kuzuda kuzu olsa yani 800-900 gram falandı işte SmileAlkisAlkisAlkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herşey nasip... YaKaMoZ 28 2,718 19-01-2016, 00:17
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Baligi dipten aldik Albatros-gr 59 8,213 07-04-2012, 15:21
Son Yorum: Albatros-gr
  Iyot`ta aldik...balik ta Albatros-gr 29 5,756 16-03-2011, 17:01
Son Yorum: Albatros-gr
  okulların açılmasına bir hafta kala aldık gene kuzuları balıkcı uğur 64 7,637 04-09-2008, 13:57
Son Yorum: balıkcı uğur
  BU HAFTA HERŞEY GÜZEL NİHAYET mudanya 29 5,171 10-06-2007, 23:18
Son Yorum: RaPaLaCı
  bu hafta yine hava aldık mudanya 7 2,383 13-03-2007, 18:21
Son Yorum: RIFAT YAMAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi