[/b]kumluk sahil bölgelerde,dalganın kırıldığı kıyı bölgede bulunur.dalganın kırıldığı yerden kürekle yada elinizle kumu alıp içine bakın.kıyıyı biraz tarayın.bazı yerlerde çoktur.bulduğunuz midyeleri deniz suyu dolu kovaya,biraz kumla birlikte koyun.avlak yerine götürün.nemli bile olsa çok uzun süre yaşar.içini dikkatle,hırpalamadan çıkarıp iğneye takın
**levrek,karagöz,çipura,çatalkuyruk,akya vb.alabilirsiniz.nerde midyeyi bol bulduysanız orada avlanmaya özen gösterin(tabii daha iyi avlanma yeri bilmiyorsanız)
kenardaki kumun üstünde delikler olur bildiginiz şiş i o delige batırın hızlıca bu midyenin içindekinden yakalanıyor muş ben denemedim anlatılmıştı yanımda birkere
OceanDream yazdı:Hmm.. denize açılıcam bi de bu midyeden çıkartacam.. hmm... hmm...
hmm....
denize açılmana gerek yok dostum.birkaç adım attığın zaman sahilden denize olur.antep fıstığına benzer.2 antep fıstığı büyüklüğünde bunlar.
iğneden düşmezler korkmayın.canlı takılıyor bunlar.ölmüyor.kuru takarsanız yada bayat hiç balık vurmuyor.
(hataylı arkadaşlar için faydalansınlar diye)hatayda samandağda sahilde beton fabrikasının önünde çok çıkıyor midye.denize girin hemen sahilde elinizi kumu avuçlayarak kontrol edin.midye elinize gelecektir zaten.yada kürekle kumu alın içine bakın.