Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Altınkaya'da buruk bir av günü
Aylardır gitmek istediğim ama iş güç nedeniyle bir türlü gidemediğim balık avına sonunda Mustafa kardeşimle 10 Ağustos'ta gitmek nasip oldu.
Uzun uzun anlatıp canınızı sıkmak istemem.Altınkaya-Oymaağaç'a gitmeye karar verdik ve gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra yola çıktık ve Altınkaya'da geçen yılda gittiğimiz ve oldukça güzel bir avlak olan yere gittik.Ama Adapazarı'dan gelen arkadaşlar bizden önce davranmış yerimize kamp kurmuşlardı.
Bizde biraz ilerde olan buruna tezgah açtık biggrin.gif
Büyük bir heyecanla oltalarımızı dizmeye başladık.Kullandığımız takımlar makinalı olta ve kasnaklara takılmış 4 kancalı sazan dip takımı ve mısır küspesi.Arada ayçiçek küspesi de kullandık.Fakat bu yıl yaşanan kuraklığın en güzel izlerini Altınkaya'da görmek mümkün.Zamanında küspelileri attığımız bölgeler birle şu an su kıyısından 5-6 metre uzakta.Aşırı bir su çekilmesi var.Zaten bizi olumsuz etkileyen de bu oldu.Çok tatlı bir eğimle ve kumluk olan,sazanların sürüler halinde yemlendikleri yerler ,suların çekilmesiyle su dışında kalmış.Onun yerine ,birden derinleşen ve dibi tamamen kayalık ve takıntı olan bir Altınkaya ortaya çıkmış.Şimdi size bazı rakamlar vermek istiyorum :

Tutulan balık : 4
(1ile 2 kg.arası balıklar ve Altınkaya için oldukça küçük sayılırlar.)

Kaçırılan balık : en az 10-15
(Mükemmel vuruşlar sonunda tasmalanan ve normal şartlarda kendini livarda görecek olan sazan sayısı.Birçok kere tasmalanan ve tarafımızdan çekilmeye başlanan balıklar 2-3 metre çekildikten sonra oltanın takılması sonucunda yakalanamadı.Hem balık gitti hemde küspeli takım.Bu arada ,bu balıklar içinde tecrübelerimize ve oltanının durumuna bakarak diyebilirim ki 1-2 kg lık ufak balıkların yanısıra abartmıyorum,10 - 15 ve hatta bir olayda yaşandığı üzere 20 kg a yakın olduğunu söyleyebiliriz.0.70 kaliteli misineyi bir kafa darbesinde kopartan bir balık en az o kadar olmalıdır diye düşünüyorum.Sazan kardeşlerimden biri de benim makaralı takımı çok sevmiş olsa gerek ki oltayı söküp götürürken Mustafa kardeşim son anda yakalamış.10 kg dan büyük olduğunu tahmin ettiğimiz bu balıkta Mustafa tarafından 4-5 mt.çekildikten sonra oltanın dibe takılma sonunda alınamadı.

Kaybedilen takım : 25
(Önceki günden hazırlanan 16 takımın tamamı,önceden var olan küspe aparatlarından en az 10 tanesi Altınkaya Barajı'nın serin ve derin sularında kaldı. 25x4 =100 kanca çevreye verdiğimiz zaradan dolayı özür dileriz.Bizde istemezdik ama oldu işte biggrin.gif )

Sinirleri bozulan ve tutamayacağı halde ;''Buraya bir daha gelirsem Fatih Ürek oluyum ,Ankara'nın Dikmeni ... biggrin.gif'' diyen fakir ama gururlu balıkçı sayısı:2

Özetle sevgili dostlar,bol bol olta kopardığımız ve o çat sıcakta kızılderililere döndüğümüz 10 Ağustos Altınkaya - Oymağaç serüvenimiz bu şekilde sonuçlandı.
Eğer o taraflara gitmeyi tasarlayanlar varsa tavsiyem,yanlarına bol bol küspeli takımı,küspe ve bir kaç tane yatıştırıcı ilaç almaları.Oltanın ucunda 8-10 kiloluk sazan varken ve güzel güzel oltayıçekmeye başladığınızda gidip bir kaya veya ağaç köküne takıldığında,balık ve takıma elveda değinizde ve daha fazlası,oltayı kurtarmaktan artık vazgeçip kopsun diye uğraştığınızda misina tarafından eliniz kesildiğinda sinir yatıştırıcı ilaçlara oldukça fazla ihtiyaç duyacaksınız. Konuyla ilgili güzel kamera ççekimleri yapmak istiyordum ama sinirimin şalterleri attığı için çok kısa bir çekim yaptım.İlerleyen günlerde eklerim sanırım.
Bul
büyük geçmiş olsun ama sevinilecek bir şey var bana göre hala büyük balıklar duruyorsa seneye üreme daha fazla olacak zannediyorum.onun birtanesini alabilseydiniz çok daha güzel olurdu. kısmet diyecek birşey yok birdahaki sefere rast gelsin
Bul
rast gele boşuna dememişler ne yapalım bidaki sefere, eliniz sağlık bu da güzel.
Bul
Hemşehrim özlettin kendini. Tekrar hoş geldin aramıza. Tatlı buruk maceranı ilgi ile okudum.. paylaşım için teşekkürler. Alamadığın balıklar için üzüldüm. videoyu bekliyoruz
Bul
Geçmiş olsun , bi dahakine istediğiniz gibi olur inşallah
Bul
amatör balıkçılığın cilveleri işte bunlarda olacak arada sırada ki,güzel geçen avların değeri olsun değilmi,bir daha ki sefere kaçan balıkların,kaçamaması dileğiyle,şansınız bol olsun...
Bul
sazanın sardırması kadar deli birsey yok,gerci onun da kendini kurtarması lazım ama insanı sinir ediyor,gecmis olsun
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Açikta bir av günü daha :) SpinAvcısı 15 2,068 15-01-2016, 08:48
Son Yorum: yaser2sultan
  bayramın birinci günü fotokopici 17 2,495 03-11-2012, 09:25
Son Yorum: fotokopici
  Mercanlar gunu kurtardi Albatros-gr 40 5,820 24-08-2011, 16:55
Son Yorum: hasansenturk72
  Zevkli bir sirti gunu Albatros-gr 36 5,313 28-04-2010, 08:51
Son Yorum: Salih Reis
  üç av günü orhanekmekci 48 6,531 22-03-2010, 00:39