Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercanlar gunu kurtardi
30/7/2010 Imaret limani...
Saat 17:00...Ufak bir hazirliktan sonra denize acildim.Yanima mamun da almistim.Programimda once sirti,sonrada kalamar avi yapmak vardi.Mamunlari ise eger kalamara gidemezsem,az bir sey oltaya takilirim diye almistim,nitekim oyle de oldu.
Saat 17:15...Sirtilerimi su ile bulusturdum.Daha 10 dakika gecmemisti ki,bir trakonya boyundan buyuk sahteye dalmistiSiyirdim.Rotami sirti yaparak uzaktaki(mirminga)merasina cevirdim.Balik birak tutulmayi,vurus dahi almiyordumSnifsinf.
Saat 18:30...Tekneye sadece bir iskarmoz almistimHadiordan.Fakat deniz hafif lodos,az dalga var,fena degildi.Yavas-yavas kalamar avi icin hazirlaniyordum.Iste o an aniden bir poyraz Hicikardi ki,deniz dalga yapmaya basladi....O dalgada biraz daha dolastim.Artik balik vurmadigindan,sirtileri toplamaya karar verdim.Birini topladim,ikincisini toplarken birden sirti agirlasti,balik kafa atiyor..1 sinagrit63..hemen diger sirtide denize..az sonra sirtide ilk defa tuttugum o baligi aldim.Bence lahoz olmasi lazim,Rauf abi Alanya`dan bunlardan cikariyordu..yanlis hatirlamiyorsam...o baligida tekneye aldim.
Saat 20:15 ..Poyraz hizini kesmeye baslamisti.Fakat kalamar avina gitmek icin gec olmustu..cunku (kalamar icin) daha derine gitmem gerekiyordu.Aklima mamunlar geldi.Hemen teknemi mercan merasina demirledim.Cok ufak balik cikiyordu,tabii hepsi denize iade.Fakat bu ufaklar arasinda tavalik mercanlarimi almistim.
Saat 22:00...Mercanlar gunu kurtarmistiAlkis,rotami limana cevirdim74.

Bundan iyi avlar sizlerin olsun76

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Asagidaki baligi ilk defa sirtide tutuyordum..Bana gore lapin familyasindan olmasi gerek.Sudan ciktiginda uzerinde belirgin cizgiler vardi,sonra bunlar kayboldu ve balik koyu bir renk aldi.Ben sahteyi cikarmaya ugrasirken,balik yedigi ufak bir baligi kustu....
Konumda da yazdigim gibi bu balik Alanya`da Rauf abinin tuttuklarina benzemiyor mu?

NOT:Son foto sitede bulunan lahoz baliginin fotosu,karsilastirabilmek icin buraya koydum...

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Sizler rüzgar yönünden şanslısınız Faruk,ben burada denize çok az çıkabildimSnifsinf neye niyet neye kısmet lahosun oralara kadar gelmesi ilginç bundan sonra başka süprizlerde olursa şaşırmamak lazım.Kırmızılar yine göz kamaştırıyorAlkisiyiki mamunu yanına almışsın.Bereketli afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Sizler rüzgar yönünden şanslısınız Faruk,ben burada denize çok az çıkabildimSnifsinf neye niyet neye kısmet lahosun oralara kadar gelmesi ilginç bundan sonra başka süprizlerde olursa şaşırmamak lazım.Kırmızılar yine göz kamaştırıyorAlkisiyiki mamunu yanına almışsın.Bereketli afiyet olsunSeerf
tesekkurler Orhan abi..
yukarida yazdigina gore de sencede lahoz o balik..degil mi?
benimde cok ilgimi cekti...
Gumulcine`den cikarken poyraz vardi..bu nedenle mamun aldim(eger kalamara gidemezsem diye)..daha Imaret koyune kadar poyraz..denize vardigimda lodos..ama..devami berbat olduSiyirdim
fakat iyiki mamunlari almisim...
Bul
Ne varsa senin o meşhur mamunlarda var Siyirdim
Bereketli ve afiyet olsun Faruk abiSeerf
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
u_boy yazdı:Ne varsa senin o meşhur mamunlarda var Siyirdim
Bereketli ve afiyet olsun Faruk abiSeerf
evet Umit...her zaman-her yerde mamun..tutsada-tutmasa da....
tesekkurler..
sizlerede rastgele
Bul
faruk abi bos yok masallah Seerf

onden ot baligi gibi arkadan lahoz olmus arkadas Siyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
fish or die yazdı:faruk abi bos yok masallah Seerf

onden ot baligi gibi arkadan lahoz olmus arkadas Siyirdim
SiyirdimSiyirdimSiyirdim..aynen dedigin gibiSiyirdimHappy
tesekkurler Murat
sizlerede rastgele
Bul
goruntuler oyle gosteriyor vallaha benim gunahin yok Siyirdim

tadi nasil acaba ordan yola cikabilirizBobo
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
ellerine sağlık Faruk abim.sırtı umduğun gibi gitmesede sonradan nevaleyi çıkarmışsın.mercanlar harika.
tuttuğun balık,ister ot balığı olsun,ister lahos olsun,hepsi senin süsün olsun.Seerf
afiyetler olsun.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Açikta bir av günü daha :) SpinAvcısı 15 2,068 15-01-2016, 08:48
Son Yorum: yaser2sultan
  bayramın birinci günü fotokopici 17 2,494 03-11-2012, 09:25
Son Yorum: fotokopici
  selimiye son mercanlar bucalıfikret 28 4,891 27-08-2011, 11:47
Son Yorum: yycolak