Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bodrumda uçan balık yakalandı !!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüzgeçlerini kullanarak uçabilme özelliğine sahip balık türü olan “uçan balık” yakalandı.

Bu sabah Bodrum açıklarında balıkçıların ağına “uçan balık” adı verilen balık takıldı. Uçan balıkların zaman zaman balıkçı teknelerine düşebildiğini belirten Mehmet Aksu, “Balıkçı arkadaşlarım bu balık türünün ara sıra kendi teknelerine uçarak düştüklerini söylüyorlar. Bu balığın ismini çok duymuştum, ancak hiç görmemiştim. Balık sıklıkla yakalanmadığı için etinin yenilip yenmediği konusunda bilgim yok” dedi.

Bodrum'da bir balıkçıda sergilenen 20 santimetre uzunluğunda ve 70 gram ağırlığındaki balığa vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

UÇAN BALIK

Beloniformes takımına ait bir familya olan uçan balıklar (Exocoetidae), yüzgeçlerini kanat olarak kullanıp kısa mesafeli uçabiliyorlar.

Bu familyanın Türkiye'deki temsilcisi “Exocoetus Volitans” türü, Ege Denizi'nin güneyi ve Akdeniz'de bulunuyor. Uçan balıklar 1,5 metre yüksekliğe çıkabiliyor ve 250 metreye kadar uçabiliyorlar. Bazen 5 metreye kadar yükselebildikleri için yanlışlıkla küçük teknelerin içine düşebiliyorlar.
KAYNAK:hürriyet
Bul
Dedem Kore'ye savasa giderken hint okyanusunda sürüler halinde görürmüs. 2 metre kadar yüksege 20-30 metre kadar da ileriye ucarlarmis. Ama Muglada bu baligin görülmesi ilginc,bu da küresel isinmanin bir sonucudur herhalde
Bul
küresel ısınma sonuçlarında ama ege arkadaşımın dediği gibi eskiden varmış yavaş yavaş yine geliyor belkide iyi bi gelişme gibi duruyor ama bilemiyorum yinede
Bul
Aman aman bırakın da çoğalsın. Avı da kolay, belgeselde seyretmiştim.Kendi kendilerine teknelerin içine sıçrıyorlardı.
(Zahmetsiz av Bobo)
Bul
misinanın havalanması fena olmaz aslında degişik bir tecrübe olabilir daha öncede böyle bir konu işlenmişti varmış egede bu tip balıklar
Bul
Abi egede hersey var yaa burası baska bır dunyaa Smile
Bul
Kepçeyi denize daldırmak değilde havaya kaldırmak ha galiba ilginç olur
Bul
Bende bir belgeselde görmüştüm galiba ağaçlardaki böcekleri yiyorlardı uçarak
Bul
evet ben 1996 senesinde kılıç balığı için fetiye ,ye gitmiştim orada gece kılıç ağlarını çekerken ışığı geliyorlardı kepçeyle 3 tane yakalamıştım masmavi bir rengi var balık barbunu andırıyor yüzgeçleri nerdeyse boyu kadar gündüz tekneyle giderken dalga tekneye vurduğunda teknenin önünden fırlayıp 20-30 metre gidip tekrar suya dalıyor uçan balık teçrübem var gece yakalanması çok kolay
erdekli yücel yazdı:evet  ben 1996 senesinde  kılıç balığı için   fetiye ,ye  gitmiştim  orada   gece  kılıç ağlarını  çekerken  ışığı  geliyorlardı   kepçeyle  3  tane  yakalamıştım  masmavi  bir  rengi var   balık  barbunu  andırıyor   yüzgeçleri  nerdeyse  boyu kadar   gündüz  tekneyle  giderken   dalga  tekneye  vurduğunda  teknenin önünden  fırlayıp  20-30 metre gidip  tekrar  suya  dalıyor  uçan balık  teçrübem var  gece yakalanması  çok  kolay
                                                                                    tamam ne güzel işte bizde gece kepçeyle denizden gümüş yakalıcağımıza uçan balık yakalarız amma olur haBoboBobo
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  kuzenimin balık lokantası LeVrEkCi 31 4,891 21-09-2012, 18:01
Son Yorum: LeVrEkCi
  5 Vinçlik dev balık! maxtar 26 6,710 11-02-2012, 02:27
Son Yorum: araphüso26
  Büyük Balık REKOR KIRILDI tuzunler 35 11,225 04-08-2011, 01:07
Son Yorum: ALTAYLI
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,758 03-08-2011, 13:31
Son Yorum: SerenaY66
  Güncel Balık Fiyatları Boğaziçi 137 23,479 27-04-2011, 20:31