Yorumları: 16,360
Konuları: 492
Çaya dökülen tarım ilacı yüzünden, 10 bin balık öldü
20 Temmuz 2007 Cuma 23:55
Mersin'in Anamur İlçesi'nde bulunan Sultan Çayı'nda, 10 bine yakın ölü balık kıyıya vurdu. Çevrede yapılan araştırmada, boş 2 kutu zehirli tarım ilacının kutusu bulundu.
Sultan Çayı kıyısına öğle saatlerinde, ölü balıkların kıyıya vurduğunu gören vatandaşlar, çevrede araştırma başlattı. Yapılan araştırmada içi boşaltılmış, 2 kutu zehirli tarım ilacı bulundu.
Binlerce ölü balığın bulunduğu Sultan Çayı’ndaki manzarayı gördüğünde şoke olduğunu söyleyen vatandaşlardan Murat Dahın, “Birileri bu ilacı çaya boşaltıp gitmiş. En az 10 bin balık bu yüzden ölmüştür. Yetkililere aradık ancak ulaşamadık. Çay suyunun yetkililer tarafından analiz edilmesini istiyoruz. Bu balıkların ölümüne neden olanların da cezalandırılmasını diliyoruz'' dedi.
Kapat
net gazete den alıntıdır
Yorumları: 464
Konuları: 19
yok abi bunasıl bir zihniyettir ne zorun var be kardeşim..yakınlarda çiftliği varda işmi yapamıyo nedir yazık ya insanlık kalmamış bunu yapanda ..
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
içler acısı bir durum... yuh artık... yeter be yeter.... bu cehalet ve düşmanlıktan başka nedir ki
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
demin haberlerde dinledim ve aramaya başladım ve buldum böyle acı bi haberi yazmak istemezdim ama duyarsızları duyarlı hale getirmek lazım
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
Daha derin düşünürsek. Orman yakan terör örgütü de aklıma geliyor. Zarar vermek için her şeyi yapar bunlar.
Amatör balıkçıya 3-5 tane tutma sınırı koyuyorsun.Ona zaten bir şey demiyoruz. Sınır konsun. Ama 10000 balık bir çırpıda ziyan olup gidince bütün emekler bir çırpıda yok oluyor.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
Artık yuh diyesim bile gelmiyor bıktım ohaaa demekten bunlar tamamen düşmanlık başka birşey değil hadi orman yakıyorsun arazi açmak için onuda şiddetle kınıyorum ama zehir atmakla ne kazançları var onuda anlıyabiliyorum ........ bunlar bu memleketin insanları oooolaaaamazzz....
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
memleketin bütün güzellikleri bitiriliyor,ormanlar yakılıyor,balılar zehirleniyor,denizler,nehirler kirletiliyor,yuh artık ya,bunları bilerek yapanı da bilmeyerek yapanı da buradan saygıyla(!) anıyorum
Yorumları: 569
Konuları: 43
tarımsal ilaçlama da kullanılan taral makinalarını genellikle akarsularda yıkarlar ilaçlama sonrası
bu sadece basına yansıyan biri
Yorumları: 2,370
Konuları: 59
Arkadaşlar bunlar maalesef bizim insanımız. Gerçek bu ama yılmadan mücadele edip meydanı bunlara bırakmamamız gerekiyor. Ohaaa denecek o kadar cok şey oluyor ki.
Bunlar bu memleketin insanları oooolaaaamazzz.... Bu cümle geçen yıl yaşadığım bir olayı hatırlattı. Yine bir seyehatteydim ve giderken hanımı annesine bırakmıştım. Dönüş sabahın üçünde oldu ve hanımı alıp evin yolunu tuttum. 03:30 gibi eve geldim kapıyı anahtarla açtım ve açık olan salon kapısından gördüğüm manzarayla şok oldum. Ev tarumar olmuş herşey birbirine girmiş, hemen üst kattaki arkadaşı aradım onun gelmesini beklerken polisi aradım. Bu arada hırsız veya hırsızlar hala içeride olabilir diye kapıyı tekrar kapayıp kilitledim. Yarım saat sonra polisle birlikte eve girip odaları dolaşmaya başlayınca iyice çıldırdım. Heryer pislik içindeydi ve duvarlar patates baskısı yapar gibi el izleriyle doluydu. Ve beni daha da şaşırtan bu işi yapanların el izlerine göre bayan olmalarıydı. Düşünün hırsızlık tamam bu maalesef hep oluyor ama maddi manevi değerli olan herşeyinizin çalınıp bir de evinizin orta yerine pislenmiş olması sizi ne hale sokar hayal edin. Uzun süre bu olayın etkisinden kurtulamadık. İnsanımızdan soğudum, kırıldım, güven duygumu yitirdim. Ama baktım ki kendi kendime zarar veriyorum. Sessiz kalmamam,küskün olmamam gerektiğine karar verdim. Şimdi elimden geldiğince her platformda doğrunun sesi olmaya çalışıyorum ve mucadele ediyorum.
Neyse uzatıp sizleri de sıkmamışımdır umarım. Kimse bu tip şeyler yaşamasın ve yaşatmasın inşallah.
Yorumları: 569
Konuları: 43
Harun yazdı:Artık yuh diyesim bile gelmiyor bıktım ohaaa demekten bunlar tamamen düşmanlık başka birşey değil hadi orman yakıyorsun arazi açmak için onuda şiddetle kınıyorum ama zehir atmakla ne kazançları var onuda anlıyabiliyorum ........ bunlar bu memleketin insanları oooolaaaamazzz....
muhtemelen bu olay ilaçlama makinasını kullanım sonrası yıkamadan kaynaklanan bir olay
bu neki ağ çekip sonrada balıkları köklerden ve oyuklardan çıkarmak için oralara çamaşır suyu dökenlere ne demeli
allah kahretsin bu tür işler yapanları diyorum başka bişey demiyorum