Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akyaka- Azmak tekne gezisi ve Tatlı suyun deniz ile buluşması teknelerin kalkış yeri
akyaka güzel bir yer... sivrisinek sorununu saymazsak...
akyakanın üstünde gökova tarafında akçapınar diye bir köy var... buraya gidin muhakkak... bir tost yiyin... ardından akyakaya kadar gidip dönen tekne turuna katılın... akyaka denizle birleştiği yere kadar gidip dönüyorlar ve gayet esnek bir seyahat planları var... dur ben olta atayım dersen hayır demiyor... şurada bir dalıp çıkayım dersen, biraz ilerde akvaryum dediğimiz bir yer var suyu buz orada girin diyor götürüyor...
gitmişken çamlık ve akbük plajlarına muhakkak uğrayın... akyakanın plajlarından daha güzel...
azmak çayı çok güzel; yanında dururken serinliyorsun su o kadar soğuk... lakin tekne turu işi tam ticari; pırrr götür, pırrr getir...
oradan imkan bulursanız dalyan'a geçin... zannediyorum 90 km idi... harika bir yer... iztuzu plajı vay be dedirtiyor... mavi yengeç yiyebilirsiniz 10 liraya ama yengecin yenicek yeri pek yok malum; kemiriyorsunuz işte olduğu kadar...
heryerde olduğu gibi iztuzunda da olta attım... denizin nehirle birleştiği yerde suya girdim açıldım yürüdüm belime kadar suya girip olta attım... gerçi hiç balık tutamadım ama suyun içinde serin serin iyi geldi... ama iztuzu harika; görünce muhakkak hak vereceksiniz...
dalyan merkezden tekne ile gidiliyor iztuzu plajına başka yol yok... 10 tl... veya bizim gibi kalabalıksanız tekne kiralayın 120 tl... zaten git gel kişi başı 20 olsa 7 kişi 140 yapacaktı... böyle tekne bize ait ve kaptanda genç kafa dengi, gönlümüze göre seyahat ettik... götür getirden fazlası yani...
akyaka iskelede herkes kofana peşinde... rapalalar sürekliatılıyor... ben ordayken bir tane alan olmadı... tabi bende...
kap alanı var orman içinde ve denize kıyı, kayalıklar... balık için oraya gidin... orda var... fakat akşam bir yakarca saldırıyor ki kaçacak delik bulsanız bile kaçıncaya kadar 2 hafta geçmeyecek kaşıntılı ağrılı yaralar bırakıyorlar... gündüz sorun yok...
birde yapabilirseniz (adına ne diyorlardı unuttum) tekneye paraşüt bağlayıp geziyorlar görürsünüz akyaka plajın karşısında biralan var... oraya gidin... bir balıkçı kocaman levrekle gelmişti... restauranta telefon açtı yanımda abi kaya levreği var lazımmı diye... oralardan bir yerden tutmuş... 9-10 kilo var diyordu... yani ben gitmedim... bu kişiden öğrendim...
birdekalırsanız köy içinde bir yerde kalmayın... yukarıda köy sınırında veya en kötü RÜZGAR ALAN BİR YERDE kalın... sıcaktan durulmuyor, rutubet filan... yukarısı esiyor... köy pazarı var onun karşısında bir otelcik var... biz orda kalmadık kalabalık olduğumuz için bir ev kiralamıştık hesaplıya gelsin diye köy içinde... otelin adını hatırlayamadım ama sahibi ile tanıştık ve ahbab olduk... sadık abi... gidenlere tavsiye ederim zira esiyor... bu esmenin faydası nedir derseniz; rutubetli sıcaktan bunalmazsınız ve sivrisinek olmaz...
onun dışında evden de ev sahibimizden de çok memnunduk... çok temizdi... misafirperverler... emekli öğretmenler... ev tutmak isterseniz tavsiye ederim... mustafa kazıl ismi...

akyaka güzel dendiği gibi...
bu kadar güzel anlatmışsın,bir tonda resim vardır sende,onlarıda buraya iliştirsene.yükle resimleride gözümüz memleket görsün.
birde aklıma takıldı ben gece avlanırken açık yerlerime -kov-ilaç sıkıyorum,sivrisinek yaklaşmıyor.senin sivriler için faydası olmaz mı.
paylaşımlar için teşekkürler.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
resim işinde acemiyim tahsin usta... lakin bir kaç yükledim.. yani öğrendim... bundan sonra yaparım artık...
diğer yandan kov filan; sivrisinek için... götürdük usta; benim işim o: haşere kimyasalları... evi bahçeyi ilaçlıyoruz her akşam... oralarda toparlıyor da.. bu sahilde orman altı kayalıklarda yakarca diyorlar bazı yerlerde tatarcık var; kov filan para etmez bunlara... sivrisinekle karıştırıyor insanlar bunu aslında farklı bir tür.. sivrisinek gariban kalır bunun yanında...

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İzmir Foça Tekne Önerisi sellkan 1 289 21-12-2016, 16:13
Son Yorum: tahsinmersin
  tekne ruhsatı maraz 22 5,775 24-03-2014, 17:03
Son Yorum: nihatkr
  Tekne konusunda yardımlarınız bekliyorum. renzokuken 3 1,008 21-04-2013, 16:50
Son Yorum: renzokuken
  Tatlı su için bilgi :) blue_zaire 16 2,855 09-01-2013, 19:06
Son Yorum: Antepli 27
  kiralık sandal - tekne önerisi olan? umuture 10 2,568 03-12-2012, 21:30
Son Yorum: monawar
  İstanbul avlanma yeri muhammed tr 5 1,291 01-08-2012, 13:21
Son Yorum: muhammed tr
  Istanbul ve cevresinde tatli su baligi nerede avlanabilirim ? hamsi58 11 2,175 10-04-2012, 15:25
Son Yorum: rusan
  deniz tutması kurusogan 9 1,333 04-03-2012, 22:45
Son Yorum: ALTAYLI
  izmir civarında balıga cıkabilcegim tekne lastvampire 20 3,136 04-03-2012, 18:03
Son Yorum: acemi dalgıç
  Deniz midyesi ve salyangozu yenir mi? Volchok 3 5,416 14-02-2011, 00:37
Son Yorum: sevimli34

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi