08-07-2016, 17:57
[COLOR="#000080"]
Tavuk Balığı[/COLOR]
[ATTACH=CONFIG]47956[/ATTACH]
Bu balıklar çaça, sardalya ile beslenirler.
Tavuk balıkları, morina balığı ailesinin bir üyesidir. Dünyada 13 farklı tavuk balığı türü bulunmakta ve uskumru, çaça, ringa, sardalye ile beslenmektedirler. Maksimum 1, 5 metre büyüyebilen bu balıklar 15 kg ağırlığa ulaşabilmektedirler.
Tavuk balığının vücudu uzunlamasınadır ve belirgin sivri bir kafa yapıları olmalarına karşın, vücutları su içerisinde gümüşümsü gri renkleri almaktadır.
Bu balık Atlantik denizinin geniş bölgelerinde bulunsada, ana yaşam alanları Güney Atlantik denizi ve Akdenizdir.
Tavuk balığının tadı hoştur ve eti ince beyaz ve az yağlıdır. Buğulaması harika olur.
Ticari önemi olan bu balıklar, balıkçılıkta çoğunlukla taşıma ağı ile avlanırlar, nadir durumlar da ise çapari ile de avlanabilirler.
Genç balıkları korumak amacı ile balıkçılar genelde yasa gereği olarak bu küçük balıkların kaçabilmesini sağlayan belirli ağ göz açıklığına uyarlar. Kuzey Denizinde avlanmak için de belirli kurallara uymak gerekmektedir. Ne yazık ki bizde bu tip bir uygulamaya henüz daha geçilmemiştir. Tavuk balığı bilhassa Haziran ve Temmuz aylarında çok lezzetlidir.
Aynı zamanda doymamış yağ miktarı: 800 mg. olup, Kolesterol miktarı da: 80 mg' dır.
Kaynak: Nuri Deniz
Tavuk Balığı[/COLOR]
[ATTACH=CONFIG]47956[/ATTACH]
Bu balıklar çaça, sardalya ile beslenirler.
Tavuk balıkları, morina balığı ailesinin bir üyesidir. Dünyada 13 farklı tavuk balığı türü bulunmakta ve uskumru, çaça, ringa, sardalye ile beslenmektedirler. Maksimum 1, 5 metre büyüyebilen bu balıklar 15 kg ağırlığa ulaşabilmektedirler.
Tavuk balığının vücudu uzunlamasınadır ve belirgin sivri bir kafa yapıları olmalarına karşın, vücutları su içerisinde gümüşümsü gri renkleri almaktadır.
Bu balık Atlantik denizinin geniş bölgelerinde bulunsada, ana yaşam alanları Güney Atlantik denizi ve Akdenizdir.
Tavuk balığının tadı hoştur ve eti ince beyaz ve az yağlıdır. Buğulaması harika olur.
Ticari önemi olan bu balıklar, balıkçılıkta çoğunlukla taşıma ağı ile avlanırlar, nadir durumlar da ise çapari ile de avlanabilirler.
Genç balıkları korumak amacı ile balıkçılar genelde yasa gereği olarak bu küçük balıkların kaçabilmesini sağlayan belirli ağ göz açıklığına uyarlar. Kuzey Denizinde avlanmak için de belirli kurallara uymak gerekmektedir. Ne yazık ki bizde bu tip bir uygulamaya henüz daha geçilmemiştir. Tavuk balığı bilhassa Haziran ve Temmuz aylarında çok lezzetlidir.
Aynı zamanda doymamış yağ miktarı: 800 mg. olup, Kolesterol miktarı da: 80 mg' dır.
Kaynak: Nuri Deniz
İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]