Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(ÇİNEKOP) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 1
ata_berk yazdı:trabzon da imkansız galiba Gulumse genelde kıyıdan çekilen balıklar (gördüğüm ve bir kaç denemem de ) kıraça (kızartmaya değmeyecek kadar küçük) ufak barbun ve kefal var . yada benim gittiğim avlaklar amatör balıkçılar la doluydu yalnızca bunları avlayabildiler. Smile trabzon daki avlakları biliyorsanız (ganita , faroz , darıca ,yoroz haricinde) bana yardımcı olun lütfen Seerf

Ataberk, eylül gibi başlar bu balık ve geldiğinde ganitadanda marinadanda yakalarsın Wink ama en güzeli liman büyük mendirekte yaklamak tabi bi tanıdığın var ve girebilirsen Wink.
Faroz, darıca ve Yorozdan öte Akçakaleyi tavsiye ederim bide yemli olta iri barbun için marina küçük mendirekten tesislere doğru at kimseyede çaktırma Wink
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
MaVrUşGiL yazdı:Ataberk, eylül gibi başlar bu balık ve geldiğinde ganitadanda marinadanda yakalarsın Wink ama en güzeli liman büyük mendirekte yaklamak tabi bi tanıdığın var ve girebilirsen Wink.
Faroz, darıca ve Yorozdan öte Akçakaleyi tavsiye ederim bide yemli olta iri barbun için marina küçük mendirekten tesislere doğru at kimseyede çaktırma Wink

mendirek e giremem ama akçakaleyi deniycem teşekkürler
Bul
Balık avında iyi olduğumu iddia edemem. Öyle çok iyi avlarım da olmadı. En böbürlendiğim avım 14 veya 15 yaşındayken Didim' de sonbaharda tesadüfen yakaladığım ahtapottur. Birkaç kez de tekneyla palamut çaparasına çıkmıştım. Onun dışında istavrit, mezgit ve ara ara iskorpit yakalamış acemi bir avcıyım. Lakin bu sene eylül sonundan bugüne kadar epey çinekop aldım. Bu avlar esnasında ara ara sarıkanat ve sarhoş tırsiler de çektim. Hamd olsun, memlekette(Sinop) hala balık var. İnanın, çinekop bu sene müthiş bereketli.

Fikrinizi almak istediğim husus şu ki fırsat buldukça sabaha karşı tekne ile çıkıyor ve çapara atıyorum. Fakat tekne ile çıkmak her zaman mümkün olmuyor. Vapur iskelesi ise müthiş kalabalık ve yer kapmak için insanlar yarış ediyor. 1.80 cm' lik teleskopik kamışlar var üzerinde makinesiyle. 15 - 25 TL fiyatlarla satılıyorlar. Birkaç kişiyi yemli avlarda bu kamışları kullanırken gördüm. Kalabalık av yerlerinde daha rahat olacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Önerir misiniz?
Rüzgarın önünde!
Bul
Karabudun yazdı:Balık avında iyi olduğumu iddia edemem. Öyle çok iyi avlarım da olmadı. En böbürlendiğim avım 14 veya 15 yaşındayken Didim' de sonbaharda tesadüfen yakaladığım ahtapottur. Birkaç kez de tekneyla palamut çaparasına çıkmıştım. Onun dışında istavrit, mezgit ve ara ara iskorpit yakalamış acemi bir avcıyım. Lakin bu sene eylül sonundan bugüne kadar epey çinekop aldım. Bu avlar esnasında ara ara sarıkanat ve sarhoş tırsiler de çektim. Hamd olsun, memlekette(Sinop) hala balık var. İnanın, çinekop bu sene müthiş bereketli.

Fikrinizi almak istediğim husus şu ki fırsat buldukça sabaha karşı tekne ile çıkıyor ve çapara atıyorum. Fakat tekne ile çıkmak her zaman mümkün olmuyor. Vapur iskelesi ise müthiş kalabalık ve yer kapmak için insanlar yarış ediyor. 1.80 cm' lik teleskopik kamışlar var üzerinde makinesiyle. 15 - 25 TL fiyatlarla satılıyorlar. Birkaç kişiyi yemli avlarda bu kamışları kullanırken gördüm. Kalabalık av yerlerinde daha rahat olacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum? Önerir misiniz?
şener hoşgeldin,
180 lik kamışla ancak tekneden av yapabilirsin,kıyıdan atışlarda verim alamazsın.350 lik veya 390 lık hatta 420 lik surf kamışları tavsiye ederim.
rastgele.
Bul
rastgelsin şener kardeşim.
Bul
LeVrEkCi yazdı:şener hoşgeldin,
180 lik kamışla ancak tekneden av yapabilirsin,kıyıdan atışlarda verim alamazsın.350 lik veya 390 lık hatta 420 lik surf kamışları tavsiye ederim.
rastgele.

Abi cevap için sağ olasın.
Lakin kafam karıştı şimdi. Burada sürekli olarak çinekop avına gidenler var. Çoğu el oltası atıyor, diğerleri ise kısa ve fazlasıyla hafif teleskopik kamışlar kullanıyorlar. Neden kısa kamış kullandıklarını sorduğumda ise hasssasiyetin önemli olduğunu ve uzun kamışlarda bunun pek olmadığı cevabını aldım. Sizin uzun kamış önermenizin sebebi nedir?

@yycolak
Sağ olasın abi
Rüzgarın önünde!
Bul
Karabudun yazdı:Abi cevap için sağ olasın.
Lakin kafam karıştı şimdi. Burada sürekli olarak çinekop avına gidenler var. Çoğu el oltası atıyor, diğerleri ise kısa ve fazlasıyla hafif teleskopik kamışlar kullanıyorlar. Neden kısa kamış kullandıklarını sorduğumda ise hasssasiyetin önemli olduğunu ve uzun kamışlarda bunun pek olmadığı cevabını aldım. Sizin uzun kamış önermenizin sebebi nedir?

@yycolak
Sağ olasın abi

şener hocam uzun kamış daha fazla uzağa atar ama orada balık yakındaysa onu bilemem.surf kamışlar hassastır balığı kolay hisseder ve uzak atışlar yapabilirsin.istanbul boğazda en uzağa atan en iyi balık alıyor,sizin orada ya bu bilinmiyor yada balık kıyılarda.
Bul
LeVrEkCi yazdı:şener hocam uzun kamış daha fazla uzağa atar ama orada balık yakındaysa onu bilemem.surf kamışlar hassastır balığı kolay hisseder ve uzak atışlar yapabilirsin.istanbul boğazda en uzağa atan en iyi balık alıyor,sizin orada ya bu bilinmiyor yada balık kıyılarda.

Abim, herkes oturduğu yerin hemen önüne atıyor. Vapur iskelesinden bahsediyorum, hayli uzun ve epey bir derinliğe sahip. Bu bahsettiğim yemli avlanan amatörler. Bir de bu kısa kamışları sadece çinekop zamanı görüyorum insanların elinde. Atıyorum istavrit zamanı uzun kamışlar var piyasada. Gerçi özellikle çinekop zamanı çok kalabalık oluyor iskele. Hani uzun kamışlarla rahat hareket edilemeyeceği için mi acaba kısa kamışı tercih ediyorlar? Levrek peşinde avlak avlak gezen arkadaşlar var ki çinekop için iskeleye geldiklerinde el oltasından ziyade kısacık kamışlar görüyorum ellerinde. Ama derseniz ki sen uzun kamış edin, gider uzun kamış alırım. Yalan yok, burayı daha yetkin buluyorum. Bu arada usanmadan cevap verdiğiniz için minnettarım.

Eğer sıkmıyorsam bir konuda daha fikrinizi alayım. Bazıları kısacık kamışlarda yeşil iplerle avlanıyorlar. Birisine üşenmeyip sordum. 0.30' luk misinadan çok daha sağlam olduğunu ve balığın dikkatini çektiğini belirtti. Sarıkanat, lüfer, hatta hasbelkader tırsi geldiğinde zorlanmadan aldığını söyledi. Yalnız aynı şekilde pahalı olduğundan da bahsetti. Aslı var mıdır? Bir de bu yeşilden alalım mı? Cahillikten soruyoruz abi, af buyrun.
Rüzgarın önünde!
Bul
Uzun kamış kısadan daha verimlidir bence
Bul
Karabudun yazdı:Abim, herkes oturduğu yerin hemen önüne atıyor. Vapur iskelesinden bahsediyorum, hayli uzun ve epey bir derinliğe sahip. Bu bahsettiğim yemli avlanan amatörler. Bir de bu kısa kamışları sadece çinekop zamanı görüyorum insanların elinde. Atıyorum istavrit zamanı uzun kamışlar var piyasada. Gerçi özellikle çinekop zamanı çok kalabalık oluyor iskele. Hani uzun kamışlarla rahat hareket edilemeyeceği için mi acaba kısa kamışı tercih ediyorlar? Levrek peşinde avlak avlak gezen arkadaşlar var ki çinekop için iskeleye geldiklerinde el oltasından ziyade kısacık kamışlar görüyorum ellerinde. Ama derseniz ki sen uzun kamış edin, gider uzun kamış alırım. Yalan yok, burayı daha yetkin buluyorum. Bu arada usanmadan cevap verdiğiniz için minnettarım.

Eğer sıkmıyorsam bir konuda daha fikrinizi alayım. Bazıları kısacık kamışlarda yeşil iplerle avlanıyorlar. Birisine üşenmeyip sordum. 0.30' luk misinadan çok daha sağlam olduğunu ve balığın dikkatini çektiğini belirtti. Sarıkanat, lüfer, hatta hasbelkader tırsi geldiğinde zorlanmadan aldığını söyledi. Yalnız aynı şekilde pahalı olduğundan da bahsetti. Aslı var mıdır? Bir de bu yeşilden alalım mı? Cahillikten soruyoruz abi, af buyrun.

Merhabalar

İp ( örgü) misinalar, kullandığımız misinalara göre çok daha sağlamdır. Çok ince olanlarının bile çekeri yüksektir. Kullandığımız misinalar esnektir, ancak örgü misinalar esnemez. Bu da balığı çok daha iyi hissetmemizi sağlar. Fiyatları kalitesine göre değişmekle birlikte pahalıdır.Balığın dikkatini çektiğini düşünmüyorum.
Sazanları özledim...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  (KEFAL) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 4 Boğaziçi 30 12,671 30-06-2016, 04:45
Son Yorum: nurideniz34
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,822 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... ishak BALLICA 39 16,890 20-12-2013, 19:43
Son Yorum: tahsinmersin
  Antalya kıyıdan musmusti 13 3,973 19-03-2013, 11:35
Son Yorum: DeLi_KuRT
  KIYIDAN AT-ÇEK poseydon 12 5,917 17-12-2012, 15:26
Son Yorum: ANTALYALI07
  gebze civarı cinekop sarıkanat lüfer yakalayan varmi veya cikiyomu.. doğa için 18 3,910 30-09-2012, 13:30
Son Yorum: doğa için
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,599 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  (ZARGANA) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 3 Boğaziçi 18 7,104 25-07-2012, 10:23
Son Yorum: ata_berk
  (KUYRUKALTI) Kıyıdan Avlanma Tekniklerimiz 5 Boğaziçi 34 8,090 06-07-2012, 16:12
Son Yorum: arifa
  Kıyıdan Palamut Avı nasıl yapılır ? mrs303 24 24,797 05-03-2012, 22:52
Son Yorum: YaKaMoZ

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi