Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sazan avı
__OneLove__ yazdı:gercektende güzel sözler mısır takıyrouz ama fransadailer özledir yem kullanıyrolar bu yemleri nerdne bulabileceğiz oraları bilmiyorum bakalım adamlar cok deli sazan alıyorlar sevip bırakıyroalar geri bende ayar oluyorum
fransada adamlar özel avlaklarda balık tutuyorlar bu balıklarıda devamlı aynı yem ile besleyip tutuyorlar,balıklar yeme alıştığı için sen özel yemle tuttuklarını zannediyorsun,hem ben balıkları tutup bıraktıklarına inanmıyorum adamlar kamera çekerken bırakıyorlar ama daha sonra alıyorlardır balıkları,av bayilerinde çeşit çeşit yapay yemler satılıyor balıkları alıştırırsan bunlarla tutabilirsin,hatta damla bile satıyorlar yeme damlatıp atıyorsun koku balıkları çekiyormuş,çok yöntem var ama en iyi yöntem yemleme yaparak daha sonra yemleme yaptığın yemi iğneye takıp beklemek,balık işi kısmet işi kardeş kısmetinde varsa tutarsın büyük balığı sana rastgele..
Bul
Arkadaşlar ben de sazan avında çok değişik yemler kullandım çok değişik olta çeşitleri denedim ama en iyisi yayla ve küspeyle
Bul
arkadaşlar sazan avı için denemediğim yöntem kalmadı ama en sonunda galiba buldum tabi buluncaya kadarda beslediğim sazanlar büyüdüler bence en güzel yöntem alabalık yemi ile küsbenin az üstüne bayanların kullandığı ince çorabın içersine 1 avuç kadar alabalık yemini koyup bağlıyorum ve fazla uzak olmayacak şekilde atıyorum bence sazan bunun kokusuna bayılıyor. Size şimdiden rastgele.

Bul
sazan için en ideal yem haşlanmış mısırdır.uğraşmanıza hiç gerek yok.her süpermarkette bulabileceğiniz dardanelin konserve mısırları var.sazan buna bayılıyor. (dikkat edin hepsini siz yemeyin eliniz boş dönersiniz,oldukça lezzetli çünkü)

avlanacağınız yere yarım saat arayla 1 avuç ballı mısır serperseniz ilerleyen saatlerde sazanların olatanıza atladığını göreceksiniz.

bi kaç tiyo daha verebilirim

mısırları bala batırarak kullanın,bal oldukça iyi sonuç veriyor.ayrıca mısırları sadece kancaya 3-4 adet değilde kancanın hemen üzerine misinaya 5-10 tane daha dizerseniz solucan gibi görünmekte ve baya iyi sonuç alacaksınız.

rastgele.
Bul
bana sorarsanız sazan için bir öneri daha:mısırları akşamdan haşlayın haşladıktan sonra kavonoza koyup içine peynir suyu koyun biraz :0524: kokuyor ama çok geliyor sabah balığa gederkende iğneye 2 adet takın gerçekten işe yarıyorBig Grin
[color=red][size=large]ÖNEMLİ:MUTLAKA DENEYİN...
Bul
Hocam peynir suyunu hiç denemedim ama
Ben konserve mısır almıştım marketten.
Kavanoza 4-5 diş sarımsak ezip koydum.
Mısırı için ilave ettim. Biraz çalkaladım.
Sonra kapağı açıp bi kokladım.....

ohhhhhhhhhhhh leeşş gibi sarımsak kokuyor. Acaba peynir ve sarımsak kokusunu karıştırsak diyorum; kokuyu daha kuvvetli hale getirir mi...

Bi denemek lazım fikrimce.
Bul
slm ben bu siteye daha yeni üye oldum ama nasıl iyi sazan tutuyosunuz oltayı nasıl yapıyosunuz ben karabüklüyüm ben le kim balığa gelir hadi rasgele
Bul
than58 yazdı:sazanı küspeyle de avlayabilirsin küspeler hazır olarak satılıyor 6 tane iğne tak iğneleri küspenin ucuna tuttur ,iğneyi fazla gömme küspeye dip oltası şeklinde at oltaya bide zil tak ve bekle aynalı sazan varsa mutlaka tutarsın hadi rasgele ...:0507:

Hocam benim anlamadığım bi yer var. Ben de 2 adet küspe var şimdi. Bu pazar gidicem balığa. Ama kancaları küspeye tutturma işini anlamadım Confused Kancalar küspenin üstünden sarkıyolar. Onlar küspeye tutturursam sazan nereye atlayacak ? Confused
Bul
OceanDream yazdı:
than58 yazdı:sazanı küspeyle de avlayabilirsin küspeler hazır olarak satılıyor 6 tane iğne tak iğneleri küspenin ucuna tuttur ,iğneyi fazla gömme küspeye dip oltası şeklinde at oltaya bide zil tak ve bekle aynalı sazan varsa mutlaka tutarsın hadi rasgele ...:0507:

Hocam benim anlamadığım bi yer var. Ben de 2 adet küspe var şimdi. Bu pazar gidicem balığa. Ama kancaları küspeye tutturma işini anlamadım Confused Kancalar küspenin üstünden sarkıyolar. Onlar küspeye tutturursam sazan nereye atlayacak ? Confused
arkadaşlar Küspeli oltada iğnelere yem takmadan mı atıyorsunuz.Ben çeşitli sazan yemleri kullanıyorum.sazan küspenin kokusuna geliyor.Ama yemleride yiyor.zaten yedimi iş bitti.Küspeyi balığa gitmeden önce sıvıyağda bekletin iyice içine sinsin. suya attıktan sonra yağ dağılmaya başlıyor.süper sonuçlar alabilirsiniz.
Bul
94sazan küspeyi emerek yemeye çalıştığı için mulaka iğnelerden birini ağzına alacaktur76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sazan (aynalı sazan) av teknikleri araphüso26 60 22,727 31-05-2012, 10:09
Son Yorum: Avcı Altan
  alabalık sazan acemikaptan 42 7,244 20-07-2009, 22:54
Son Yorum: balıkcı uğur
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 12,882 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  sazan ve bıyıklı balık oltası sciftcan 26 7,974 25-11-2008, 11:01
Son Yorum: fotokopici
  yayın ve sazan avı için bu takım yeterli mi sarıyerli 3 2,396 09-07-2007, 16:30
Son Yorum: sarıyerli
  SAPANCA'DAN 8KG.LIK SAZAN.. turgayasba 17 3,989 11-06-2007, 23:01
Son Yorum: kaya
  Sazan için tavsiye murat.badak 5 3,996 29-11-2006, 22:31
Son Yorum: GÖKSEN
  Sarı boncuk ile sazan avı Weasel 17 7,951 03-10-2006, 11:30
Son Yorum: Weasel

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi