Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kış mercanlarını özlemişim
Cihan Deniz yazdı:Ahmet abi süper bir av olmuş elinize sağlık
Teşekkürler Cihan , rastgele 76
rusan yazdı:Güzel bir av olmuş Ahmet abi, tebrikler AlkisAlkis
Teşekkürler Ruşan kardeşim , rastgele 76
orhanekmekci yazdı:Adaşınla soğuk günlerde denizin keyfini çıkartmışsınızAlkismercan bereketi varmış maşallah,afiyetle kaptanımSeerf

Teşekkürler Kaptanım , rastgele
Bul
Ahmet abicim süper paylaşım olmuş, Alkis

çilingir sofrası hepsinden süperrrrrr Seerf
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE] Seerf
Bul
Ahmet abi keyifli bereketli bir gün olmuş dev sardalye de güzelmiş ama Siyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Ahmet abi yine muhteşem bir sovra ve süper bir avla karşımızdasın AlkisAlkisSeerf
avın bereketsiz sofran muhabbetsiz olmasın Seerf.

O sardelemona balığına bizim buralarda Tırsi derler ve ben o balığın hastasıyım Seerf belki sizin oralarda yağlı olmadığı için yenmiyor olabilir ancak Karadenizden avlanmış olanını buldummu kar kış demem uygun bi arziye gider ızgara yapar yerim Gulumse.
Bu balığı yapmayı bilirsen tadından, yapmayı bilemezsen kılçığından yiyemezsin derler Siyirdim ve çok doğru bir teşhisdir. Balığı güzel bi temizleyip pullarından arındırdıktan sonra fleto yapıp (orta kılçığı çıkarmadan ızgaraya koyarım ve iyice pişirdikden sonra servis ederim çünki az pişerse ince kılçıkları yedirmez ama iyice pişirince sade orta kılçık kalır geri kalanı muhteşem bir lezzet kazanır, yanlız baştada dediğim gibi kardenizden avlananları süper yağlı olur ve arazide pişirmek gerekir çünki 15-20 saniyede bir ızgaradan kaldırıp yağını akıtmak gerekir. Ayrıca Trabzonda bu balık hale indiğinde biter ki fazla geldide balıkçıya düştü diyelim zaten o balık için balıkçının özel müşterileri vardır ve telefonla çağrılıp tezgah görmeden satılır Wink.

Tekrar ediyorum abi bir daha denk gelirse lütfen ızgarada dene ve yak yakabildiğin kadar, yağı derisinin altındadır ama dediğim gibi oradaki balıklar yağsız ise yüksek ateş kızgın yağda çok kızartarak deneyebilirsin, Seerf emin ol pişman olamayacaksın...
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
Afiyet olsun ağbiSeerf
GAZİANTEP/NİZİP
MUHAMMET MAHMUT UZOĞLU
Bul
ahmet abi çok tebrik ediyorum ortamı çok güzel hale getirmişsiniz...balıklar şahane..en kötü gününüz böyle olsun..saygılar..AlkisSeerf
Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:ahmet abi bereketli olsun şu çilingir sofranı bende örnek aldım fırsat buldukça tekneye aynısını kuruyoru,
her balığın yapılış şekli farklıdır,tirsi balığı kıçıklı olduğu için pek sevilmez ama işi iyi bilenler tirsiyi iyice yağlayıp boyuna kesik atarak kılçıklarının yanmasını sağlar ve çok lezzetli hale getirirler.tercihen kefal,tirsi,ispari gibi balıkları sevmesemde mecbur kalır balık bulamazsam son çare olarak rakı yanında seve seve yerim.Seerf
Teşekkürler Nihat kaptan , sandaldaki çilingir sofranın tadını bilen bilir Wink, rastgele 76
yycolak yazdı:harikasınız kıymetli arkadaşım.iki ahmet güzel balık almışsınız.bereketli olsun.biliyorsun senin avlarında beni etkileyen çilingir.Gulumseooooooohhh affiyet şeker olsun.ellerinize sağlık.adaşınada selamlar.76
Teşekkürler arkadaşım , inşallah bir gün aynı sandalda hem balıkçılık hemde çilingircilik Wink yaparız , rastgele 76
YaKaMoZ yazdı:AHMET abi tebrikler daha iyi avlarınız olsunSeerf
Söylemeden geçemeyecegim bir gün FARUK abiyide götürseniz hiç fena olmaz özlemiştir balık yakalamayıGulumse
Teşekkürler Murat kardeşim ,Faruk aretliğime her zaman teklifte bulunuyorum , rastgele 76
Bul
bucalıfikret yazdı:ahmet tebrikler elinize sağlık daha bollarına rast gele arkadaşlara selam.Seerf
Teşekkürler Fiko , sanada rastgele 76
UGUR77 yazdı:ahmet abi tebrikler zevkli bir av olmuş güzel balıklar almışsınız.
Teşekkürler Uğur , rastgele 76
xfisher yazdı:Tebrikler, afiyet olsun, özellikle mercanlara bayıldım, daha tutmayı başaramasam da Siyirdim
Geçen yaz benim de çaparime kocaman bir tirsi takılmıştı, 26-27 cm vardı boyu, pişirdik ama etini beğenmedik, kuru ve kılçıklıydı.. şu mercanlardan yakalamak bu sene bana da kısmet olur inşallah Affet yerlerini bilip tekneyle gitmek lazım..
Teşekkürler Berkan , evet tirsiler hem kılçıklı hemde çok yağsız , bol mercan avları dilerim ,rastgele 76
ANTALYALI07 yazdı:ahmet abi mercanlar çok güzel elinize sağlık.çilingir sofra yine şahane,şansınız bol olsun rastgele.
Teşekkürler Aytekin , sanada rastgele 76
bahriyeli yazdı:ahmet abi tebrikler yine güzel bir av.her avda olduğu gibi şu çilingir sofrası yokmu arada inan içim gidiyor afiyetler olsun.rastgeleSeerf
Teşekkürler İsmail , sanada rastgele 76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Özlemişim ! ( mariner8 , 6/8/2014 ) mariner8 17 2,978 20-08-2014, 23:24
Son Yorum: mariner8
  kefalı özlemişim kefalcı ibo 17 2,915 15-05-2012, 17:27
Son Yorum: ALTAYLI
  çok özlemişim erdekli yücel 35 5,182 13-03-2009, 21:25
Son Yorum: Krizoberill

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi